Doctor Who

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gnome globe current event.svg Denne artikel eller sektion er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Clockimportant.svg
Doctor Who
[[Image:|200px|]]
{{{billedtekst}}}
Information
Originaltitel Doctor Who
Også kendt som
Genre Science fiction drama
Oprindelige kanal BBC One (1963–1989, 1996, 2005–nutid)
BBC One HD (2010–nutid)
BBC HD (2007–10)
Instruktør(er) Forskellige
Producer(e) Forskellige
(ála 2014, Steven Moffat og Brian Minchin[1])
Skrevet af Sydney Newman
C. E. Webber
Donald Wilson
Medvirkende Forskellige Doktorer
(ála 2014, Peter Capaldi)
Forskellige ledsagere
(ála 2014, Jenna Coleman)
Tema musik komponist Ron Grainer
Delia Derbyshire
Åbnings tema Doctor Who tema musik
Komponist(er) {{{komponist}}}
Produktionsland United Kingdom
Sprog Engelsk (Britisk)
Antal sæsoner 26 (1963–89) plus en TV film (1996)
Antal serier 8 (2005–nutid)
Antal episoder 813 (97 mangler)
Produktion
Selskab
Ledende producer {{{lederproducer}}}
Beliggenhed
Kameraopsætning {{{opsætning}}}
Billedformat Single/multi-kamera kabel
Lydformat
Produktionsår
Spilletid Oprindelige episoder:
25 minutter (1963–84, 1986–89)
45 minutter (1985, 2005–nutid)
Specials:
Forskellige: 50–75 minutter
Oprindelige forløb Klassiske serie
23 November 1963
6 December 1989
TV film:
12 May 1996
Gendannede serie:
26 Marts 2005 – nutid
Udsendt
Sendt første gang
Sendt første gang (i DK)
Sendt sidste gang
Sendt sidste gang (i DK)
Kronologi
Relaterede shows K-9 and Company (1981)
Torchwood (2006–11)
The Sarah Jane Adventures (2007–11)
K-9 (2009–10)
Doctor Who Confidential (2005–11)
Totally Doctor Who (2006–07)
"Doctor Who Extra" (2014-)
Tidligere serie
Efterfølges af
Hjemmeside
IMDb

Doctor Who er et britisk science fiction-TV-program produceret af BBC. Programmet viser eventyr som Doktoren, en Tidsherre — et tidsrejsende humanoid rumvæsen, tager på. Han udforsker universet i sin TARDIS, et følende tidsrejsende rumskib. Udvendigt ligner den en blå britisk polititelefonboks, som var et almindeligt syn i Storbritannien i 1963, da serien først gik i luften. Sammen med et udvalg af ledsagere, går Doktoren op mod forskellige fjender mens han arbejder på at redde civilisationer, hjælpe almindelige folk, og rette op på fejl.

Showet har modtaget anerkendelse som et af Storbritanniens fineste TV programmer, ved at vinde 2006's British Academy Television Award for Best Drama Series og fem priser i træk (2005–2010) ved National Television Awards under Russell T. Davies' som hovedproducer.[2][3] I 2011 blev Matt Smith den første Doktor til at blive nomineret til en BAFTA Television Award for Best Actor. I 2013 Peabody Awards ærede Doctor Who med en Institutional Peabody "for at udvikle med teknologi og tiderne som intet andet i et kendt TV univers."[4] Programmet er listet i Guinness Rekordbog som det længst-kørende science fiction TV-show i verden,[5] den "mest succesfulde" science fiction serie til alle tider — baseret på alle dens udsendelses seertal, DVD og bog salg, og iTunes trafik—[6] og for det største sammensætning af et TV drama med dets 50-års Jubilæum special.[7] Under dets oprindelige forløb, blev det anerkendt for dets fantasifulde historier, kreative lav-budget special effekter, og banebrydende brug af elektronisk musik (oprindeligt produceret af BBC Radiophonic Workshop).

