Rute 714 til Sydney

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Rute 714 til Sydney
Originaltitel Vol 714 pour Sydney
Forfatter Hergé
Oversætter Jørgen Sonnergaard,
Niels Søndergaard
Illustrator Hergé
Serie Tintin (serie)
Forlag Casterman, Carlsen Comics, Cobolt
Udgivelsesdato 27. september 1966 – 28. november 1967
Forgænger Castafiores juveler (1963)
Fortsættes i Tintin og picaroerne (1976)

Rute 714 til Sydney (fransk originaltitel Vol 714 pour Sydney) er det 22. album i tegneserien om Tintins oplevelser. Det er skrevet og tegnet af den belgiske tegneserieskaber Hergé og blev udgivet i mindre dele ugentligt fra september 1966 til november 1967 i Tintin-magasinet. Titlen refererer til det fly som Tintin og hans venner ikke kommer med, da de bliver inddraget i deres ærkefjende Rastapopoulus' plot om at kidnappe en eccentrisk millionær fra et overlydsfly på en Sondonesisk ø.

Hergé startede med at arbejde på Rute 714 til Sydney fire år efter han færdiggjorde det tidligere eventyr Castafiores juveler. På dette tidspunkt i sit liv var han stadig mere uinteresseret i serien, og han brugte historien til at udforske det paranormale fænomen, som optog ham stadig mere. Efter den var blevet udsendt i mindre dele i Tintin-magasinet blev historien samlet og udgivet i bogform af Casterman i 1968. Selvom tegningerne er notable for deres mange detaljer, så var den modtagelsen af albummet blandede til negative. Fortællingen blev kritiseret for at være en farce-protrættering af antagonisterne, og en anden kritik gik på, at man lod historiens centrale mysterie stå uforklaret.

Hergé fortsatte Tintins oplevelse med Tintin og picaroerne, mens selve serien blev en vigtig del af den fransk-belgiske tegneserietradition. Historien blev brugt til Ellipse/Nelvanas tegnefilmsserie Tintins Eventyr i 1991.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

TalebobleSpire
Denne tegneserieartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.