Diskussion:STOP NU-initiativet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Sletningsforslag: STOP NU-initiativet

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

STOP NU-initiativet var protester mod forringelser i uddannelsessystemet i 2004. Bruger:Pelle Dam har oprettet. Der kan helt sikkert findes avisartikler om initiativet mens det stod på, men har det sat sig så varige spor, at det er relevant på wiki? Der står tilmed i artiklen at det ikke fik den store reelle politiske betydning. Selve artiklen indeholder heller ikke meget reel information om, hvad initiativet bestod i, andet en demonstrationer. Det er vist hverken første eller sidste gang, at elever og elevorganisationer har brokket sig over nedskæringer? Kunne man evt. skrive emnet ind i Ungdomsuddannelser i Danmark? Toxophilus (diskussion) 11. aug 2020, 09:37 (CEST)

  • Symbol delete vote.svg Slet - Umiddelbart har jeg svært ved at se relevansen i det store historiske perspektiv. Man kan sagtens nævne det med et par linjer i relevante relaterede artikler. Toxophilus (diskussion) 11. aug 2020, 09:37 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Slet - Der er løbende protester med nedskæringer i uddannelsessystemet og i andre steder i samfundet, og nogle af dises protester giver sig udtryk i "initiativer", demonstrationer, happenings osv. Det er meget sjældent, at sådanne protester og initiativer får sat sig et varigt aftryk. Artikler om aktuelle begivenheder, der ikke får sat sådant aftryk, er omfattet af det, som Wikipedia ikke er. Det konkrete initiativ opfyler ikke kriterierne for en artikel. --Pugilist (diskussion) 11. aug 2020, 10:01 (CEST)

*Symbol keep vote.svg Behold - Har historisk interesse, måske ikke det store, men nogen har gjort sig ulejligheden med at skrive en sober, neutral artikel om en sag der måske ikke er en del af den store nationale historieskrivning, så dog en brik af samtidshistorien. Det mener der bør være plads til på da.wiki. Hvis vi ser bort fra vores firkantede regler,og prøver at se objektivt på artiklen, har jeg ihvertfald svært ved at se en begrundelse for at slette. - Nico (diskussion) 11. aug 2020, 10:38 (CEST)

  • Symbol keep vote.svg Behold/Symbol neutral vote.svg Neutral - Ser nu at opretteren har været Landsformand for SF Ungdom, og som sådan må betragtes som {{tætpå}} - Nico (diskussion) 11. aug 2020, 10:43 (CEST)
Bruger Pelle Dam var i en periode en aktiv bidragsyder til forskellige artikler, med bidrag om ting han havde kendskab til eller viden om. Han er nu journalist, og vi må da håbe, at han har brugt en god journalistisk vurdering vedrørende de ting han har skrevet om, og ikke en sensationslysten eller skævvreden vurdering (i det jeg gennem tiden har læst af Pelle Dam har jeg ikke indtrykket af, at han bevidst skulle have givet sig af med forsøg på at manipulere eller skævvride her på Wikipedia), at han så tilfældigvis også i to år beklædte posten som landsformand for SFU synes jeg egentlig ikke skal ligge ham til last. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 11. aug 2020, 13:23 (CEST)
(replik) Som jeg skrev ovenfor er det en sober, neutral artikel :-) - Nico (diskussion) 11. aug 2020, 13:37 (CEST)
Deri er jeg ikke uenig. :-) Ole Ryhl Olsson (diskussion) 11. aug 2020, 13:41 (CEST)
  • Symbol keep vote.svg Behold - Man kan sige, at til sammenligning med mange andre initiativer/aktioner/demonstrationer, så skilte denne sig lidt ud ved, at det ikke kun var de organisationer, som gennem lange perioder af elev- og studenterbevægelsens historie fra forskellige sider blev fremstillet som de "røde" organisationer, der deltog, men det var faktisk også nogle af de 'tværpolitiske' organisationer, som ellers traditionelt havde afholdt sig fra at deltage i den slags aktiviteter, der var med i STOP NU-initiativet. Dette aspekt er ikke sådan "krystalklart" kommet med i artiklen, ligesom den er lidt svag på referencer. Jeg mener nok, jeg på et senere tidspunkt (nok efter nytår) vil kunne finde nogle flere relevante referencer frem til artiklen. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 11. aug 2020, 13:14 (CEST)
  • Symbol keep vote.svg Behold. Artikler om historiske emner, skal ikke slettes, bare fordi emnet ikke findes mere. --Madglad (diskussion) 11. aug 2020, 16:49 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Slet - Som artiklen fremstår, så ligner denne demonstration alle andre protester fra de studerende. Så jeg mener der er for lidt relevansen i det historiske perspektiv.--Kjeldjoh (diskussion) 13. aug 2020, 08:32 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Lige mange taler for at slette og beholde. Status quo opretholdes. --|EPO| COM: 20. aug 2020, 07:58 (CEST)

Er vist en smule hejmor og prøver på at tage credit for Ulla Tørnæs' afgang. --Broadbeer 12. feb 2007 kl. 01:33 (CET)