Wikipedia:Flytteforslag/LGBT

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

LGBT er forældet. Det korrekte er nu LGGBDTTTIQQAAPP (Lesbian Gay Genderqueer Bisexual Demisexual Transgender Transsexual Twospirit Intersex Queer Questioning Asexual Allies Pansexual Polyamorous).[1][2][3] Derfor: flyt. Rmir2 (diskussion) 5. dec 2017, 19:35 (CET)

 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke Citat Rmir2: "Det korrekte er nu LGGBDTTTIQQAAPP".[kilde mangler] Nej. --Madglad (diskussion) 5. dec 2017, 20:40 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke Jeg tror det er de færreste, der kender udtrykket “LGGBDTTTIQQAAPP”, hvilket desuden er et ret indviklet navn. Hvis der nogensinde bliver enighed om at flytte siden, så bør LGBT stadigvæk stå der som Redirect. --EeveeSylveon 5. dec 2017, 20:51 (CET)

[redigeringskonflikt

 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke Udover det megalange akronym simpelthen er for langt ude, så er det ej heller et begreb der findes på dansk. At LGBT omfatter flere mindre "grupperinger" der ikke er direkte repræsenteret i akronymet er ikke ensbetydende med at man automatisk skal forlænge akronymet. -- Vrenak (diskussion) 5. dec 2017, 20:52 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke Hvis det her er en joke, er det en uhyre dårlig joke, og hvis det ikke er en joke, er det endnu værre – det er ikke Wikipedias opgave at gøre nar ad udsatte minoriteter, og det er mildt sagt forstyrrende at bruge projektets administrative kræfter på den slags. Jeg mener, at en advarsel som minimum er på sin plads. —Pinnerup (diskussion) 5. dec 2017, 23:21 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke Forslaget er langt under dansk wikipedias niveau, hvordan kan en seriøs? bruger stille et sådant forslag? Det er direkte uacceptabelt!!! Og så er vi vist enige om at Trump-redigerede youtube videoer ikke kan bruges som kilder på dansk wikipedia!!! Jeg er helt enig med Pinnerup! mvh Per (PerV) (diskussion) 6. dec 2017, 00:43 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikkeLGBT lyder bedre og jeg tror der ikke så mange folk,der kender udtrykket “LGGBDTTTIQQAAPP Nettejeflad (diskussion)
 1. Må man rette i sine indlæg, efter at folk er begyndt at kommentere dem, som du gør her?
 2. Hvilken magt har en lærerfagforening i en canadisk delstat (EFTO)[3] til at ændre ord i det danske sprog?
 3. Hvilken magt har en lærerfagforening i en canadisk delstat til at ændre ord i det engelske sprog?
 4. Har Pinnerup ret i, at du søger "at gøre nar ad udsatte minoriteter"?
--Madglad (diskussion) 6. dec 2017, 00:50 (CET)
 • @Madglad: - lad mig svare punkt for punkt:
 1. Det var dig der ændrede mit oprindelige indlægt ved at skrive YouTube-sjov på min dokumentation. Hvad bilder du dig egentlig ind?
 2. Uanset, hvad vi iøvrigt mener, er vi nødt til at tage dette emne alvorligt. Udviklingen i Canada går hurtigt, og jeg mener, at vi - seriøst - er nødt til at tage stilling til det på dansk wikipedia. Mange ord er kommet til os udefra (LGBT er et eksempel), og hvis sådanne ord finder vej til sproget, må vi tage dem op også i en wikipedia-sammenhæng.
 3. Forslaget støttes efter sigende af den canadiske premierminister Pierre Trudeau, så det er politik på højeste plan. Formodentlig vil der blive lovgivet om det i Canada.
 4. Dette har intet med "at gøre nar af" nogen. Der er også lavet et ændringsforslag til LGTB-flaget med tilføjelse af en sort og brun stribe. Ændringsforslaget er endnu ikke blevet officielt anerkendt politik, men det kan komme, og så må vi tage stilling til det også.

