Spring til indhold

Videnskabssociologi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Videnskabssociologi er den del af sociologien, der undersøger den videnskabelige proces, de involverede aktører og de underliggende strukturer. Således bliver sociologien som videnskab selv undersøgt på lige fod med alle andre videnskaber. "Normer og roller, institutioner, organisationsformer, kommunikation, magtforhold, konflikter og prestigefordeling" er blandt genstandene for videnskabssociologiske undersøgelser.[1] Videnskabssociologien er beslægtet med den generelle videnssociologi, der undersøger viden på et mere generelt socialt og samfundsmæssigt plan.[2]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Andersen, Heine (2011). "vidensskabssociologi". I Larsen, Steen Nepper; Pedersen, Inge Kryger (red.). Sociologisk leksikon. København: Hans Reitzels Forlag. s. 756. ISBN 9788741203515.
  2. ^ Pedersen, Alex Young; Andersen, Casper; Bek-Thomsen, Jakob (2018). "Hvad er videnssociologi". Idéhistorie. Systime. ISBN 9788761671660.
SamfundsvidenskabSpire
Denne artikel om samfundsvidenskab er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.