Paul Barfoed Møller

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Paul Møller
Personlig information
Fulde navn Paul Barfoed Møller
Andre navn(e) I en række film krediteret som "Poul Møller"
Født 1. september 1925(1925-09-01)
Fredericia, Danmark[1]
Død 14. februar 1989 (63 år)
Nationalitet Danmark Dansker
Forældre Christian Møller og Ellen Henny Barfoed[1]
Beskæftigelse Skuespiller
Aktive år 1944-88

Paul Barfoed Møller (født 1. september 1925 i Fredericia, død 14. februar 1989, i en række film krediteret som Poul Møller[2]) var en dansk skuespiller.

Han var elev af Poul Juhl. Paul Møller blev uddannet på de Frederiksbergske teatrets elevskole 1947-48 og Odense Teaters elevskole 1948-50. Han debuterede i 1947 som Patricius i CaligulaRiddersalen i København. Fra 1950 var han igen knyttet til Odense Teater - i årene 1951-55 tillige som regissør, 1955-69 som overregissør og derefter udelukkende som skuespiller, hvor han gennem årene på scenen spillede med i bl.a. Guys and Dolls, Et Jule Eventyr, En skærsommernatsdrøm, Svejk, etc. og havde i 1988, 40 års jubilæum ved Odense Teater, som afslutning på sin aktive karriere.

Privatliv[redigér | rediger kildetekst]

Paul Barfoed Møller blev den 6. april 1950 gift med skuespillerinden Vibeke Terndrup Møller, som han fik to døtre med, Solveig Barfoed Møller og Charlotte Terndrup. Han blev senere skilt og gift igen med skuespillerinde og danser Toni Maisie, som han fik børnene Nicoline Maisie Møller Devic og Rasmus Møller med.

Udvalgt filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Tv-serier[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om skuespilleren Paul Barfoed Møller kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.