Golden State Killer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
En af tre tegninger, der blev lavet af The Golden State Killer.

The Golden State Killer er kaldenavnet på en seriemorder og voldtægtsforbryder, som myrdede mindst seks personer i Sydcalifornien fra 1979 til 1986.[1] Personen er også blevet benævnt som Original Night Stalker og The East Area Rapist.

Forbrydelserne, som tilskrives denne seriemorder, er ikke forbundet med de forbrydelser, der er begået af Richard Ramirez, som også blev døbt The Night Stalker i 1980’erne.[2]

Seks mord i Ventura, Dana Point og Irvine i Californien er blevet forbundet via DNA-beviser til The Original Night Stalker, ifølge A&E Television Networks, Cold Case Files, episode om morderens profil. The Original Night Stalker anses for at være en af de værste seriemordere i Californiens historie.

I april 2018 blev Joseph James DeAngelo, en tidligere betjent i Auburn, California, anholdt af Sacramentos politi i sagen på baggrund af DNA-beviser.[3][4]

Ofrene[redigér | redigér wikikode]

  • Den 13. marts 1980 var Charlene Smith, 33 og Lyman Smith, 43, blevet fundet myrdet i deres hjem i Ventura. Et stykke brænde var blevet brugt til at slå begge ofre med. Deres håndled og ankler var bundet sammen med gardinsnor, og en usædvanlig kinesisk knude var blevet brugt til at binde deres håndled.
  • Den 19 august 1980 var Keith Harrington, 24, og Patrice Harrington, 27, blevet fundet slået til døde i deres hjem i Niguel shores, Dana Point. Selv om der var beviser på, at Harrington-parret havde været bundet på håndled og ankler, blev der ikke fundet noget bånd eller mordvåben på gerningsstedet. Harrington-parret havde kun været gift i 3 måneder, da de døde. Patrice var sygeplejerske i Irvine, og Keith var medicinstuderende ved universitet i Irvine.
  • Den 5 februar 1981 blev Manuela Witthuhn, 28, myrdet i sit hjem i Irvine. Igen viste hendes krop tegn på at have været bundet, før hun var blevet slået til døde. Der blev ikke fundet nogle bånd eller mordvåben på gerningsstedet. Ofret var gift, og hendes mand indlagt på hospitalet og ved at komme sig efter en sygdom, hvorfor hun var alene, da overfaldet fandt sted. En lampe og en krystalkuriositet var blevet fjernet fra hjemmet, formodentlig af morderen. Fru Witthuhns fjernsyn blev fundet i baghaven. Det var muligvis morderen, som havde prøvet at få det til at se ud som et forkludret røveri.[kilde mangler]
  • Den 4 maj 1986 blev Janelle Lisa Cruz, 18 år, fundet slået til døde i sit hjem i Irvine. Hendes familie var på ferie i Mexico , da overfaldet fandt sted. En rørtang savnedes af Cruz` stedfar og var sandsynligvis mordvåbnet.[5][6]

Yderligere 4 mord i Goleta i 1979 og 1981 anses for at være begået af samme gerningsmand, skønt der ikke er DNA-link, som forbinder dem med de forbrydelser, der er beskrevet herover.

Gerningsmandens signatur var at liste rundt i middelklassekvarterer efter ofre, som boede i etplanshuse. Han udvalgte kvinder, der var alene og par. Han sneg sig ind i deres soveværelse sent om aften og tog kontrol, sandsynlig med en pistol. Alle ofre blev bundet med bånd, som gerningsmanden bragte til gerningsstedet. Man formoder, at de mandlige ofre først blev slået til døde, og derefter blev de kvindelige ofre voldtaget og derefter slået íhjel.

I 2001 forbandt efterforskerne DNA beviser fra the Original Night Stalker's forbrydelser med DNA fundet på 3 ofre for en uidentificeret serie voldtægtsmand, døbt the East Area Rapist[7][8] i det nordlige Californien.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]