Showet er en betydelig del af Britisk populær kultur,[8][9] og andetsteds er det blevet en kult TV favorit. Showet har påvirket generationer af Britiske TV-fagfolk, mange af nævnte voksede op med at se serien.[10] Programmet kørte oprindeligt fra 1963 til 1989. Efter et mislykket forsøg på at gendanne regulær produktion i 1996 med en bag døren pilot i form af en TV film, programmet blev relanceret i 2005 af Russell T. Davies som blev showrunner og overforfatter til de første fem år af dens gendannelse, produceret "in-house" af BBC Wales i Cardiff. Den første serie i det 21. århundrede, med Christopher Eccleston i titel-rollen, blev produceret af BBC. Serie to og tre havde nogle udviklings-penge bidraget fra Canadian Broadcasting Corporation (CBC), som blev krediteret som med-producer.[11] Doctor Who fødte også spin-offs i multi medier, inklusiv Torchwood (2006–11) og The Sarah Jane Adventures (2007–11), begge skabt af Russell T. Davies; K-9 (2009–10); og en enkel pilot episode af K-9 and Company (1981). Der har også været mange spoofs and kulturelle referencer af figuren i andre medier.

Tolv skuespillere har spillet hovedrollen som Doktoren. Overgangen fra en skuespiller til en anden, og den forskellige tilgang til rollen som de giver, er skrevet ind i plottet som regenerering ind i en ny inkarnation, en Tidsherres livsproces gennem hvilken figuren Doktoren får en ny krop og, til en vis grad, ny personlighed, hvilket sker efter at have påtaget skade som ville være dødelig for de fleste arter. Mens hver skuespillers afbildning af figuren er forskellig, har de alle til formål at vise aspekter af den samme figur, og former deres del af den samme historiefortælling. Doktoren bliver i øjeblikket spillet af Peter Capaldi, som påtog rollen efter Matt Smiths sidste optræden i 2013's Julespecial "The Time of the Doctor".[12]

Historie[redigér | redigér wikikode]

Fra begyndelsen af serien spilles Doktoren af William Hartnell, som på grund af begyndende sygdom trækker sig fra serien i 1966. Da serien er yderst populær blandt børn og barnlige sjæle, opfindes fænomenet regeneration. Efter en uovervindelig skade påført af en flok Cybermen, dør Doktoren ikke, men hans krop bliver udskiftet. Han genfødes i Patrick Troughtons krop, og BBC fører på den måde serien videre helt frem til 1989, hvor hovedrollen skifter skuespiller en del gange. Mest kendt og populær bliver Tom Baker. Det er ikke kun Doktoren som skifter skuespiller. Under hans forunderlige og farlige rejser i universerne, ledsages han af et vekslende antal personer, som ofte ved et tilfælde bliver viklet ind i hans rejser. Ved at lade ham blive ledsaget af 1-2 (nogle gange flere) personer, åbnes flere muligheder for at udvikle de historier han deltager i.

TV-serien er science fiction og præsenterer os for mange ukendte civilisationer i universerne – hvor mærkelige væsener og monstre lever og hersker. Doktorens nysgerrighed bringer ham altid i livsfare i ønsket om at opnå retfærdighed. Han er ikke voldelig af natur men sætter både hindringer i vejen for sine fjender og har held til at tage livet af flere. I Troughtons sidste historie "The War Games", griber de øvrige Tidsherrer ind i handlingen og dømmer Doktoren til at blive bundet til Jorden for en periode, som straf for, at han stjal tidsmaskinen. De bærer til dels over med ham på grund af de gode gerninger han har gjort. Rollen overtages af Jon Pertwee. I en kortere periode af serien møder Doktoren sin ærkefjende "The Master", som oprindelig spilles af Roger Delgado. Delgado bliver uheldigvis dræbt i en ulykke i 1973, og figuren "The Master" bliver tonet ud af serien men dukker senere op i 1980erne. "The Master" kommer tilbage i sæson 3 af den nye serie med bl.a. Derek Jacobi i rollen.