Emneområdet er i rivende udvikling. De mennesker, som driver dette agenda, er målbevidste og mener deres politik yderst alvorligt. Hvis du i Nordamerika havde skrevet det samme som du har skrevet i denne diskussion, ville du risikere at blive straffet for "hate-speech", så du skal nok tænke mere over, hvad du skriver i fremtiden. Rmir2 (diskussion) 6. dec 2017, 05:59 (CET)

 1. Du besvarede ikke mit spørgsmål. Og lad være med at beskylde mig for at ændre på diskussionen, jeg satte en overskrift på nederst i debatten, så dine sarkastiske youtube-videoer ikke skulle stå og flagre under nederste indlæg. De burde selv have sat en referencegruppe på og placeret dem under dit indlæg.
 2. Du besvarede ikke mit spørgsmål. Du snakker udenom.
 3. Du besvarede ikke mit spørgsmål.
 4. Jeg opfatter det nu på samme måde som Pinnerup. Jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige til din forklaring.
--Madglad (diskussion) 6. dec 2017, 08:59 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - hvis du ikke har noget begavet at tilføje debatten, så er du mere end velkommen til ikke at forplumre den. Det er muligt at ingen andre følger med i den nordamerikanske debat, men jeg gør, og dette er en seriøs problemstilling, som der skal tages seriøst stilling. Men jeg tager til efterretning, at der er udbredt enighed om ikke at følge det canadiske eksempel. Tiden vil vise, om vi bør tage spørgsmålet op igen. Rmir2 (diskussion) 6. dec 2017, 17:53 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Det er dig, der ikke tilfører debatten noget, ved ikke at svare på spørgsmål til dit forslag. Her kommer et mere:
Spørgsmål 5. Du hævder i forslaget: "LGBT er forældet. Det korrekte er nu LGGBDTTTIQQAAPP". Hvordan hænger dette sammen med dit senere svar "Udviklingen i Canada går hurtigt, og jeg mener, at vi - seriøst - er nødt til at tage stilling til det på dansk wikipedia. Mange ord er kommet til os udefra (LGBT er et eksempel), og hvis sådanne ord finder vej til sproget, må vi tage dem op også i en wikipedia-sammenhæng." Hvordan hænger det sammen?
Du motiverer i forslaget at LGGBDTTTIQQAAPP nu er den korrekte betegnelse(min understregning), i et senere indlæg modificerer du det til at du mener at der er en udvikling i gang, som nødvendiggør at da.wiki introducerer en betegnelse (som der ingen indikation er af skulle være udbredt på engelsk). Til det er der kun at sige, at da.wiki ikke introducere nye ord og begreber på dansk, hvilket du godt ved. Desuden skifter du forklaring undervejs. Det tyder ikke på at forslaget er seriøst. --Madglad (diskussion) 6. dec 2017, 21:11 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Her må jeg minde mig selv om denne norm: WP:Tro. Jeg syntes ikke at der er grundlag for at flytte siden. --Kjeldjoh (diskussion) 7. dec 2017, 07:53 (CET)

{{Konklusion|1 (opretter) for og 7 imod {{=}} flytningen udføres ikke. [[Bruger:Christian Giersing|Christian Giersing]] <sup>[ [[Brugerdiskussion:Christian Giersing|disk]] // [[Speciel:Bidrag/Christian Giersing|bidrag]] // [[Speciel:E-mail/Christian Giersing|e-mail]] ]</sup> 9. dec 2017, 18:06 (CET)}}

 • Udstreger forslag til konklusion. Citat Wikipedia:Flytteforslag: "Normalt bør der gå mindst en uge fra forslaget stilles til flytningen foretages". Dette forslag er endda mere kompliceret end normalt, idet der udestår spørgsmål, som forslagsstilleren ikke har besvaret, og idet der foreligger en anmodning om administratorassistance vedr. sagen, som endnu ikke er besvaret af administratorerne. --Madglad (diskussion) 9. dec 2017, 19:07 (CET)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Så kompliceret er flytteforslaget heller ikke. Ingen stemning for flytning, men derimod en massiv modstand mod den foreslåede flytning. Forslagsstiller har besvaret de stillede spørgsmål. At spørger ikke anser spørgsmålene for besvaret fyldestgørende, ændrer ikke deri, idet det synes klart, at forslagsstiller ikke vil uddybe besvarelsen. Den oprettede AOA har ikke betydning for nærværende diskussion, hvortil bemærkes, at AOA'en ikke indeholder en beskrivelse af, hvad der ønskes foretaget af en administrator. Da der klart ikke er konsensum om flytningen, og da det ikke kan forventes opnået konsensus indenfor en overskuelig tid, lukkes anmodningen nu. --Pugilist (diskussion) 18. dec 2017, 17:19 (CET)

Kilder[redigér wikikode]