Wikipedia:Landsbybrønden/WPFeminisme

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg vil henlede opmærksomheden mod et problem med et af projekterne.

I flere omgange har jeg bedt folk om at ændre WPFeminisme til at hedde WPKvinder. Men dette nægtes da fortsat.

Feminisme Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Feminisme, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kvinde- og feminisme-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Dette siger at det omhandler kvinde- og feminismeartikler. Og dermed forsvarer man at det er i orden at en kvinde artikel bliver kategoriseret under Feminisme. Men titlen er "WPFeminisme", og dermed misvisende.

Alle mulige artikler der har noget med en kvinde at gøre får {{WPFeminisme}} på diskussionssiden. Nu igen blev der påklistret dette skabelon på en kvinde der slet ikke var feminist.

Margareta af Bayern-Straubing (født 1363, død 23. januar 1424) var regent i Nederlandene. Selvom Nederlandene har været fremme feministisk set, men hun boede der 500 år for tidligt. Selvom jeg i flere omgange har stillet problemet til diskussion, er der ikke sket en ændring på dette område.

Derfor vil jeg gerne lave en opinionsmåling om der er konsensus til at ændre navnet til WPKvinder som bedre passer på emnerne. WPFeminisme er kun forbehold til mænd og kvinder og organisationer der sætter sig ind for ligestillings spørgsmålet.

Jeg hører gerne jeres mening om dette.
Rodejong  💬 ✉️ 23. jan 2017, 18:46 (CET)

Jeg er enig. Det er noget fis at samtlige artikler om kvinder, skal have noget med feminisme at gøre. Med mindre man ser det som et overordnet feministisk mål at der skal være artikler om kvinder, men så må man lave sige en portal et sted og lave en enormt lang liste med alle de artikler der mangler. WPKvinder er til artikler om kvinder, og WPFeminisme er om kvinderetsforkæmpere, artikler om kvindeundertrykkelse og rødstrømper. Toxophilus (diskussion) 23. jan 2017, 18:55 (CET)
Jeres opfattelse af feminisme er efter min mening meget snæversynet. Feminisme forstået som kvindesag i bredeste forstand (kvinders rettigheder, ligestilling og magt) går meget langt tilbage i historien. Der har altid været kvinder, der har hævdet sit køn og stand i en ellers mandsdomineret verden. Margareta af Bayern-Straubing var fx en magtpersonlighed på linje med fx Cleopatra og Margrete 1., og man kan slet ikke forstå baggrunden for moderne feminisme uden at kende til dette. Det, som kvindesagsforkæmperne gjorde i slutningen af 1800- og begyndelsen af 1900-tallet, var at kæmpe for at genvinde tidligere ligestilling med mænd efter at have mistet den, da samfundene gik over fra en agrar til en industriel produktionsmåde og fra enevælde til folkestyre. I sidste forbindelse var det kun selvejende gældsfrie mandlige skatteydere over 35 år, der fik stemmeret, og der begyndte kampene for udvidet folkeligt demokrati inklusive kvinders stemmeret, lige adgang til højere uddannelse osv. Men forbilledet for denne ligestilling blev i høj grad hentet fra den gamle kvindelige overklasse, fx Grevinde Danner (men der er langt flere). Derfor er jeg ikke enig i den snævre definition af feminisme/kvindesag. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 23. jan 2017, 20:26 (CET)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Med al respekt, hvorfor bringer i det så op igen? Der er ingen der har nægtet at ændre navnet, faktisk skete det stik modsatte, men der er bare ikke nogen der har haft tid til at ændre det endnu. Jeg kan forstå dit synspunkt Toxophilus, men Rodejong misrepræsenterer (pænt sagt) hvad der skete og forsøger nu at piske en død hest selv om problemet sådan set var løst. Mvh. InsaneHacker (💬) 23. jan 2017, 20:30 (CET)

