Diskussion:Østre Alle

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aalborg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aalborg, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aalborg-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Flytteforslag[rediger kildetekst]

Flytteforslag: Østre Alle (Aalborg)

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Hej folkens.

Østre Alle (Aalborg) har et overflødigt "efternavn". Den i København hedder Øster Allé, så det er vel blot at indsætte {{Forveksles|Øster Allé}} hhv. {{Forveksles|Østre Alle}}.

Østre Alle ligger der pt. en flertydigside, som blot skal slettes for at nævnte artikel kan flyttes dertil, hvis altså flytningen vedtages.

  •  Flyt Vi bruger kun parenteser i artikelnavne, hvis der er flere ting som hedder præcis det samme, og det er ikke lige tilfældet her. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 21. jul 2016, 21:55 (CEST)
Der er faktisk flere gader/veje i Danmark, der hedder Østre Alle, en søgning på krak.dk viser over otte gader flere steder i landet. Vi kan godt flytte artiklen, men så er det fordi, at vi vurderer, at Østre Alle i Aalborg er den største og kendeste og dermed primærbetydning. --Patchfinder (diskussion) 21. jul 2016, 22:00 (CEST)
  •  Flyt Det er ikke sikkert at der er andre af gaderne, der er interessante nok til at der bliver skrevet om dem, desuden vides det ikke om de vil opfylde de til enhver tid gældende kriterier. --Madglad (diskussion) 21. jul 2016, 22:42 (CEST)
  •  Kommentar Det kan sådan set også diskuteres om Østre Alle i Aalborg overhovedet er relevant at have en artikel om, så de andre skal ikke gøre ret meget væsen af sig, før de er lige så notable. --Palnatoke (diskussion) 22. jul 2016, 07:31 (CEST)
  •  Kommentar Sådan set enig med Palnatoke. Vi har mange interessante artikler om forskellige gader og veje. Men denne artikel om en omfartsvej skulle, hvis den skulle være relevant, indeholde oplysninger om vejens historie og dens påtænkte rolle i Aalborgs trafikale byudvikling. Vi kan spørge artiklens opretter Patchfinder om der er mulighed for at forbedre artiklen. Det der står nu, kan enhver forvisse sig om ved at se på et kort. Der er samtidigt oprettet en del artikler om veje i Aalborg, der beskriver vejens forløb, fx Sønderbro (Aalborg), Nyhavnsgade, eller Slotsgade (Aalborg), der endvidere beskriver hvilke butikker ("Ved Slotsgade ligger butikkerne Imerco, Kop og Kande, Føtex, TDC butik, osv."), der lå i gaden, da artiklerne blev skrevet i april 2011. Så et sletningsforslag vil nok være en god idé, for at få taget en principiel diskussion af hvilke gader og veje, det er relevant at have artikler om. --Madglad (diskussion) 22. jul 2016, 10:18 (CEST)
Man kunne oprette et sletningsforslag. Man kunne også skrive på Wikipedia-diskussion:Kriterier for artikler. Eller man kunne også bare skrive nogle flere artikler. --Palnatoke (diskussion) 22. jul 2016, 10:22 (CEST)
Ja, der er så mange ting man kunne. Nu var det dig selv, der bragte spørgsmålet på banen. Hvad synes du man skal gøre? Hvis der skal skrives på Wikipedia-diskussion:Kriterier for artikler er det vel godt at tage udgangspunkt i konkrete artikler? Man kan givetvis også finde mange gode gadeartikler at fremhæve. --Madglad (diskussion) 22. jul 2016, 10:55 (CEST)
Det er vejens trafikbelastning, der gør at jeg opfatter den som notabel. Den står der ikke noget om, men den vil jeg tilføje til artiklen. --Patchfinder (diskussion) 22. jul 2016, 18:59 (CEST)
Når jeg stoppede med at oprette vejartikler, så var det fordi jeg vurderede, at jeg var tæt på grænsen for, hvilke veje der er notable i Aalborg-området. Det er vurderet ud fra en lang række parametre, dem vil jeg gerne søge at formulere som generelle kriterier. --Patchfinder (diskussion) 22. jul 2016, 21:01 (CEST)
Mit indtryk fra tidligere diskussioner er, at gader, pladser mv. i de centrale bydele i store byer normalt er notable. Indbyggertallene gør at mange kender dem, og for en rækkes vedkommende kan der fortælles om baggrunden for anlæggelsen, navnet og/eller bemærkelsesværdige bygninger. Forstædernes villa- og parcelhusveje vil derimod sjældent være notable, da mange af dem er anlagt på samlebånd, mens det er de færreste, der har betydning for andre end dem der bor der. Andre ting man kan inddrage er trafikmængde, om vejen indgår i det nummererede vejnet og derfor naturligt har en vis betydning, eller om noget har gjort en vej kendt udover bygrænsen. Og modsat det realistiske i, om nogen overhoved kan og vil skrive om de pågældende veje, hvilket især kan være et problem ved mange provinsbyer. --Dannebrog Spy (diskussion) 22. jul 2016, 22:11 (CEST)
  •  Flyt ikke - jeg ser ingen grund til dette "københavneri". Rmir2 (diskussion) 6. aug 2016, 20:49 (CEST)
  •  Flyt - Det er ikke københavneri men en simpel erkendelse af, at Øster Allé i København og Østre Allé i Aalborg er langt mere kendte og har mere betydning end de andre gader af samme navn. Den første kan således byde på både et nationalstadion, en ambassade, et kendt kvarter og en lige så kendt park, mens den anden er en omfartsvej med betydning for byens trafik. Dette i modsætning til f.eks. Øster Allé i Middelfart eller Østre Allé i Horsens, der kun har lokal betydning og vel knap nok er kendt udenfor bygrænserne. De kan selvfølgelig nævnes sammen med andre gader af samme navn på en flertydig-side, men for de fleste læsere er deres eksistens faktisk ret decideret uvedkommende. --Dannebrog Spy (diskussion) 6. aug 2016, 21:06 (CEST)
Konklusion:
Bred enighed om at følge hidtidig praksis med at lade et opslagsord dække hovedbetydningen af dette. Da alléen i Aalborg klart er hovedbetydningen, og i lyset af den brede enighed flyttes, på trods af indsigelsen om "københavneri" (der vel ret beset bør være Aalborgenseri"). Oprettes senere artikler om Østre Allé i Hadsund, Rødby, Ansager etc., kan kan der måske flyttes tilbage. --Pugilist (diskussion) 22. nov 2016, 08:20 (CET)