Diskussion:Den Nordiske Modstandsbevægelse

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Flyttediskussion[rediger kildetekst]

Flytteforslag: Svenska motståndsrörelsen

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Stöder förslaget enligt argument i förslaget. Organisationen använder nu Nordiska motståndsrörelsen och säger sig ha avdelningar i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Sjö (diskussion) 1. okt 2017, 09:02 (CEST)

  •  Formalia Forslaget omhandler flytning til Nordiske modstandsbevægelse. Bruger:Budimir Jermolov skriver i flytteskabelonen: "Begrundelsen er at organisationen ikke selv kalder sig for "den svenske modstandsbevægelse", men hedder nu Nordiske modstandsbevægelse, og er repræsenteret i alle de nordiske lande." Vh. SorenRK (diskussion) 8. okt 2017, 18:09 (CEST)
  •  Flyt , såfremt artiklen rettes til, og navneændringen beskrives. Vh. SorenRK (diskussion) 8. okt 2017, 18:09 (CEST)
  •  Flyt ikke til "Nordiske modstandsbevægelse". Tjek deres webside først.  Flyt til Nordfront, som de selv kalder sig for. Det med "nordiske modstandsbevægelse" er jo bare en anprisning af hvad andre ville kalde en organisation. --Madglad (diskussion) 15. okt 2017, 18:45 (CEST)
Efter hjemmesiden at dømme er Nordfront navnet på deres "magasin"/nyhedshjemmeside, men ikke på selve organisationen. Se også f.eks. sv:Nordiska motståndsrörelsen. Vh. SorenRK (diskussion) 15. okt 2017, 18:52 (CEST)

Forsøg på opsamling[rediger kildetekst]

I mellemtiden har Bruger:Elin Rosendahl Jensen, der er en blokeret sokkedukke for David Ngoviet, lavet en klon af artiklen under titlen Nordiske modstandsbevægelse, som af Bruger:PerV er foreslået sammenskrevet med Svenska motståndsrörelsen. Er der nogen, der har forslag til, hvordan vi kommer videre?

Mit eget forslag vil umiddelbart være at konkludere, at der er to tredjedeles flertal for flytning til "Nordiske modstandsbevægelse", og så lade artiklen leve videre under det nye navn. Vh. SorenRK (diskussion) 2. mar 2018, 17:52 (CET)

