Diskussion:Tyske Kejserrige

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Symbol unsupport vote-green.svg Artiklen Tyske Kejserrige var tidligere kandidat til gode artikler, men blev afvist ved afstemningen. Hvis du kan forbedre artiklen til GA-niveaugør det gerne, og nominer den eventuelt på ny.
Emblem-star.svg Artiklen Tyske Kejserrige har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 17, 2010.
Stock post message.svg Huskeliste for Tyske Kejserrige: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Indledningen bør udvides, så den omfatter hele artiklen. Toxophilus (diskussion) 30. okt 2019, 08:01 (CET)

Hvad skrivefejlstøvsugerens pose gemte...[redigér wikikode]

Jeg har "høstet" en lille snes skrivefejl mv. i nærværende artikel, hvoraf jeg er kommet lidt i tvivl om den rette formulering i tre tilfælde:

  • Middeleuropæisk -- burde det ikke hedde centraleuropæisk eller mellemeuropæisk, eller er det min sproglige mavefornemmelse der skal have kursgyroen justeret...?
  • partiovergribende -- det lyder lidt voldsomt, men at dømme efter meningen skulle det være noget i retning af på tværs af partiskel. Men da jeg ikke er stærk i tysk historie, turde jeg ikke uden videre "digte noget midt i det hele".
  • tidsepoke -- den smager lidt af dobbeltkonfekt, og Retskrivningsordbogen på nettet vil heller ikke kendes ved den. Igen vil jeg overlade det til de emne-kyndige at finde en sproglig "grimasse der kan passe"

... sa'e Peo 31. jan 2012, 23:27 (CET)

Det tyske Kejserrige vs. Tyske Kejserrige[redigér wikikode]

Burde det ikke hedde Det tyske Kejserrige, ligesom Det Byzantinske Rige, Det Latinske Kejserrige, Det tysk-romerske Rige osv.? Achæmenidiske rige og Vestromerske rige burde nok også blive rykket.--Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 17. feb 2019, 13:16 (CET)

Nå, nu kan jeg så se, at den er blevet flyttet før. Men så kom Metalindustrien nogle år efter og flyttede den tilbage med begrundelsen "Vi bruger normalt ikke "Den"/"De"-præfiks". Så må det vel være andre artikler, der skal blive rykket. Jeg tager det op på landsbybrønden. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 17. feb 2019, 13:21 (CET)