BBC sælger serien til mange lande, og det er på den måde, at en del af serien har overlevet. I 1960erne og 1970erne var det ikke tradition at gemme alt i arkiverne, og samtlige masterbånd er slettet fra de tidlige år. BBC fremstillede sort/hvide 16mm kopier af de fleste afsnit, da "video" endnu ikke var udbredt fuldt ud som medie i TV-industrien i 1960erne. Mange afsnit er dukket op igen som "glemte" filmprint rundt om i verden, mens andre heldigvis har ligget som 16mm negativer i BBC’s eget arkiv siden. I 1980erne blev flere 2" videobånd returneret fra Canada. BBC havde selv fremstillet disse PAL til NTSC kopier efter datidens primitive konverteringsmåder. Kloge mennesker har siden udviklet teknikker til at genskabe den originale 625/50 PAL struktur i en teknik som kaldes Reverse Standard Conversation (RCS). Der er næppe andre af BBC’s TV-serier som har undergået så omhyggelig restaurering som "Doctor Who", som gradvist bliver udgivet på DVD. Læs mere på http://www.restoration-team.co.uk/ Udgivelsesrækken er ikke fuldendt – og det bliver den aldrig, da cirka 100 episoder er gået tabt. Ved sjældne tilfælde dukker forsvundne afsnit op, men der er langt i mellem disse hændelser. Sidste gang var i 2004, da et afsnit af "The Dalek Masterplan" blev returneret fra en privat person, som havde lånt filmen for mange år siden til at teste en filmfremviser med. I mange år havde han ikke været klar over, at han lå inde med en unik film.

Af den oprindelige TV-serie har kun de tre første historier med Tom Baker som Doktoren været vist på dansk tv omkring 1979/80.

Der blev lavet en Doctor Who tv-film i 1996 for at afgøre om der var interesse for at starte tv-serien igen men der blev ikke umiddelbart en serie ud af det. I 2005 genoptog BBC Wales produktion af tv-serien med støtte fra Canadian Broadcasting Corporation (CBC). Denne gang blev det, i modsætning til filmen i 1996, en stor succes. Alene ud fra seertallene fra første afsnit Rose, hvor Rose spilles af Billie Piper, besluttede folkene bag at lave 2 nye sæsoner med Doctor Who. Doctor Who har også givet anledning til flere spin-offs blandt andet tv-serierne Torchwood og The Sarah Jane Adventures.

Den nyeste udgave af serien har indtil videre kørt i 8 sæsoner. Doktoren blev i 2005 spillet af Christopher Eccleston. I julen 2005 overtog David Tennant rollen i en time lang Special. Disse "Christmas Specials" er blevet en tradition. I julen 2007 spillede Kylie Minogue overfor Doktoren. David Tennant fortsatte i rollen som Doktoren i tre sæsoner, hvorefter 2009 var dedikeret til fire Specials, der afsluttede med David Tennants regeneration til den 11. Doktor, Matt Smith. Den femte sæson blev sat i gang d. 3. april og kørte til d. 26. juni 2010. I Matt Smiths første "Christmas Special" spillede Michael Gambon (kendt som Dumbledore fra Harry Potter) og Katherine Jenkins med. "A Christmas Carol" som afsnittet blev kaldt, byggede på temaet fra Charles Dickens' " Et Juleeventyr". Handlingen foregår på en fremmed planet nogle tusinde år frem i tiden. Den næste julespecial fra 2011 "The Doctor, The Widow and The Wardrobe" foregår under anden verdenskrig. Navnet på afsnittet hentyder til C.S. Lewis' " Løven, Heksen og Garderobeskabet". Gennem en stor pakke under juletræet kommer Doktoren sammen med den familie han har mødt til en snedækket skov på en anden planet.

Doctor Who: 50 års jubilæum[redigér | redigér wikikode]

I anledning af Doctor Who's 50 års jubilæum har BBC besluttet af producere en eksklusiv episode af den verdensberømte serie, Doctor Who. Jubilæums-episoden er skrevet af Steven Moffat, der også er med-producer sammen med Faith Penhale. Marcus Wilson som er seriens producer har udtalt: "Denne eksklusive episode er et kærlighedsbrev til alle Doctor Who fans". Episoden vises d. 23. november på BBC One i både en 2D og 3D version, samtidig vises denne eksklusive jubilæums-episode også i udvalgte biografer i Storbritannien. David Tennant og Billie Piper, der tidligere har spillet henholdsvis den 10. Doktor og Rose i serien, spiller også med i jubilæums-episoden sammen med John Hurt, Joanna Page og Jemma Redgrave. Denne episode vil også introducere the Zygons, rumvæsner fra Doctor Who-universet som tidligere har spillet med i 1975 og selvfølgelig Doktorens ærkefjender, The Daleks.

