Miss Lemon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Miss Lemon
Information
Skabt af Agatha Christie Rediger på Wikidata
Spillet af Pauline Moran Rediger på Wikidata
Arbejde Fiktiv sekretær, fiktiv politibetjent Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Miss Lemon er en figur, som optræder i Agatha Christies bog om Parker Pyne og senere bliver sekretær for Hercule Poirot. Hun medvirker især i de noveller, hvor Arthur Hastings og James Japp optræder.

Miss Felicity Lemon er en perfekt sekretær, men kan dog begå fejl, især når hun er forstyrret af et børnerim. [1]. I de fleste noveller arbejder hun på at udvikle det perfekte arkiv og det er besynderligt, at Poirot, der er stor tilhænger af "orden og metode" af og til gør nar af dette arkiv. Han sætter dog stor pris på hendes effektivitet.

I en film, The Adventure Of An Italian Nobleman, finder hun en form for kæreste. Han viser sig senere at være morder og hun er faktisk kun glad for at slippe af med ham.

Miss Lemon har en svaghed for katte. Fx tog det hårdt på hende, da en kat, Katarina den Store, døde. Så hårdt, at hun måtte søge trøst i den spirituelle verden.

I TV – serien Agatha Christie's Poirot spilles rollen som Miss Lemon af Pauline Moran. I denne serie har hun en svaghed for Poirot. Hun kan lyde skuffet, hvis han afviser hende og den slags, men kommer dog altid ovenpå igen. På trods af sin fascination af orden og metode, udviser hun en svaghed for spiritisme.


Noter[redigér | redigér wikikode]