Diskussion:Ronni Lykke Bødker

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Notabilitet[rediger kildetekst]

Jeg er i tvivl om Ronni Lykke Bødker er relevant for en artikel i Wikipedia. Wikipedia:Kriterier for biografier#Foreningsfolk siger at

Formænd for større landsdækkende ngo'er, brancheforeninger og interesseorganisationer som f.eks. Dansk Røde Kors og Landbrugsraadet

er notable, men Hjernerystelsesforeningen er langt fra i samme klasse som to eksempler, og med en eksponering som formand i kun to år tvivler jeg på at han vil blive husket som formand. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. dec 2019, 02:03 (CET)

Mistanke om selvbiografi[rediger kildetekst]

Jeg mistænker denne side oprettet af Bruger:Tøndemageren for at være en selvbiografi og vil her begrunde hvorfor jf. Wikipedia:Selvbiografier#Ved mistanke om selvbiografi:

  • Den biograferede har spillet fodbold og skrevet om fodbold på Totalbold.dk (redaktionen). Artikelopretteren har skrevet mange fodboldrelaterede artikler.
  • Den biograferede har været formand for Hjernerystelsesforeningen. Artikelopretteren er hovedbidragsyder til artiklen Hjernerystelse.
  • Den biograferede har udtalt sig offentligt om alternativ behandling i fobindelse med sin afgang fra Hjernerystelsesforeningen. Artikelopretteren er hovedbidragsyder til artiklen Alternativ behandling.
  • Den biograferede har gået på Frederikshavn Gymnasium 2003-2006. Artikelopretteren har redigeret artiklen med indsættelse af kendte personer som har gået på gymnasiet i samme periode. Disse oplysninger har jeg ikke umiddelbart kunnet verificere andre steder.
  • Den biograferede har gået på Nordjyllands Sports College 2003-2006. Artikelopretteren har redigeret artiklen med indsættelse af oplysninger som jeg ikke umiddelbart har kunnet verificere andre steder, f.eks. at Peter Nymann har gået der.
  • Den biografede og artikelopretteren har efternavn og brugernavn med samme betydning.

Hvis der var færre sammenfald, kunne der være tale om tilfældigheder, men med så mange fælles interesser finder jeg det usandsynligt. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. dec 2019, 03:51 (CET)

Jeg anerkender til fulde at der er utroligt mange sammenfald (hvilket i sig selv er højst interessant), men jeg har nu stadig intet med biograferede at gøre. Derimod synes jeg at både emnerne hjernerystelse og fodbold er interessante, hvorfor jeg selvfølgelig har bidraget der. Kan dog sagtens forstå hvorfor selvbiografi antages - det virker usandsynligt. Tøndemageren 21. dec 2019, 09:30 (CET)
De udokumenterede påstande har jeg lige smidt kilder på (det tog to sekunder at finde dem?) Kan dog ikke huske at jeg nogensinde har skrevet om Peter Nymann, og hvis jeg har, så aner jeg simpelthen ikke hvorfra jeg skulle have den oplysning. Formentlig en brainfart fra min side, så derfor har jeg slettet oplysningen om ham, da den formentlig er forkert. Tøndemageren 21. dec 2019, 09:51 (CET)
Oplysningen om Peter Nymann blev indsat med redigering nr. 7370803 i 2013. Jeg anerkender til fulde at de nævnte sammenfald kan være helt tilfældige, og der er ikke er beviser for noget. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. dec 2019, 13:07 (CET)
Måske var de 2 sekunder for at finde kilder for hurtigt. Kilderne for Frederikshavn Gymnasium kan ikke verificere påstandene med hensyn til årstal. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. dec 2019, 14:29 (CET)
Uenig i verifikationen. Angående Jesper Jensen, så fremgår det at han startede i Frederikshavn som 16-årige og at det tog fire år. Eftersom han er født i februar 1987, giver det vel rundt regnet en start i 2003 og dermed slut i 2007, korrekt? I artiklen om Stefan Lassen fremgår det tydeligt at han spiller i Frederikshavn i sæsonen 2004-05 og dermed tager sit sidste gymnasieår i 2004-05. Det står ikke direkte, men det er kilde nok skulle jeg mene. Tøndemageren 21. dec 2019, 22:30 (CET)
Jeg vil give dig ret i at man kan beregne som beskrevet at Jesper Jensen blev student i 2007 ud fra artiklen om ham. Jeg vil ikke give dig ret vedrørende Stefan Lassen. Artiklen er skrevet mens han stadig er i Herning i april 2004. På det tidspunkt planlægger han at tage sidste gymnasieår 2004-05 i Frederikshavn, men der er ingen mulighed for at vide om planen blev gennemført. På https://www.eliteprospects.com/player/12502/stefan-lassen kan man se at han spillede for Frederikshavn White Hawks i sæsonen 2004-05, men det er ud fra de foreliggende oplysninger ikke til at vide om han også gennemførte gymnasieuddannelsen den sæson eller om han f.eks. droppede ud eller dumpede. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 22. dec 2019, 02:15 (CET)
Hvis kilden siger at han tager sidst år der, så tænker jeg umiddelbart det må være nok. Hvis vi skal antage at planen har ændret sig, så må der skulle en kilde til det. Hvis det er tilfældet, så må vi antage at der findes kilder på det. Fandt dog relativt nemt denne kilde der bekræfter at han også blev færdig i 2005. Men faktisk en interessant vinkel du tager op, som måske skal diskuteres i større forum: hvordan forholder vi os til kilder der fortæller om "fremtidige" begivenheder, hvis vi ikke kan finde kilder om den "fremtidige" begivenhed er sket? Tøndemageren 22. dec 2019, 09:51 (CET)
Tak, jeg har indsat den bedre kilde på artiklen. Der var ingen antagelse om at planen ændrede sig. Man kan bare ikke dokumentere at noget er sket udelukkede fordi det planlagt ca. 14 måneder tidligere. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 22. dec 2019, 11:45 (CET)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