Tak til SorenRK for at følge op på flytteforslaget. Kan vi ikke kompromisse om Økonoms forslag om Nordiska motståndsrörelsen, det er vist det mest dækkende navn. Organisationen har vist ikke lykkedes i at opbygge en dansk sektion. Så at give den et dansk navn er vist at give dem større betydning end de har i Danmark. Nordfront er deres forlag, og jeg mener det er forkert at vi omtaler organisationen under et andet navn end det, der bliver brugt i pressen. mvh Per (PerV) (diskussion) 2. mar 2018, 23:45 (CET)
(Jag vill förtydliga att jag stöder flytt till Nordiske modstandsbevægelse, men av misstag skrev jag det svenska namnet.) Blockerade marionetter ska inte få tillfredsställelsen att ha skapat en artikel, och artikelns historik måste bevaras. Så om beslutet blir att flytta till Nordiske modstandsbevægelse bör den marionettskapade artikeln raderas först. Sjö (diskussion) 3. mar 2018, 08:36 (CET)
  •  Kommentar: Som det fremgår af dagens fjogede affaldsaktion, kalder organisationen sig "Den Nordiske Modstandsbevægelse"; se bl.a. Facebook-billederne hos Berlingske. Vh. SorenRK (diskussion) 28. maj 2018, 21:48 (CEST)[svar]
  •  Kommentar Jeg er stadig ikke sikker. På deres hjemmeside kalder de sig Dansk Nordisk Modstandsbevægelse. Men om de eksisterer som en "bevægelse" eller blot et navn med én eller to aktive har jeg intet begreb om! --mvh Per (PerV) (diskussion) 28. maj 2018, 22:25 (CEST)[svar]
    •  Kommentar Jeg kender heller ikke noget til omfanget. Er du sikker på, at det er den samme organisation? (Ja, altså hvis det er en egentlig organisation..). I deres egen beskrivelse af affaldsdumpningen skriver de "Den Nordiske Modstandsbevægelse". Vh. SorenRK (diskussion) 29. maj 2018, 16:49 (CEST)[svar]
      • @SorenRK:Jeg aner det ikke, jeg tror jeg kontakter min søn. Vi talte om dem i Pinsen. Det lød som om han vidste noget om dem. den der "Dansk Nordisk Modstandsbevægelse" lader til at være ledet af en 76-årig Torben Wilken, som hvis man søger ham på nettet, finder man det her Torben Wilken. Så sorry jeg tror jeg blandede skidt og kanel eller skæg og snot. mvh Per (PerV) (diskussion) 29. maj 2018, 17:08 (CEST)[svar]
  •  Kommentar Jeg foretog for kort tid siden en større redigering af 'Nordiske modstandsbevægelse', som jeg desuden flyttede til 'Den Nordiske Modstandsbevægelse' for et par timer siden. Jeg bemærkede undervejs i min redigering, at 'Nordiske modstandsbevægelse'-artiklen var nærmest identisk med 'Svenska motståndsrörelsen'. Indledningsvist troede jeg ellers, at der var tale om to parallelle bevægelser, men tilsyneladende er 'Den Nordiske Modstandsbevægelse' simpelthen en udvidelse af 'Svenska motståndsrörelsen', som så er blevet til bevægelsens svenske afdeling - det er ganske forvirrende. Men altså: som jeg ser det, er 'Svenska motståndsrörelsen' reelt flyttet nu, og jeg har derfor oprettet et sletningsforslag. Forresten har både svensk og engelsk Wikipedia kun en artikel om "den pan-nordiske bevægelse." --Stempelquist (diskussion) 30. maj 2018, 05:14 (CEST)[svar]
  •  Kommentar Såvel begivenhederne i virkeligheden som redigeringerne på Wikipedia har forlængst overhalet den oprindelige diskussion her inklusive min tidligere indstilling. Jeg er enig i Stempelquists opsummering og holdning: Med oprettelsen af den nuværende artikel 'Den Nordiske Modstandsbevægelse' er indholdet i artiklen her reelt flyttet (til en bedre udgave), og den nævnte nye artikel virker relevant og notabel i dag. Til gengæld er den oprindelige artikel Svenska motståndsrörelsen nu overflødig og bør slettes. Nærværende flyttediskussion er dermed blevet irrelevant og bør arkiveres, mens Stempelquists sletteforslag om samme bør gennemføres, så der fremover blot vil være artiklen om Den Nordiske Modstandsbevægelse. Økonom (diskussion) 10. jul 2018, 12:18 (CEST)

Forsøg på en konklusion:
Det ser ud som om, at der af en sokkedukke er oprettet en kopi af siden under Den Nordiske Modstandsbevægelse og at der er næsten-enighed om, at dette bør være navnet på artiklen. Bruger:Sjö har en pointe i, at man ikke skal støtte sokkedukkens kopiering, men bør bevare historikken. Men da det ser ud som om, at artiklens reelle indhold i dag alligevel er videreskrevet af andre brugere, kan vi vel formentlig leve med, at Svenska motståndsrörelsen ændres til en redirect. På den måde kommer artiklen til at ligge hvor den skal ligge, og der er fortsat historik gemt. Er der ikke protester mod denne løsning, foreslår jeg det implementeret i løbet af nogel dage. --Pugilist (diskussion) 10. jul 2018, 12:49 (CEST)

Konklusion:
Ændret til redirect til Den Nordiske Modstandsbevægelse. —Pugilist (diskussion) 12. jul 2018, 08:46 (CEST)