Spring til indhold

Star Wars Episode III: Sith-fyrsternes hævn: Forskelle mellem versioner

m
Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>
m (Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>)
 
{{spoiler}}
[[Klon]]krigene har hærget galaksen i over 2 år. Anakin begynder at få mareridt igen, og det går op for ham, at som han forudså hans [[Shmi Skywalker|mors]] død, har han nu forudset [[Padmé Amidala]]s død - som er gravid med hans barn (Hvilket viser sig at være tvillinger). Palpatine, der i virkeligheden er den [[Sith]]-fyrste man længe har ledt efter, forsøger at lokke Anakin til [[den mørke side]] af [[Kraften]], ved bl.a. at omtale en kraft der er så mægtig at den kan forhindre folk fra den visse død - snyde døden, som de siger. Men samtidig begynder [[Jedi]]rådet at så tvivl om Palpatine, og det venskabelige forhold mellem Palpatine og Anakin, der ender med at Anakin i [[duel]]len mellem [[Mace Windu]] og [[Palpatine]], tvinges til at vælge side. Hans valg af den mørke side, gør ham til [[padawan]] af Palpatine, der desuden også ændrer hans navn til [[Darth Vader]].
 
Samtidig med dette udkæmpes krigen mellem [[klonkriger]]ne og droiderne på mange forskellige planeter, men efter Anakin er konverteret til den mørke side, iværksættes [[Ordre 66]] - og klonerne, der oprindeligt var på de godes side, vender sig mod dem og slår alle Jedier ihjel. Imens er Anakin gået amok i Jedi Templet på [[Coruscant]] og har slået alle ihjel - selv børn. Herefter rejser han til [[Mustafar]]-systemet, og slår resten af separatiserne ihjel efter ordre fra Palpatine - da dette er gjort er republikken, Jedi-ordenen og separatiserne udryddet - og det første [[Det Galaktiske Imperium|Galaktiske Imperium]] bliver stiftet - Sith-fyrsterne har opnået deres hævn, og magt over hele [[Star Wars Galaksen|galaksen]]-
 
På Mustafar kommer Padmé og Obi-Wan, men Anakin er anderledes overfor dem og forsøger at slå dem begge ihjel da han føler sig forrådet af dem, men uden held. Efter en [[lyssværd]]sduel mod Obi-Wan mister Anakin sine ben og brænder op. Men Palpatine redder ham, og han optræder nu i sin karakteristiske sorte dragt. Padmé bliver bragt tilbage i sikkerhed, sammen med Obi-Wan, hvor hun føder hende og Anakins børn: [[Luke Skywalker|Luke]] og [[Prinsesse Leia|Leia Skywalker]]. Luke bliver adopteret af Lars-familien og Leia af Organa-familien. Enkelte Jedier overlever klonernes bedrageri, hvoraf [[Yoda]] søger eksil på [[Dagobah]] og andre starter en oprørsgruppe.
 
== Medvirkende ==
* [[Ewan McGregor]] - [[Obi-Wan Kenobi]]
* [[Hayden Christensen]] - [[Anakin Skywalker]]
* [[Natalie Portman]] - [[Padmé Amidala]]
* [[Ian McDiarmid]] - [[Palpatine]]
* [[Christopher Lee]] - [[Count Dooku]]
* [[Frank Oz]] - [[Yoda]] (Stemme)
* [[Samuel L. Jackson]] - [[Mace Windu]]
 
== Se også ==
274.384

redigeringer