Optagelserne til jubilæums-episoden begyndte d. 2. april 2013 i Neath, Wales. D. 9. april blev der optaget på Trafalgar Square, London. Den 17. april blev der optaget i Chepstow, Monmouthshire og nogle scener var også optaget ved Chepstow slot. Den 2. maj blev der optaget i Cardiff ved Totter's Lane og Coal Hill skole, steder der tidligere var blevet optaget Doctor Who ved i den første episode i 1963 "Unearthly Child", "Attack of the Cybermen" og i 1988 "Remembrance of the Daleks". Optagelserne til jubilæums-episoden blev afsluttet søndag d. 5. maj.

Efter 4 år som Doctor Who, blev det i juni 2013 afsløret, at Matt Smith forlader Doctor Who i slutningen af 2013. Matt udtalte at "det havde været en fantastisk oplevelse, at få lov til at spille Doctor Who". Den 4. august 2013, blev det i et live show fra BBC offentliggjort, at den 12. doktor skal spilles af Peter Capaldi fra slutningen af 2013.

Fredag d. 22 november blev Dr. Who's 50 års jubilæum hædret med en Google Doodle.

Doctor Who gennem tiderne[redigér | redigér wikikode]

Der er igennem tiderne været flere forskellige skuespillere der har spillet hovedrollen i den berømte serie.

Doctor nr. Spilles af Set første gang År
1 William Hartnell An Unearthly Child 1963-1966
2 Patrick Troughton The Tenth Planet 1966-1969
3 Jon Pertwee Spearhead from Space 1970-1974
4 Tom Baker Planet of the Spiders 1974-1981
5 Peter Davison Logopolis 1982-1984
6 Colin Baker The Caves of Androzani 1984-1986
7 Sylvester McCoy Time and the Rani 1987-1996
8 Paul McGann The TV Movie 1996,2013
War John Hurt The Name of the Doctor 2013[13]
9 Christopher Eccleston Rose 2005
10 David Tennant The Christmas Invasion 2005-2010
11 Matt Smith The Eleventh Hour 2010-2013
12 Peter Capaldi Deep Breath 2014-?

Soundtracks[redigér | redigér wikikode]

 • Doctor Who: Original Television Soundtrack (4. december 2006)
 • Doctor Who: Original Television Soundtrack – Series 3 (5. november 2007)
 • Doctor Who: Original Television Soundtrack – Series 4 (31. oktober 2008)
 • Doctor Who: Original Television Soundtrack – Series 4: The Specials (4. oktober 2010)
 • Doctor Who: Original Television Soundtrack – Series 5 (8. november 2010)
 • Doctor Who: Original Television Soundtrack – A Christmas Carol (21. marts 2011)
 • Doctor Who: Original Television Soundtrack – Series 6 (19. december 2011)
 • Doctor Who: Original Television Soundtrack – Series 7 (9. september 2013)
 • Doctor Who: Original Television Soundtrack – The Snowmen (21. oktober 2013)
 • Doctor Who: The 50th Anniversary Collection (9. december 2013)

Sæson 1 (2005)[redigér | redigér wikikode]

Serien blev i 2005 genoptaget med Christopher Eccleston i hovedrollen som den niende Doktor.

Nr. Titel Kode Episoder Forfatter(e) Instruktør Original sendedato
157 "Rose" 1.1 1 episode Russell T. Davies Keith Boak 26. marts 2005
158 "The End of the World" 1.2 1 episode Russell T. Davies Euros Lyn 2. april 2005
159 "The Unquiet Dead" 1.3 1 episode Mark Gatiss Euros Lyn 9. april 2005
160 "Alien of London"
"World War Three"
1.4
1.5
2 episoder Russell T. Davies Keith Boak 16. april 2005
23. april 2005
161 "Dalek" 1.6 1 episode Robert Shearman Joe Ahearne 30. april 2005
162 "The Long Game" 1.7 1 episode Russell T. Davies Brian Grant 7. maj 2005
163 "Father's Day" 1.8 1 episode Paul Cornell Joe Ahearne 14. maj 2005
164 "The Empty Child"
"The Doctor Dances"
1.9
1.10
2 episoder Steven Moffat James Hawes 21. maj 2005
28. maj 2005
165 "Boom Town" 1.11 1 episode Russell T. Davies Joe Ahearne 4. juni 2005
166 "Bad Wolf"
"The Parting of the Ways"
1.12
1.13
2 episoder Russell T. Davies Joe Ahearne 11. juni 2005
18. juni 2005

David Tennant overtager hovedrollen i "The Parting of the Ways", og bliver dermed den tiende Doctor.


