Arthur Jensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Arthur Jensen (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Arthur Jensen)
Arthur Jensen
Personlig information
Født 9. november 1897
København, Danmark
Død 28. november 1981 (84 år)
Gentofte, Danmark
Roller Arnold Hannibal Meyer
Hr. Schwann

Arthur Jensen (9. november 1897 i København28. november 1981 i Gentofte) var dansk skuespiller og blev især kendt gennem tv-serierne Matador og Huset på Christianshavn, hvor han i førstnævnte spillede rollen som den snobbede hr. Schwann, og i sidstnævnte den nervøse og godtroende vicevært Meyer.

Arthur Jensens far var værtshusejer i København, mens hans mor gik hjemme. Han giftede sig aldrig, men boede hele sit voksne liv alene på ViktoriagadeVesterbro. Det bliver ofte antaget, at Arthur Jensen var homoseksuel, men dette er aldrig bekræftet af ham selv.

Arthur Jensen gennemgik Det kongelige Teaters elevskole med teaterdebut i 1923 i stykket "Den ny barselstue". Han har spillet mange roller på både Det Kongelige Teater, Det ny Teater, samt været med i Cirkusrevyen, Helsingørrevyen og gæstet de mange danske provinsteatre. Han har også arbejdet som revyskuespiller hos Stig Lommer og herigennem turneret i det meste af Danmarks provins.

Arthur Jensen ligger begravet på Vestre Kirkegård i København.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpg Artiklen om skuespilleren Arthur Jensen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.
Skuespiller Stub
Denne danske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi