Diskussion:Næstved

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Symbol support vote.svg Artiklen Næstved er en god artikel. Det vil sige at den har gennemgået en proces og bliver anset som værende god som kundskabskilde og inspiration til andre artikler. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Emblem-star.svg Artiklen Næstved har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 17, 2018.

 

Stock post message.svg Huskeliste for Næstved: rediger · historik · overvåg · opdater

Nuvola kdict glass.svgSenest gennemgået den 1. marts 2018 (2 år og 85 dage siden). Artiklen er listet i kvalitetsmærkede artikler til eftersyn.

  • Det ganske omfattende afsnit om Politik hører vel ikke hjemme her, men i kommuneartiklen. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 22. apr 2018, 13:39 (CEST)

Findes Hansestædernes kompagnibygning i Næstved stadig?[redigér wikikode]

User:Kresspahl på den engelske Wikipedia vil gerne vide om Hansestædernes tidligere kompagnihus i Næstved stadig findes og i givet fald om vi kan skaffe et billede af det. Hvis det er nogen hjælp, så er den eftersøgte bygning ikke det hus der idag går under navnet Kompagnihuset (hjørnet af Kompagnistræde og Møntergade).[1] Hvis Hansestædernes bygning(er) findes endnu må det være blandt middelalderhusene. Valentin 11. nov 2007, 17:19 (CET)

Kommune vs. by[redigér wikikode]

  • Det ganske omfattende afsnit om Politik hører vel ikke hjemme her, men i kommuneartiklen. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 22. apr 2018, 13:39 (CEST)
    • Da Næstved er hovedby i Næstved Kommune, synes jeg det er relevant. Halvdelen af kommunens indbyggere bor i byen, så jeg synes nok, at der kan være plads til en oversigt over mandatfordeling og borgmestre. Toxophilus (diskussion) 5. jul 2018, 09:54 (CEST)
Først - jeg har flyttet diskussionen til selve diskussionsside - huskelisten skal blot være en huskeliste for hvad der skal klares. Med det sagt, så mener jeg ikke at hverken mandatfordeling eller borgmestre faktisk hører til i artiklen om byen. Det er kun relevant for artiklen om kommunen. På samme måde skal Folketingsvalgsresultater og statsministre heller ikke nævnes i København. Det er kort sagt ikke relevant for byen - men for kommunen. mvh Tøndemageren (diskussion) 5. jul 2018, 11:48 (CEST)
Jeg er enig med Tøndemageren. Det er vigtigt at skelne mellem by og kommune. Rmir2 (diskussion) 5. jul 2018, 11:56 (CEST)
Det er i orden med mig, men vil I så mene, at afsnittet om politik helt skal udgå af by-artikler? Mvh. Toxophilus (diskussion) 5. jul 2018, 11:57 (CEST)
Ja. Til gengæld mener jeg, at vi burde oprette artikler om købstadskommunerne før 1970, hvori oplysninger om valg, borgmestre osv. bør være en fast bestanddel. Hvis nogen orker at gennemgå Danmarks Statistiks publikationer, bør vi kunne overkomme det, men det burde måske så være et månedens emne? Rmir2 (diskussion) 5. jul 2018, 12:01 (CEST)