Specials (2005)

Nr. Titel Kode Episoder Forfatter(e) Instruktør Original sendedato
- "Doctor Who:
Children in Need"
CIN Children in Need special
(60 min.)
Russell T. Davies Euros Lyn 18. november 2005
167 "The Christmas Invasion" 2.X Julespecial (60 min.) Russell T. Davies James Hawes 25. december 2005

Sæson 2 (2006)[redigér | redigér wikikode]

Nr. Titel Kode Episoder Forfatter(e) Instruktør Original sendedato
168 "New Earth" 2.1 1 episode Russell T. Davies James Hawes 15. april 2006
169 "Tooth and Claw" 2.2 1 episode Russell T. Davies Euros Lyn 22. april 2006
170 "School Reunion" 2.3 1 episode Toby Whithouse James Hawes 29. april 2006
171 "The Girl in the Fireplace" 2.4 1 episode Steven Moffat Euros Lyn 6. maj 2006
172 "Rise of the Cybermen"
"The Age of Steel"
2.5
2.6
2 episoder Tom MacRae Graeme Harper 13. maj 2006
20. maj 2006
173 "The Idiot's Lantern" 2.7 1 episode Mark Gatiss Euros Lyn 27. maj 2006
174 "The Impossible Planet"
"The Satan Pit"
2.8
2.9
2 episoder Matt Jones
(og Russell T. Davies)
James Strong 3. juni 2006
10. juni 2006
175 "Love & Monsters" 2.10 1 episode Russell T. Davies Dan Zeff 17. juni 2006
176 "Fear Her" 2.11 1 episode Matthew Graham Euros Lyn 24. juni 2006
177 "Army of Ghosts"
"Doomsday"
2.12
2.13
2 episoder Russell T. Davies Graeme Harper 1. juli 2006
8. juli 2006


Specials (2006)

Nr. Titel Kode Episoder Forfatter(e) Instruktør Original sendedato
178 "The Runaway Bride" 3.X Julespecial (60 min.) Russell T. Davies Euros Lyn 25. december 2006


Sæson 3 (2007)[redigér | redigér wikikode]

Nr. Titel Kode Episoder Forfatter(e) Instruktør Original sendedato
179 "Smith and Jones" 3.1 1 episode Russell T. Davies Charles Palmer 31. marts 2007
180 "The Shakespeare Code" 3.2 1 episode Gareth Roberts Charles Palmer 7. april 2007
181 "Gridlock" 3.3 1 episode Russell T. Davies Richard Clark 14. april 2007
182 "Daleks in Manhattan"
"Evolution of the Daleks"
3.4
3.5
2 episoder Helen Raynor James Strong 21. april 2007
28. april 2007
183 "The Lazarus Experiment" 3.6 1 episode Stephen Greenhorn Richard Clark 5. maj 2007
184 "42" 3.7 1 episode Chris Chibnall Graeme Harper 19. maj 2007
185 "Human Nature"
"The Family of Blood"
3.8
3.9
2 episoder Paul Cornell Charles Palmer 26. maj 2007
2 juni 2007
186 "Blink" 3.10 1 episode Steven Moffat Hettie MacDonald 9. juni 2007
187 "Utopia"
"The Sound of Drums"
"Last of the Time Lords"
3.11
3.12
3.13
3 episoder
(3.13 er 52 min.)
Russell T. Davies Graeme Harper (3.11)
Colin Teague (3.12 & 3.13)
16. juni 2007
23. juni 2007
30. juni 2007


Specials (2007)

Nr. Titel Kode Episoder Forfatter(e) Instruktør Original sendedato
- "Time Crash" CIN2 Children in Need special
(8 min.)
Steven Moffat Graeme Harper 16. november 2007
188 "Voyage of the Damned 4.X Julespecial (72 min.) Russell T. Davies James Strong 25. december 2007

