Diskussion:Alexandra Foss Springborg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Alexandra Foss Springborg

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag
Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Af artiklens indhold fremgår det ikke, hvorfor vedkommende skulle være relevant at have en artikel om, at have passet sit arbejde er som bekendt ikke nok til at oprette en selvstændig artikel, ej hellere at have relation til andre som har en artikel. IP:80.62.116.214 fjernede skabelonen {{QA-relevans}} med redigeringsopsummeringen "[...]Exit skabelon om “relevans”. Useriøst efter det har stået i knap 7-8 år. Ellers opret forslag om sletning." At en artikel har ligget ubemærket hen længe, er ingen grund til at beholde den. Hermed oprettet, discuss... TherasTaneel (diskussion) 30. apr 2021, 05:27 (CEST)

  • Slet - Uden konkrete oplysninger om hendes egen professionelle karriere som producer på DR er hendes claim to fame ægteskabet med Steen Springborg. Producer i DR er der mange der er, og det er svært at finde nogen konkret omtale af, hvilke notable produktioner, hun har været involveret i. En søgning på hendes navn med udelukkelse af “Steen” giver stort set ingen relevante hits. Så en omtale i artiklen om Steen Springborg og et redirect dertil bør være løsningen. -Pugilist (diskussion) 30. apr 2021, 10:15 (CEST)
  • Slet - Enig med Pugilist. Wikipedia er ikke et medie for slægtsforskning, så familierelationerne giver heller ikke selvstændig relevans, men OK med redir. - Nico (diskussion) 30. apr 2021, 10:30 (CEST)
  •  Kommentar - hun har brugt navnet "Sandra Foss" i hendes arbejdsliv. Jeg har fundet hende i IMdB, danskefilm og DFI's filmdatabasen, samt CVR, som har jeg puttet ind på Wikidata Alexandra Foss Springborg (Q18199252). Artiklen bør i den sammenhæng flyttes det navn hun har brugt. --Steen Th (diskussion) 30. apr 2021, 10:59 (CEST)
Tak Steen. Baseret på den omtale, der kan findes, ser det ud som om at hun har medvirket ved en række produktioner, ikke som den primære producer, men som “Line Producer” sammen med mange andre producere. Der er eksempelvis 13(!) producere på Forbrydelsen, så det er svært at se, at hun skiller sig voldsomt ud (bortset fra forbindelsen med Steen Springborg). Flere at omtalerne på Danske Film er som “produktionsleder”, hvilket naturligvis er et hæderværdigt stykke arbejde, men det er ikke produktionslederne og alle de øvrige medarbejdere, der påkalder sig interesse i den bredere offentlighed. Det er kort fortalt ikke nok at være på rulleteksterne, der skal efter min opfattelse lidt mere til. Og det synes jeg illustreres af, at hendes professionelle arbejde stort set ikke er omtalt nogen steder udenfor fagspecifikke lister. —Pugilist (diskussion) 30. apr 2021, 12:39 (CEST)
Konklusion: