Wikipedia:Kandidater til gode artikler/Bernie Sanders

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Bernie Sanders[rediger kildetekst]

Afgøres 22. maj 2021

Stemmer[rediger kildetekst]

Kommentarer[rediger kildetekst]

Artiklen ser ud til at opfylde de vigtige kriterier for en god artikel: velskrevet, nøgtern, fyldige kilder, meget udførlig tekst osv., men jeg har to kommentarer:

  1. Der er en grundig beskrivelse af hans politiske karriere, mærkesager og en række enkeltlove, han har støttet eller bekæmpet, men er det muligt at karakterisere kort, hvorfor han har kunnet få en så fremtrædende karriere, samtidig med at hans politiske holdninger virker meget usædvanlige for en amerikansk toppolitiker? Hvordan har det f.eks. været muligt for ham at blive valgt som uafhængig kandidat, når det stort set ikke lykkes for nogle andre amerikanere at udfordre topartisystemet? Man undrer sig lidt, allerede når man kan læse, at han slog den mangeårige siddende borgmester i Burlington, første gang han stillede op ved valget. Hvorfor er der så mange vælgere i Vermont, der altid har støttet ham frem for de to etablerede partier? Og samtidig med, at han er populær blandt sine tilhængere, er han vel også meget kontroversiel blandt sine modstandere - kunne det ikke også kort karakteriseres?
  2. En mindre, mere formmæssig ting: Der er mange noter, hvor der står, at det bragte citat på dansk i artiklen er en fri oversættelse, hvorefter det oprindelige engelske citat bringes. For mig ser det ud som om, de danske oversættelser er ganske tætte og dækkende, og altså ikke spor frie. Så i mange tilfælde kunne man fjerne de selvstændige noter og blot bringe det engelske citat direkte som en del af den tilhørende reference - det ville spare lidt plads og efter min vurdering gøre teksten lettere at læse. Økonom (diskussion) 20. maj 2021, 18:32 (CEST)[svar]
Konklusion:
Afstemningen er udløbet uden af der har været stor nok tilslutning til at godkende GA. Det afslås derfor. Toxophilus (diskussion) 1. sep 2021, 13:00 (CEST)