Melbourne Park

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Koordinater: 37°49′19″S 144°58′48″Ø / 37.822°S 144.98°Ø / -37.822; 144.98

Melbourne Sports and Entertainment Precinct med Melbourne Park placeret mellem Yarra, jernbanespor og motorvej. Melbourne Olympic Park ses til højre og Melbourne Cricket Ground til venstre.

Melbourne Park er et idrætsanlæg, der er en del af Melbourne Sports and Entertainment Precinct i Melbourne, Victoria, Australien. Siden 1988 har Melbourne Park været vært for Australian Open i tennis, som hvert år spilles i januar måned. Anlægget kan anvendes til netball, skøjtesport, koncerter, banecykling, svømning og motorsport. Anlægget ejes af Melbourne & Olympic Parks, som også driver Melbourne Rectangular Stadium. Yarra Park-sektionen af Sports and Entertainment Precinct drives separat.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Melbourne Park blev opført i 1988 ved siden af Jolimont Yard som det nye anlæg til Australian Open i tennis, eftersom det tidligere anlæg, Kooyong Lawn Tennis Club, var blevet for lille. Anlægget var oprindeligt indtil 1996 kendt under navnet Flinders Park, hvorefter daværende Premier, Jeff Kennett, besluttede at omdøbe det til Melbourne Park, hovedsageligt fir at markedsføre "Melbourne" over for en bredt internationalt publikum. Beslutningen mødte kraftig modstand og blev sammenlignet med at omdøbe Stade Roland Garros til "Paris Park". Det nye navn er imidlertid efterhånden blevet accepteret af lokalsamfundet.

Begivenheder[redigér | rediger kildetekst]

Anlægget er bedst kendt som et tennisanlæg, men det er også vært for en række andre sports- og musikbegivenheder i løbet af året. Det bliver typisk brugt af populære internationale kunstnere, eftersom det er den største arena i byen, bortset fra Docklands Stadium og Melbourne Cricket Ground, som begge er meget dyre.

Dansefestiballe "The Two Tribes" blev afholdt årligt i Melbourne Park. The Eagles' Emmy Award-winning "Farewell 1 Tour: Live from Melbourne" dobbelt-DVD optagelse i 2005 blev afholdt i Rod Laver Arena. Pearl Jams koncert den 17. marts 1995 i Flinders Park Tennis Centre blev sendt direkte i australsk radio.

Kapacitet og faciliteter[redigér | rediger kildetekst]

Anlæggets tre største baner kan overdækkes med et skydetag i tilfælde af regnvejr eller ekstrem varme.

Rod Laver Arena[redigér | rediger kildetekst]

Anlæggets største bane var tidligere kendt som Centre Court men hedder nu Rod Laver Arena, og den har en tilskuerkapacitet på ca. 15.000.

Hisense Arena[redigér | rediger kildetekst]

Den næststørste bane er Hisense Arena (midlertidigt kendt under betegnelsen Multi-Purpose Venue under Commonwealth Games 2006), som blev åbnet i 2000. Den har en kapacitet på 10.500.

Margaret Court Arena[redigér | rediger kildetekst]

Den tidligere Show Court 1 hedder nu Margaret Court Arena, og dens kapacitet er blevet udvidet til 7.500.[1]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]