Nyborg Voldspil

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Udsigt over voldspilspladsen og scenen til premieren på The Sound of Music' i juli 2015.

Nyborg Voldspil er Danmarks ældste friluftsteater, startet i 1939 ved et fælles samarbejde mellem Ungdomsforeningerne i Nyborg. Den væsentligste aktivitet var den årlige friluftsforestilling på det gamle voldterræn ved Nyborg Slot. Forestillingerne blev senere flyttet væk fra slottet og længere op på voldene, deraf navnet Nyborg Voldspil. Kun afbrudt under besættelsen, har der hvert år været opført en populær musical eller operette på den smukke scene med årlig deltagelse af i alt ca. 300 frivillige på scenen og bag scenen.

Gennem årene har mange kendte sangere og skuespillere startet deres karriere ved Nyborg Voldspil og fortsat deres professionelle karriere ved landets store scener. Der kan nævnes Jørgen Klint, Arne Lundemann, Betty Glosted, Therese Glahn, Finn Nielsen, Thomas Eje, Jakob Sveistrup, Johnny Jørgensen, Julie Lund og Ulrich Thomsen.

Forestillinger 1939 – 2017[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Rihanna AMA 2009 Red carpet.jpg Denne artikel om en begivenhed kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Odczyt z laty.svg Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.