Sæson 4 (2008)[redigér | redigér wikikode]

Nr. Titel Kode Episode Forfatter(e) Instruktør Original sendedato
189 "Partners in Crime" 4.1 1 episode (50 min.) Russell T. Davies James Strong 5. april 2008
190 "The Fires of Pompeii" 4.3[14] 1 episode
(50 min.)
James Moran
(og Russell T. Davies
Colin Teague 12. april 2008
191 "Planet of the Ood" 4.2[14] 1 episode Keith Temple Graeme Harper 19. april 2008
192 "The Sontaran Stratagem"
"The Poison Sky"
4.4
4.5
2 episode Helen Raynor Douglas Mackinnon 26. april 2008
3. maj 2008
193 "The Doctor's Daughter" 4.6 1 episode Stephen Greenhorn Alice Troughton 10. maj 2008
194 "The Unicorn and the Wasp" 4.7 1 episode Gareth Roberts Graeme Harper 17. maj 2008
195 "Silence in the Library"
"Forest of the Dead"
4.9[14]
4.10[14]
2 episoder Steven Moffat Euros Lyn 31. maj 2008
7. juni 2008
196 "Midnight" 4.8[14] 1 episode Russell T. Davies Alice Troughton 14. juni 2008
197 "Turn Left" 4.11 1 episode
(50 min.)
Russell T. Davies Graeme Harper 21. juni 2008
198 "The Stolen Earth"
"Journey's End"
4.12
4.13
2 episoder
(4.13 er 65 min.)
Russell T. Davies Graeme Harper 28. juni 2008
5. juli 2008


Specials (2008-10)

Fra "Planet of the Dead" er episoderne filmet i [HD]. Af praktiske årsager er disse specials' produktionskoder gået videre fra serie 4.

Nr. Titel Kode Episode Forfatter(e) Instruktør Original sendedato
199 "The Next Doctor" 4.14 Julespecial(60 min.) Russell T. Davies Andy Goddard 25. december 2008
200 "Planet of the Dead" 4.15 Påskespecial
(60 min.)
Russell T. Davies &
Gareth Roberts
James Strong 11. april 2009
201 "The Waters of Mars" 4.16 Efterårsspecial
(60 min.)
Russell T. Davies &
Phil Ford
Graeme Harper 15. november 2009
202 "The End of Time" 4.17
4.18
Julespecial (60 min.)
Nytårsspeciel (72 min.)
Russell T. Davies Euros Lyn 25. december 2009
1. januar 2010

Sæson 5 (2010)[redigér | redigér wikikode]

 • The Eleventh Hour
 • The Beast Below
 • Victory of the Daleks
 • The Time of Angels
 • Flesh and Stone
 • The Vampires of Venice
 • Amy's Choice
 • The Hungry Earth
 • Cold Blood
 • Vincent and the Doctor
 • The Lodger
 • The Pandorica Opens
 • The Big Bang

Specials (2010-2011)

 • A Christmas Carol
 • Space Time

Sæson 6 (2011)[redigér | redigér wikikode]

 • The Impossible Astronaut
 • Day of the Moon
 • The Curse of the Black Spot
 • The Doctor's Wife
 • The Rebel Flesh
 • The Almost People
 • A Good Man Goes to War
 • Let's Kill Hitler
 • Night Terrors
 • The Girl Who Waited
 • The God Complex
 • Closing Time
 • The Wedding of River Song

Specials (2011-2012)

 • The Doctor, the Widow and the Wardrobe
 • Doctor Who: Best of the Christmas Specials
 • Blue Peter 2012 Special: Good as Gold
 • Night and the Doctor
 • Pond Life

Sæson 7 (2012-2013)[redigér | redigér wikikode]

 • Asylum of the Daleks
 • Dinosaurs on a Spaceship
 • A Town Called Mercy
 • The Power of Three
 • The Angels Take Manhattan
 • The Snowmen
 • The Bells of Saint John
 • The Rings of Akhaten
 • Cold War
 • Hide
 • Journey to the Centre of the TARDIS
 • The Crimson Horror
 • Nightmare in Silver
 • The Name of the Doctor

Specials (2012-2013)