  • Må jeg stifærdigt minde om Wikipedia:Antag, at andre er i god tro? - Når Tøndmageren siger at det ikke er ham artiklen handler om, må vi som udgangspunkt gå ud fra det er sandt, ellers falder det da helt sammen når han også er admin, og i så fald må den status overvejes. Dette er desværre en af de uheldige følger af at vi er/kan være anonyme på Wikipedia. - Nico (diskussion) 22. dec 2019, 10:26 (CET)
Jeg har fjernet nu skabelonen {{Autobiografi}} idet vi som udgangspunkt må antage at Tøndemageren taler sandt som Nico gør opmærksom på. Da alt i artiklen er kildebelagt, har det heller ikke stor betydning om det er en selvbiografi eller ej. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 22. dec 2019, 11:54 (CET)

Sletningsforslag[rediger kildetekst]

Sletningsforslag: Ronni Lykke Bødker

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag
Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Artiklen Ronni Lykke Bødker er oprettet af Tøndemageren 20. december 2019. Den biograferede var formand for Hjernerystelsesforeningen 2017-2019, hvilket gav ham noget medieomtale. Han er ikke offentligt kendt for andre forhold. Medieomtalen var altid (så vidt jeg har kunnet se) i egenskab af at han var formand for Hjernerystelsesforeningen. WP:Kriterier for biografier#Foreningsfolk siger at "Formænd for større landsdækkende ngo'er, brancheforeninger og interesseorganisationer som f.eks. Dansk Røde Kors og Landbrugsraadet" er notable. Hjernerystelsesforeningen kan ikke sammenlignes med hensyn til størrelse og indflydelse med de to eksempler fra WP:Bio, så jeg mener ikke at der er automatisk notabilitet her.

Jeg mener ikke at biograferede er relevant for Wikipedia (notabel) og foreslår at forhold med relevans for Hjernerystelsesforeningen flyttes til artiklen om foreningen, og at biografien omdirigeres dertil. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 23. dec 2019, 12:07 (CET)

  • Sammenskriv som beskrevet i forslaget. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 23. dec 2019, 12:07 (CET)
  • Behold - Grundet netop formandsskabet mener jeg han er notabel. Nej ,Hjernerystelsesforeningen er ikke af samme størrelse som de to nævnte, men til gengæld er den indflydelsesrig på sit område. Han har været meget i medierne i netop som formand, hvilket er så rigeligt dokumenteret. Yderligere har Dipsacus fullonum gravet frem at han har udgivet to bøger, hvilket jævnfør tidligere diskussioner om forfattere må tælle med i relevansen. Tøndemageren 26. dec 2019, 10:18 (CET)
    •  Kommentar – At være medforfatter til en formodentlig ukendt fagbog udgivet af en sportshøjskole synes jeg ikke er sammenligneligt med at skrive prosa eller poesi, så jeg er ikke enig i at der kan jævnføres med tidligere diskussioner om forfattere. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 26. dec 2019, 13:09 (CET)
  • Sammenskriv/ Slet - Ingen notabilitet som person, separat fra Hjernerystelsesforeningen. Med hensyn til bøgerne stilles der større krav til forfattere af faglitteratur, og i dette tilfælde er han kun medforfatter. --DenBlaaElg (diskussion) 2. jan 2020, 18:04 (CET)
  • Slet / Sammenskriv - Jeg mere jeg ikke at at Hjernerystelsesforeningen har tilstrækkelig betydning til at formandsposten er notabel, og medforfatter til to fagbøger er ikke tilstrækkeligt. Artiklen som Tøndemageren også har oprettet på en-wiki er også blevet sammenskrevet med en:Hjernerystelsesforeningen.--Kjeldjoh (diskussion) 9. jan 2020, 10:11 (CET)
  • Sammenskriv - Jeg synes, at begrundelserne fra Kartebolle, Elgen og Kjeldjoh virker overbevisende. Økonom (diskussion) 4. feb 2020, 18:11 (CET)
Konklusion:
Der er konsensus om at sammenskrive/omdirigere/slette artiklen. Jeg ændre artiklen til en omdirigering til Hjernerystelsesforeningen. Hvis der skal tilføjes ydereligere info om hvem den tidligere formanden er, kan det tilføjes til denne artikel.--Kjeldjoh (diskussion) 5. feb 2020, 08:12 (CET)