Wikipedia:Landsbybrønden/WMF og dansk Wikipedia

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

WMF og dansk Wikipedia[rediger kildetekst]

Der har været en diskussion om en konkret bruger. Jeg er ret enig i Ramlosers indlæg i sagen men det egentlige problem er at da-wiki's administratorer ikke efterlever WMF's politik, men en sædvane Palnatoke har dikteret. Men den konkrete bruger er åbenbart fredet af administratorerne, og det er i sig selv et problem for administratorerne. Så vi har et problem vedrørende om administratorerne er for blødsødne overfor enkeltbrugere og i det hele taget: om det er i overensstemmelse med WMF's politik at artikler bare kan oprettes, og kun kan slettes ved enstemmighed. Jeg har overvejet at oversætte dette indlæg til engelsk og lade WMF læse med, men skal vi ikke se om vi kan klare den selv først. --Madglad (diskussion) 16. jan 2018, 00:37 (CET)

Hvis wikipedia har et problem, så er det især med "bidragydere", der bruger den altovervejende tid på diskussioner i stedet for på projektet. Rmir2 (diskussion) 16. jan 2018, 07:05 (CET)
Dette personangreb på mig har du uberettiget gentaget til hudløshed, gentag det fra din diskussionsside. Enhver bidrager på den måde, de selv er bedst med - og det sidste 1½ år har du holdt Wikipedia beskæftiget med endeløse diskussioner, som har forhindret mig og andre i at have tid til artiklerne også. --Madglad (diskussion) 16. jan 2018, 07:38 (CET)
Det er ikke mig, der opretter "endeløse diskussioner". Jeg har oprettet 20 nye artikler i år. Hvad har du oprettet? Rmir2 (diskussion) 16. jan 2018, 07:46 (CET)
Dette personangreb på mig har du uberettiget gentaget til hudløshed, gentag det fra din diskussionsside. Enhver bidrager på den måde, de selv er bedst med - og det sidste 1½ år har du holdt Wikipedia beskæftiget med endeløse diskussioner, som har forhindret mig og andre i at have tid til artiklerne også. --Madglad (diskussion) 16. jan 2018, 07:38 (CET)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Jeg har svært ved at se hvordan man kan læse "artikler kan kun slettes ved enstemmighed" fra de relevante sider i Wikipedia-navnerummet. Uden at kende til den sag som indlægget tager afsæt i så er WP:KON ret klar i mælet om at det i praksis ikke er muligt at opnå enstemmighed altid og at man derfor opererer at der blot skal være overvejende/overvældende opbakning. Derudover har jeg tidligere argumenteret for at man bør vægte konkrete argumenter højere end rene tal når det kommer til sletningsdiskussioner, men det er ikke en skreven regel. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 16. jan 2018, 08:22 (CET)

@Rmir2: At du har oprettet en masse artikler, gør ikke at du er fredet i forhold til konsekvenser af dine handlinger. Hvis du agerer uhensigtsmæssigt, kan du være den mest aktive bidragsyder, du vil stadig opleve konsekvenser heraf.
@Madglad: Første gang du nævner personangreb, har det intet med det at gøre. Det andet er mere tenderende et personangreb. Rmir2 har derfor fået en pause, jævnfør advarsler om dette givet på brugerens diskussionsside. Jeg vil dog anbefale dig at holde tonen sober og IKKE råbe personangreb i tide og utide. mvh Tøndemageren (diskussion) 16. jan 2018, 08:29 (CET)

@Tøndemageren Jeg forsøger at holde en sober tone. Vil du så afholde dig fra at kalde mig "kombatant" i redigeringskommentarer? Og lad os så holde os til det emne jeg har rejst her. --Madglad (diskussion) 16. jan 2018, 09:05 (CET)

"Kombattant" er ikke nødvendigvis et negativt ladet ord. Det er vel her en konstatering af, at der finder en "kamp" sted. Ingen, der har fulgt denne kamp kan være i tvivl om, at der er tale om grundlæggende uenigheder om tendensen i nogle redigeringer. Hvis det fortsætter og drives i sin yderste konsekvens, ender det vel med, at der oprettes afstemninger om indholdet af bisætninger. Dette kan hverken den ene eller den anden "fløj" være tjent med. Nu har Tøndemageren draget en konklusion i en konkret sag, derefter må det for alles vedkommende være "tabula rasa", så vi kan koncentrere os om det væsentlige: at skabe gode artikler.--Ramloser (diskussion) 16. jan 2018, 15:00 (CET)

Jeg ser at jeg bliver omtalt. Hvis Madglad undlod at komme med personangreb, forholdt jeg mig gerne til vedkommendes påstande. Det sker vist ikke lige med det samme. --Palnatoke (diskussion) 29. jan 2018, 13:27 (CET)

Når der ikke er kommenteret i næsten to uger, så er der ingen grund til at komme med en kommentar som den du kommer med herover Ole - det er blot konflikteskalerende. Hvad årsagen er til det ved jeg ikke - men jeg vil bede alle om at holde jer fra den slags (og gerne at Madglad undlader at svare på kommentaren). Og lad så en diskussion som denne ligge, når den stort set er død alligevel. mvh Tøndemageren (diskussion) 29. jan 2018, 15:14 (CET)
Der er ingen eskalation i at sige fra overfor Madglads tilsmudsning. Det er såmænd blot at holde op med at vende den anden kind til. --Palnatoke (diskussion) 29. jan 2018, 15:58 (CET)
Ok. Så vil jeg foreslå at du begynder at deltage aktivt i diskussionerne her på WP, dropper stikpillerne på Facebook og prøver at lade være med at vente 14 dage på at komme med et kryptisk svar i en ellers død diskussion. Mvh KnudW (diskussion) 29. jan 2018, 16:18 (CET)
mvh Per (PerV) (diskussion) 29. jan 2018, 16:54 (CET)