Forskel mellem versioner af "Risskov"

Spring til navigation Spring til søgning
125 bytes tilføjet ,  for 2 år siden
er flyttet til DNU
m (Tilføjelse af informationer omkring veje og hospitalets snarlige flytning.)
Tags: Visuel redigering Mobilredigering Mobilwebredigering
(er flyttet til DNU)
Bydelen har en del specialbutikker samt et indkøbscenter. Risskov er opkaldt efter skoven, [[Riis Skov]], der er Danmarks første offentlige skov, og blev skænket til Aarhusianerne af [[Margrethe I]].
 
Bydelen strækker sig langs skoven og stranden ved [[Aarhus Bugt]]en, langs kystlinien fra den nordlige del af [[Midtbyen (Aarhus)|Aarhus C]] og ud til [[Egå]] og Den Permanente. Risskov er i lighed med [[Højbjerg (Aarhus)|Højbjerg]] og ''Komponistkvarteret'' i [[Marselisborgkvarteret|Marselisborg]], et velhaverkvarter i Aarhus og er kendetegnet ved sine gamle patriciervillaer og liebhaverhuse ombygget fra gamle sommerhuse, typisk med attraktive beliggenheder og udsigt. Hjertet i Risskov er Nordre Strandvej, der løbet fra skoven i syd til Egå i nord, med en lang række villaveje ned mod stranden, kaldet “Fedet”. Risskov huserhusede også et stort psykiatrisk hospital, [[Jydske Asyl]] gennem 168 år, fra 1850 til udgangen af 2018. Gennem årene blev den psykiatriske behandling i området udbygget med [[Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center|Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Risskov]] og [[Aarhusflere Universitetshospital,udvidelser Risskov|Psykiatriskaf Hospital Risskov]], der er under afvikling og flytning tildet Skejbypsykiatrisk Sygehushospital.
 
På klare dage kan man fra Risskov se [[Samsø]], [[Helgenæs]] og [[Mols|Mols Bjerge]] fra Risskovden anden side af [[Aarhusbugten]].
 
''Se [//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4c/Aarhus-shkort-kommune-maxi.png et stort kort] over [[Aarhus Kommune]].''
10.997

redigeringer

Navigationsmenu