Fint så retter jeg den. Jeg har ventet en måned at i ville gøre det, men der blev det aldrig noget af. Så er det derfor jeg bringer det op på banen igen. Men tak for forslaget.
  Rodejong   💬 ✉️ 23. jan 2017, 20:40 (CET)
Citat fra projektsiden: "WikiProjekt Feminisme er et Wikipedia-projekt med det formål at forbedre artikler omhandlende emner i forbindelse med kvinder og feminisme." Rmir2 (diskussion) 23. jan 2017, 20:42 (CET)
[redigeringskonflikt] Fint med mig. Det ville nok have været mere hensigtsmæssigt hvis du havde prikket til deltagerne i den diskussion i stedet for at lave en helt ny tråd ud af det. Mvh. InsaneHacker (💬) 23. jan 2017, 20:43 (CET)
Måske ja. Har du nok ret i.
  Rodejong   💬 ✉️ 23. jan 2017, 20:48 (CET)
Du har da ikke bare flyttet projektet, det kan du ikke mene og det er denne her debat som du ligger til baggrundt for at flytte projektet, synes godt nok at du er gået langt over grænsen denne gang ---Zoizit (diskussion) 24. jan 2017, 11:24 (CET)
@Zoizit: Vi har haft den diskussion før, som InsaneHacker gjorde opmærksomme på. Titlen skal ikke være misvisende. Derfor flyttes hele projektet. Når i nu klistrer skabelonerne, vil i ikke forarge jeres kollegaer med misvisende oplysninger. InsaneHacker skrev jo: Der er ingen der har nægtet at ændre navnet, faktisk skete det stik modsatte, men der er bare ikke nogen der har haft tid til at ændre det endnu.
  Rodejong   💬 ✉️ 24. jan 2017, 11:33 (CET)
så der er bred enighed om at projektet skulle om døbes eller ?? --Zoizit (diskussion) 24. jan 2017, 12:50 (CET)
Nej. Jeg har protesteret over dette fra starten. Forøvrigt har Rodejong intet haft med projektet at gøre. Rmir2 (diskussion) 24. jan 2017, 13:27 (CET)
Jeg indvilligede i ændringen under betingelsen af at man stadigvæk kunne arbejde med de samme emner (herunder også Feminisme og historiske kvinder). Vi lod den stå en måned hvor folk kunne komme med indvendinger, og siden ingen gjorde det sagde jeg god for det. Jeg synes også det var en storm i et glas vand, men hvis en kosmetisk ændring kan få folk til at holde op med at protestere over inklusion i et WikiProjekt så er det fint med mig. Mvh. InsaneHacker (💬) 24. jan 2017, 14:16 (CET)
Jeg orker slet ikke at "slås" med Rodejong hele tiden, og jeg tror at jeg nok ikke er den eneste, og derved giver vi ham forholdsvis stor magt her på dansk Wikipedia. Han var meget imod projektskabelonerne og hidsede en stemning op imod dem (ikke alene, det ved jeg godt, men en af de mest ihærdige), og vi kan jo se hvad det endte med, der var ingen administrator der styrede diskussionen, der blev alt alt for lang og spildte folks tid, og nu bagefter står vi - ja jeg ved faktisk ikke hvor vi står, der er jo ikke fundet nogen løsning, der er ikke fundet enighed om noget som helst. Og nu har Rodejong været meget imod, at et projekt kaldes feminisme, men også inkluderer kvinder generelt, og vupti, så skifter han navn på projektet til kvinder (og udelukker dermed mænd, der er feminister), men enig med den bruger der sagde, at det heller ikke er godt at splitte projektet i to dele. Det burde måske inkludere begge navne, altså både kvinder og feminisme, så der ikke er nogen misforståelse, for jeg kan da godt følge Rodejong og andre der mener, at navnet kan virke misvisende, hvis det bruges til alle kvinder, også kvinder der evt. er modstandere af ligeret mellem kvinder og mænd. Jeg har slet ikke "turdet" sætte projektskabeloner med "Feminisme" på artiklers diskussionssider den sidste tid, da jeg ikke orker endnu et "angreb" fra Rodejong, så jeg har bare ladet være. Men det ville være befriende, hvis navnet kunne indkludere både feminisme OG kvinder. Jeg vil lige tilføje, at jeg stadig arbejder med projekter og stadig bruger projektskabeloner, da jeg mener, at det må vi altså have lov til, indtil der er fundet en anden løsning, og hvis der ikke findes en anden løsning, så mener jeg at vi skal fortsætte som hidtil, men iværksætte nogle af de forslag som blev sat under den uendelig lange diskussion, f.eks. at indsætte en sammenklappelig skabelon, når der er flere projektskabeloner, så de fylder mindst muligt. Mvh. EileenSanda (diskussion) 24. jan 2017, 15:34 (CET)
  •  Kommentar EileenSanda, Rmir2: Jeg har givet jer alle muligheder. Jeg kan ikke gøre for at i ikke har reageret mere på spørgsmålet. Som Flere brugere har været forundret (pænt sagt) at alt mulige kvinder bare fik {{WPFeminisme}} klistret på, selvom de slet ikke er feminister. Og ja, jeg føler meget stærkt for at alle de nederlandske regenter fik sådan en påklistret. Godt nok var Wilhelmina en stærk kvinde, men hun har udtrykt sig at mangle sin ægtefælle som kunne have taget opgaverne fra sig. Det er det modsatte fra feminisme.
    Grunden jeg klager er at Kategori:kvinde ikke hører under kategori:Feminisme. Det er det sammen at sige at København hører under Bornholms Regionskommune. Det er ondsvagt. Omvendt passer den fint.
    Jeg forstår jeres dilemma, og har allerede sagt at jeg ophæver min protest med at standse jeres arbejde indtil i har fundet en anden løsning (Men spørg de andre) for jeg forstår at det er frustrerende når man ikke kan arbejde videre. De mange diskussionssider gøre det heller ikke nemt, men når man er interesseret i sin projekt, skal man da aktiv sætte sig ind i at hurtigst muligt at løse det. Men i har gjort det modsatte. I har ikke gjort noget, før vi bringer det på banen igen. Om det er fordi i håber at det kommer i glemmebogen eller ej vil jeg ikke kunne sige men efter en måned må man da forvente at ingen har noget imod forslaget mere.
      Rodejong   💬 ✉️ 24. jan 2017, 18:31 (CET)
  •  Kommentar - det er en komplet misforståelse, at feminismeskabelonen indsættes på alle kvinder. Det gælder fx ikke sportsfolk. Men ja, den er praktisk talt altid berettiget, når vi taler om kvinder i politik og magtpositioner. Din feminismeopfattelse er fra rødstrømpetiden eller senere, hvilket desværre gør den meget indskrænket i mine øjne. Forøvrigt burde du læse teksten i skabelonen. Der står:
"Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Feminisme, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kvinde- og feminisme-relaterede artikler på Wikipedia." (min fremhævelse)
Bemærk venligst: det er ikke min opfindelse. Det har været definitionen siden projektet startede. Rmir2 (diskussion) 24. jan 2017, 18:43 (CET)
Jeg har allerede gjort ham opmærksom på de ting Rmir2. Folk blev dog ved med at insistere på at det var misvisende på en eller anden måde, og Rodejong så det som en eller anden form for injurier mod historiske figurer fra Nederlandene, så jeg bukkede under fordi det simpelthen blev for udmattende. Hvis du vil tage den op igen skal du være velkommen, men for mig er det ligemeget hvad projektet hedder så længe arbejdsområdet er det samme. Mvh. InsaneHacker (💬) 24. jan 2017, 19:48 (CET)
Rmir, det ved jeg godt. Men jeg har dette imod jer: I behandler projektet som et projekt om Feminisme i videste begreb. Som om det er bladet Femina - alt for kvinder. Femina er ikke det samme som Feminisme. Det er derfor jeg er imod at i bruger Feminisme som titel. Jeg har ikke noget imod at i bruger projektet for at fremme arbejdet på denne område, men vi er imod titlens navn i bruger projektet under. Det er misvisende, for alle ser på titlen først. At det nedenunder står at nå ja, også almindelige kvinder er del af projektet, er stadig misvisende. Desuden er det også forvirrende, da Portalen hedder Portal:Kvinder. Der er ikke nogen Wiki der kategoriserer dette emne som i gør. I har en helt forkert billede.
Feminisme er en begreb fra de sidste ca 150 år. Man kan ikke bruge begrebet for folk før den periode. Kaldt projektet i stedet for Kvinder, og så er der ikke den problem. (Stærke Kvinder er også en god titel i øvrigt, som måske dækker bedre projektets betydning, en feminisme gør.)
  Rodejong   💬 ✉️ 25. jan 2017, 00:21 (CET)
Du skriver vi, hvem er vi? og ordet Feminisme har ikke samme betydning idag som det havde for 150 år siden, det kan du nemt google dig frem til og at det ikke lige passe dig at der er nogle kvinder fra Holland i projektet som du ikke lige synes skal være der, er sådan set ikke et problem, for som jeg har skrevet før dette er wikipedia på dansk og ikke wikipedia Rodejong og det er bare ikke okay at omdøbe et projekt bare lige fordi du synes der er gået for lang tid eller det ikke lige passer dig at projektet hedder et eller andet ---Zoizit (diskussion) 25. jan 2017, 09:42 (CET)
Toxophilus, PerV, m.fl.
Bevis dine påstande med kilder. Læs venligst Feminisme: Feminisme er en betegnelse for en række politiske bevægelser, ideologier og sociale bevægelser, som har det fælles mål at definere, etablere og opnå politiske, økonomiske, personlige og sociale rettigheder for kvinder, der er ligestillet med mænds.
Jeg tror at du selv har misforstået begrebet Feminisme.
  Rodejong   💬 ✉️ 25. jan 2017, 14:56 (CET)