Diskussion:Anne Boleyn

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Feminisme Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kvinder, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kvinde- og feminisme-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Anne Boleyn er blevet afvist som lovende artikel. Artiklen er altså blevet vurderet til ikke at være klar til at blive forbedret til god artikel inden for en overskuelig fremtid. Hvis du er uenig i dette, kan du efter reglerne foreskrevet i udvælgelsesproceduren for lovende artikler enten gennominere eller indberette en klage.
Artiklen Anne Boleyn har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 13, 2024.

Milepæle
TidsmarkeringMilepælResultat
Nomineret til ugens artikel Vedtaget
Nomineret til lovende artikel Afslået
Nomineret til ugens artikel Afslået
Huskeliste for Anne Boleyn: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Flere kilder. Der er flere afsnit, hvor der slet ikke er nogle. Toxophilus (diskussion) 18. jun 2016, 01:34 (CEST)
  • Indsæt flere billeder. Der må flere at hente. brug eventuelt en.wiki's artikel som inspiration. Toxophilus (diskussion) 18. jun 2016, 01:34 (CEST)

Jeg har rettet teksten igennem fra ende til anden. På den måde er de mange anglicismer blevet fjernet, og ved krydscheck med den tilsvarende tekst i wp:en har det også været muligt at udrede de sære, danske formuleringer. Det skulle gerne gøre artiklen fortjent til at blive "Ugens artikel".--Sten Porse (diskussion) 3. mar 2012, 00:57 (CET)

mon det ikke er en fejl? (Skrev 188.179.123.130 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Næppe ifølge enwp. --Pugilist (diskussion) 16. okt 2017, 08:33 (CEST)

Her var mange fejl. Eksempler:

- their peers var oversat med "deres jævnaldrende". Det betyder "deres jævnbyrdige", "deres ligemænd".

Anden fejlinformation: Thomas More, svigersøn til William Roper, hævder -

Thomas More var Ropers svigerFAR, og More har ikke udtalt sig om Anne Boleyns alder. Hvis svigersønnen Roper har foreslået 1512 som hendes fødselsår, var hun altså ét år gammel, da hun begyndte som hofdame i 1513 - og til overmål skrev et langt brev til sin far med fast, flydende hånd. Der er altså ingen grund til at fæste lid til Ropers "oplysning". Sådan noget behøver slet ikke at medtages i et leksikon.

Det hedder "den anglikanske kirke", ikke "Englands kirke".

Wolsey døde ikke i Tower of London. Han døde i Leicester, mens han var undervejs til London.

Maria Tudor var ikke Henrik 8.s søster. Hun var hans datter.

Lancelot de Carle var faktisk til stede ved Anne Boleyns henrettelse.

Anne Boleyns skarpe intelligens, politiske indsigt og gode manerer var, hvad kongen søgte i en elskerinde, men anså som uacceptable hos en dronning.

Skulle kong Henrik anse "gode manerer" uacceptable - hos en dronning? Tværtimod var Boleyns mangel på gode manerer et problem for ham, og hendes upassende flirten med hofmænd medvirkede til hendes død. Hvad hendes "politiske indsigt" angår, har den ikke været imponerende. Hendes åbenlyse fjendtlighed mod dronning Katharina og kongens datter af første ægteskab gjorde det umuligt for Henrik at lykkes med en alliance til kejser Karl, som han ellers havde hjulpet til magten. Boleyn var udslagsgivende for, at England gradvis blev diplomatisk isoleret frem til 1536. Men Boleyn selv var enten blind for det, eller også ligeglad. I begge tilfælde har hun helt manglet politisk tæft. Mvh --Nordfra (diskussion) 17. sep 2020, 11:47 (CEST)