Diskussion:Jean Sibelius

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Jean Sibelius er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.

Huskeliste for Jean Sibelius: rediger · historik · overvåg · opdater

Senest gennemgået den 27. maj 2019 (4 år og 332 dage siden) af Toxophilus. Artiklen er listet i kvalitetsmærkede artikler til eftersyn.

  • Tilretning af sproget i passager, der er præget af angelsaksiske vendinger og ordstillinger er påbegyndt, men bør fuldføres systematisk.
  • Engelske betegnelser for kompositioner af Sibelius bør, hvor det er muligt, erstattes af danske. Kan dette præciseres? Rmir2 (diskussion) 14. nov 2018, 10:02 (CET)
  • Listen over værker bør suppleres med navnene på hans symfonier.--Ramloser (diskussion) 29. okt 2018, 17:49 (CET) Gjort ved at oprette en særlig artikel om hans kompositioner. Rmir2 (diskussion) 14. nov 2018, 11:26 (CET)
  • Litteraturliste mangler. --Morten1997 (diskussion) 14. nov 2018, 10:12 (CET) Gjort Rmir2 (diskussion) 14. nov 2018, 11:26 (CET)
  • Indledningen må gerne være lidt mere omfattende. Måske man bare kan oversætte den fra en.wiki. Toxophilus (diskussion) 14. nov 2018, 13:03 (CET) Gjort Rmir2 (diskussion) 14. nov 2018, 14:03 (CET)
  • Afsnittet om hæder fra en.wiki bør oversættes. Det er rigtig godt med den engelsk intro, men der står ting i introen, som ikke er at finde i resten af artiklen (han er på pengesedler). Toxophilus (diskussion) 14. nov 2018, 14:28 (CET) Gjort Rmir2 (diskussion) 14. nov 2018, 14:46 (CET)
Finland Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Finland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Finland-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filharmoni, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filharmoni-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Copyright problem[rediger kildetekst]

Jean Sibelius versionen fra 24. mar 2005 kl. 22:26 (Er der nogen før?) er direkte afskrift af Jean Sibelius artiklen den copyrightede "Klassisk musik. Introduktion til de store komponister og deres værker" ISBN 8711121858. --Fnielsen 4. sep 2005 kl. 12:26 (CEST)

Har du tjekket de andre bidrag fra samme anonyme skribent? De kan nemt tænkes at have samme problem. --Troels Nybo 4. sep 2005 kl. 13:38 (CEST)

Billede advarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Fjern venligst billederne fra artiklen eller deltag i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Samulili satte slettemarkør DerivativeImage:Sibelius_monument.jpg: {{derivative}} Reason: <a href="/wiki/Commons:Derivative_works" title="Commons:Derivative works">Commons:Derivative works</a>, see Finland. The sculptor died in 2003 so this image can be used freely in 1.1.2074.;

-- CommonsTicker 31. aug 2006 kl. 00:13 (CEST)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Samulili slettede Image:Sibelius_monument.jpg: derivative work, Finland;

-- CommonsTicker 3. okt 2006 kl. 16:35 (CEST)

Nominering[rediger kildetekst]

I forbindelse med nomineringen til "LA" har jeg læst artiklen grundigt igennem og finder ikke, at den er af ringere kvalitet end mange af de allerede udpegede artikler til LA. Mit problem er, at hele LA komplekset ikke lever op til retningslinjerne ("skal efter en passende tid forbedres til GA"), da der er mange af disse artikler, som reelt vedbliver i LA-kategorien i årevis, uden at der sker noget særligt med dem. Jeg har efterlyst en mere rationel procedure og har tidligere stillet forslag herom, blandt andet i forbindelse med mine bidrag til "kvalitetsoffensiven". Men der er alt for få interesserede brugere i forhold til sådanne initiativer, hvor vi er 4-5 personer, der har kæmpet en brav kamp for at skabe nogle kriterier, der sikrer, at vores kvalitetsskabeloner ikke er misvisende. Så længe der ikke er større forståelse for dette, agter jeg ikke at deltage i udnævnelser, om så der er tale om en kvalitet på "FA" - niveau, for jeg kan simpelthen ikke stå inde for nuværende laissez faire praksis på dette område. Så længe der findes LA og for den sags skyld GA - artikler uden reel dokumentation i form af henvisninger til litteratur eller som lider under mangel på kilder, også hvor der er tale om rene smagsdomme, bruger jeg min energi på andre opgaver. Desværre. For kvalitetsoffensiven fortjener bedre skæbne.--Ramloser (diskussion) 20. nov 2018, 21:55 (CET)

For så vidt enig, men diskussionen hører hjemme på Landsbybrønden, hvor den vil blive set af flere. --Madglad (diskussion) 21. nov 2018, 00:36 (CET)
Jeg har opgivet at diskutere emnet på landsbybrønden, idet det er gjort flere gange uden resultat. Wikipedia er i ordets oprindelige betydning ultrakonservativt. Når noget er besluttet, er det næsten umuligt at ændre/forbedre gældende normer eller retningslinjer.--Ramloser (diskussion) 21. nov 2018, 13:42 (CET)