 • The Science of Doctor Who
 • The Women of Doctor Who
 • The Timey-Wimey Stuff of Doctor Who
 • The Destinations of Doctor Who
 • The Night of the Doctor
 • 50th Anniversary Special - The Day of the Doctor
 • The Time of the Doctor

Sæson 8 (2014)[redigér | redigér wikikode]

 • Deep Breath
 • Into the Dalek
 • Robot of Sherwood
 • Listen
 • Time Heist
 • The Caretaker
 • Kill the Moon
 • Mummy on the Orient Express
 • Flatline
 • In the Forest of the Night
 • Dark Water
 • Death in Heaven
 • Last Christmas

Mini Episoder/Prequels[redigér | redigér wikikode]

 • Dimensions in Time
 • A Fix with Sontarans
 • Search Out Space
 • The Curse of Fatal Death (parodi)
 • Attack of the Graske
 • Tardisodes (prequels til alle episoder i sæson 2)
 • The Infinite Quest
 • Music of the Spheres
 • A Ghost for Christmas (webcast)
 • Meanwhile, in the TARDIS... 1
 • Meanwhile, in the TARDIS... 2
 • Death Is the Only Answer
 • National Television Awards Sketch 2011
 • The Impossible Astronaut prequel
 • The Curse of the Black Spot prequel
 • A Good Man Goes to War prequel
 • Let's Kill Hitler prequel
 • The Wedding of River Song prequel
 • The Doctor, The Widow and the Wardrobe Prequel
 • Asylum of the Daleks Prequel
 • The Making of The Gunslinger
 • P.S
 • The Inforarium
 • The Great Detective
 • Vastra Investigates
 • The Bells of Saint John Prequel
 • The Battle of Demon's Run – Two Days Later
 • She Said, He Said
 • Clarence and the Whispermen
 • Rain Gods
 • Clara and the TARDIS
 • The Last Day

Kilder[redigér | redigér wikikode]

 1. "Brian Minchin confirmed as New Executive Producer of Doctor Who". BBC. 30 April 2013. Hentet 30 April 2013. 
 2. "Doctor Who scoops two TV awards". News (BBC). 21 January 2010. Hentet 1 April 2010. 
 3. Sperling, Daniel (26 January 2011). "National Television Awards 2011 – Winners". [{{{URL}}} Digital Spy]. Hentet 16 August 2012. 
 4. ekropp (27 March 2013). "72nd Annual Peabody Awards: Complete List of Winners". Peabody Awards. Hentet 29 March 2013. 
 5. "Dr Who 'longest-running sci-fi'". BBC News. 28 September 2006. Hentet 30 September 2006. 
 6. Miller, Liz Shannon (26 July 2009). "'Doctor Who' Honored by Guinness — Entertainment News, TV News, Media". Variety. Hentet 23 November 2009. 
 7. "GUINNESS WORLD RECORD FOR THE DAY OF THE DOCTOR". Doctor Who website. 24 November 2013. Hentet 24 November 2013. 
 8. "The end of Olde Englande: A lament for Blighty". The Economist. 14 September 2006. Hentet 18 September 2006. 
  "ICONS. A Portrait of England". Hentet 10 November 2007. 
 9. Moran, Caitlin (30 June 2007). "Doctor Who is simply masterful". The Times (London: News Corporation). Hentet 1 July 2007. "[Doctor Who] is as thrilling and as loved as Jolene, or bread and cheese, or honeysuckle, or Friday. It's quintessential to being British." 
 10. Do You Remember the First Time?. "Director and presenter: David Tennant" 
 11. Gurudata, Andrew. "Rage Against the Machine". Enlightenment (147). 
 12. "Doctor Who: Peter Capaldi revealed as 12th Doctor". BBC News Online. 4 August 2013. 
 13. Moffat: “The Doctor numbering stays exactly the same” Doctor Who TV 14. november 2013
 14. 14,0 14,1 14,2 14,3 14,4 Som optagelserne på serie 4 skred frem besluttede producenterne at ændre rækkefølgen på nogle af episoderne. "The Fires of Pompeii" og "Planet of the Ood" blev byttet om, og "Midnight" blev flyttet til efter "Silence in the Library" / "Forest of the Dead" todelte afsnit. Episoderne beholdt til gengæld produktionskoderne fra de tidligere planer.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]