Koks i lasten

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Koks i lasten
Originaltitel Coke en stock
Forfatter Hergé
Oversætter Jørgen Sonnergaard,
Niels Søndergaard
Illustrator Hergé
Serie Tintin (serie)
Forlag Casterman, Carlsen Comics, Cobolt
Udgivelsesdato 31. oktober 1956 – 1. januar 1958
Forgænger Tournesol-mysteriet (1956)
Fortsættes i Tintin i Tibet (1960)

Koks i lasten (fransk originaltitel Coke en stock) er det nittende album i tegneserien om Tintins oplevelser. Det er skrevet og tegnet af den belgiske tegneserieskaber Hergé. Ordet "Koks" i hæftets titel refererer til afrikanske slaver.

Historien handler om Tintin og kaptajn Haddock, der opdager at Abdallah er på Møllenborg Slot. En våbenhandler J.M. Dawson leder dem til Khemed, hvor sheik Bab El-Ehr har væltet emiren Ben Kalish Ezab. Det viser sig at efter at have lidt skibbrud på havet bliver de samlet op af Rastapopoulus.

Koks i lasten er kendt for at en lang række figurer fra tidligere hæfter optræder i historien, hvilket går helt tilbage til Faraos cigarer: general Alcazar (Det knuste øre og De 7 krystalkugler); Mohammed Ben Kalish Ezab og Abdallah (Landet med det sorte guld); Rastapopoulus (Faraos cigarer og Den Blå Lotus); Oliveira da Figueira (Faraos cigarer og Landet med det sorte guld); dr. Müller (Den sorte ø og Landet med det sorte guld); J.M. Dawson (Den Blå Lotus); Allan Thompson (Faraos cigarer og Krabben med de gyldne klosakse); Bianca Castafiore (Ottokars scepter, De 7 krystalkugler og Tournesol-mysteriet); Jolyon Wagg (Tournesol-mysteriet). Derudover bliver der refereret til Patrash Pasha (Faraos cigarer), Bab El-Ehr (Landet med det sorte guld) og general Tapioca (Det knuste øre), men de optræder ikke.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

TalebobleSpire
Denne tegneserieartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.