Pub

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
En pub i området Haymarket i Edinburgh, Skotland.

Pub er en forkortelse for det engelske public house »offentligt hus« og er et serveringssted med alkohol og enkle madretter. Hvis ejeren er uafhængig af det bryggeri, der leverer øl til pubben, kaldes den et free house. Udskænker han traditionelt øl, skilter han med "real ale".

Begrebet pub forbindes med England, Skotland, Irland, Australien og andre steder, som er en del af den britiske kultursfære. Der er knap 60.000 pubber i Storbritannien. Specielt i mindre byer og tætte bebyggelser kan en pub være midtpunktet for lokalsamfundet og spiller en rolle som den lokale kirke.

En pub, der tilbyder overnatningsmuligheder, er en kro (engelsk inn). Et andet begreb for pub kan være bar, men der serveres som regel ikke madretter.

Gastropub[redigér | redigér wikikode]

En gastropub fokuserer på kvaliteten af maden. Navnet er en kombination af "gastronomi" og "pub" blev brugt første gang i 1991, da David Eyre og Mike Belben overtog The Eagle pub i Clerkenwell i London. Den nye "restaurant i pub" har styrket både pub- og spisekulturen, men er samtidig blevet kritiseret for at ødelægge de traditionelle pubber.[1]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]