Diskussion:Kobbersmykkets historie

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Kobbersmykker

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Siden Kobbersmykker fremstår som et miskmask af reklame for kunsthåndværkere, krydret med lidt historisk baggrund fra smykkehistorien, men intet der godtgør de bør have en artikel for sig selv. Nogle vedligeholdelsesråd der mere virker som om de er skrevet af en sælger. POV sætninger hist og her. Hele siden virker som om den kommer fra en forhandlers hjemmeside (selvom jeg umiddelbart ikke kan finde den). Vrenak (diskussion) 6. nov 2016, 14:46 (CET)

  • Slet - Ad ovenstående. - Vrenak (diskussion) 6. nov 2016, 14:46 (CET)
  • Slet - Jeg er enig. Jeg kan ikke se, hvorfor indholdet ikke blot kan være en del af artiklen om smykker og kobber. I min verden er der ikke noget specielt, der hedder kobbersmykker. Toxophilus (diskussion) 6. nov 2016, 18:39 (CET)
  • Slet forekommer mig uencyklopædisk. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 6. nov 2016, 18:42 (CET)
  • Sammenskriv med smykke - jeg synes ikke, at artiklen er reklamerende. På den anden side synes jeg heller ikke, at vi skal have artikler om alle mulige forskellige slags smykker fx guldsmykker, sølvsmykker, bronzesmykker, ravsmykker osv. Derfor hælder jeg til, at indholdet kan bruges til at udvide artiklen om smykker, hvor det udmærket kunne indgå som afsnit. Vedligeholdelsesrådene kan jo være nyttige, så dem synes jeg faktisk, at vi skal bevare. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 6. nov 2016, 19:28 (CET)
  •  Formalia: Artiklen er oprettet af LarsFC 21. oktober 2016. --Madglad (diskussion) 6. nov 2016, 19:59 (CET)
  •  Kommentar Jeg tror nu ikke man skal gøre sagen værre end den er. Der er tale om en ny bruger, der forsøger sig med en artikel. Afsnittet Kobbersmykkets historie er faktisk ret godt. De efterfølgende afsnit bærer præg af at være skrevet af en fagperson med fokus på anvendelse af kobbersmykker i dag, hvilker det også er mit indtryk at LarsFC er (jf. en mislykket artikeloprettelse). Indledningen er heller ikke heldig. Evt. kan Kobbersmykkets historie måske bære en artikel for sig selv? --Madglad (diskussion) 6. nov 2016, 19:59 (CET)
  • Behold tak for godt feedback, jeg vil gerne lære og blive bedre. På den engelse side er der 3 sider med CAR, BUS, TRUCK, det er alle køretøjer, men de er på 3 sider ikke 1 side, det mener jeg viser det er OK at have en kobbersmykke side og det ikke skal under, smykker ellers må de 3 engelse sider vel også blive til en side. Det er ikke en reklame, derfor tog jeg ikke et bille af mit kobber ur, jeg vil ikke vise et ur navn. Jeg har en passion for kobber smykker, jeg går med kobber ring og kobber ur hver dag, beklager hvis det påvirkede artiklen. Jeg skrev artiklen fordi jeg synes det er fantastisk vi 5000 år senere stadig går med kobber smykker, ikke mange produkter holder så lang tid. Jeg hører meget om hvorfor jeg ikke går med rigtige smykker, kobber er ikke rigtigt smykker, og spørgsmål om hvordan jeg får min grønne ringer ren, når den er grøn. Det var for at svare på dette jeg skrev artiklen, for at andre kan lære det jeg hører mange spørger om. Hjælp mig med at lære og blive bedre, hvordan kan vi sammen gøre denne artikel bedre,hvad mangler jeg at skrive om. Håber I vil hjælpe mig og ikke demotivere mig med en sletning. Jeg elsker også viking smykker - går med Thors hammer, men skal nok vente med at skrive en vikinge smykke artikel, til jeg har lært og denne artikel er blevet bedre LarsFC
    •  Kommentar Hvis der er materiale og kilder til det ville det nok være bedre at skrive både kobber- og vikinge- ind i en generel artikel om smykker og deres historie, f.eks. hvordan de har været brugt som betalingsmiddel, religiøs symbolik mv., selvom vikingers smykker udformningsmæssigt skiller sig lidt ud, er de jo ikke noget specielt på den måde i sig selv. -- Vrenak (diskussion) 8. nov 2016, 21:01 (CET)
  • Behold Lad os beholde den og se, hvad den udvikler sig til. Der er guldsmykker og sølvsmykker og glasperler. At jeg ikke har hørt udtrykket kobbersmykker før, er måske min fejl. Jeg ved ikke, om det er korrekt, at metallet skal være helt rent (er det en dogme-filosofi)? Jeg mindes svagt nogle sære davidsstjerner af kobber med en voltasøjle bagpå. Vist også som kors. Og Nuser gik engang med kobberarmbånd, da han havde fået gigt. Måske er der en del overtro og hokus-pokus, der er interessant. Der kan vist godt være kød på den. Ditlev Petersen (diskussion) 5. dec 2016, 22:34 (CET)
  • Behold er enig med de andre behold'er --Zoizit (diskussion) 19. dec 2016, 00:48 (CET)
  • Behold Jeg har fjernet de irrelevante afsnit. Jeg mener ikke, at artiklen som den ser ud nu irrelevant for Wikipedia. --Madglad (diskussion) 19. dec 2016, 01:05 (CET)
  •  Kommentar Jeg har ændret artikelnavnet til Kobbersmykkets historie og omskrevet en anelse mere. Der findes således ikke en generel artikel om Kobbersmykker mere. --Madglad (diskussion) 19. dec 2016, 01:17 (CET)
Konklusion:
Artiklen findes ikke mere. Hvis nogen ønsker omdirigeringen Kobbersmykker slettet gøres dette ved at sætte {{hurtigslet}} på og henvise til denne diskussion. Hvis nogen ønsker den nye artikel Kobbersmykkets historie slettet, fremsættes et nyt forslag om dette. --Madglad (diskussion) 19. dec 2016, 01:17 (CET)