Flemming Enevold

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Flemming Enevold
Flemming Enevold 2013.JPG
Flemming Enevold er her fotograferet under et foredrag om at leve med bipolar affektiv sindslidelse. 2013 Sct. Jørgens Gård i Kolding.
Personlig information
Født 12. februar 1952 (67 år)
Glostrup, Danmark[1]
Nationalitet Danmark Dansk
Ægtefælle Linda Hindberg (g. 1982)
Beskæftigelse Skuespiller, sanger, teaterdirektør, instruktør
Aktive år 1975 - nu

Flemming Enevold (født 12. februar 1952 i Glostrup[1]) er en dansk skuespiller, sanger, instruktør, teaterdirektør og forfatter.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Enevold blev student fra Holte Gymnasium i 1971 og blev efterfølgende uddannet fra Statens Teaterskole 1975 og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Han har medvirket i mange opsætninger og spillede bl.a. hovedrollen i musicalen The Phantom of the Opera og har også medvirket i Sebastians Cyrano. Han var frem til 2006 direktør for det nu lukkede Gladsaxe Teater og har også været direktør for Rialto Teatret. Enevold var formand for Kulturministeriets udvalg for scenekunst, der udarbejdede en del af Kulturkanonen. Hans mangeårige erfaring indenfor underholdning, film og teater, gør at han bliver brugt som entertainer, konferencier eller arrangør af forskellige events og fester.

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

I folkeskolen havde Flemming svært ved at sidde stille og han endte på en kostskole som 16-årig.[2] Det viste sig senere at hans uro i kroppen, skyldtes at han led af sygdommen bipolar affektiv sindslidelse, hvilket han blev diagnosticeret som 19-årig. I starten fik han medicin, men han fandt ud af at motion og meditation, havde en stor positiv effekt på hans sygdom. Han har et stort behov for motion og løber, cykler, svømmer og dyrker pilates, for at holde sin sygdom i ave. Siden 1982 har han været gift med balletdanserinden Linda Hindberg, som han mødte i 1977, og han har tre døtre.[3]

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Film[redigér | redigér wikikode]

Tv-serier[redigér | redigér wikikode]

Bibliografi[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b Kirkebog for Glostrup Sogn, ("1951-1953" s. 41; opslag 44, nr. 20) på Arkivalieronline, Statens Arkiver.
  2. ^ Signe Ravn (15. september, 2009). Flemming Enevold taler ud om at være maniodepressiv. Billed-Bladet. Hentet 2. november, 2013. 
  3. ^ Johan Isbrand (23. september, 2009). Jeg kortsluttede.... Familie Journal. Hentet 2. november, 2013. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]