Wikipedia:Sletningsforslag/Søren Hauge

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Søren Hauge blev oprettet af Bruger:LJul d. 4. januar og blev kort efter markeret med {{hurtigslet}}, {{reklame}} og {{notabilitet}} af Bruger:Rmir2. Opretter har slettet skabelonerne flere gange, og vedkommende lader ikke til at være særligt kommunikativ. --Cgt (diskussion) 9. jan 2017, 15:10 (CET)

  • Slet Umiddelbart hælder jeg til sletning. Artiklen beskriver, på noget reklamerende vis, en masse fine bedrifter, men notabiliteten fremgår for mig ikke klart af artiklen. Artiklen virker snarere som en reklame end som et egentligt encyklopædisk bidrag.--Cgt (diskussion) 9. jan 2017, 15:10 (CET)
  • Slet - klart selvpromovering. Rmir2 (diskussion) 9. jan 2017, 15:13 (CET)
  • Slet - ren reklame/selvpromovering, de nu, for de flestes vedkommende, forsvundne "kilder" var ikke andet end kommentarer og reklamelinks, kan ikke finde noget der skulle gøre ham notabel. Vrenak (diskussion) 9. jan 2017, 15:15 (CET)
  •  Kommentar Er ikke klar over, om det er det rigtige sted at spørge. Der er ingen, der er ude på at snyde nogen her - men det ville være rigtig rart med forslag til, hvordan artiklen kan gøres "spiselig", så den ikke slettes uden videre. Den er absolut seriøst ment og omhandler en person, som gør et seriøst stykke arbejde med interesse for mange mennesker. Kilderne henviser og henviste til helt reelle artikler, udsendelser, bøger m.v. - (Skrev LJul (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
  • Slet - jeg kan ikke finde nogle oplysninger, som godtgør at denne person er relevant. Google giver intet af interesse. --TorbenDK (diskussion) 9. jan 2017, 15:48 (CET)
  • @LJul: Problemet er for mig mest, at der står noget om en masse ting, som han har lavet, men der er ikke rigtig noget, som gør det åbenlyst for mig, at han er notabel. Har du læst Wikipedia:Kriterier for biografier? Han har skrevet nogle bøger og i nogle aviser, men det er der jo mange der har. Hvad gør Hr. Hauge særligt interessant? --Cgt (diskussion) 9. jan 2017, 15:57 (CET)
  • @Cgt - de avisartikler, der henvises til, er nogle, der er skrevet af journalister om Søren Hauge - og altså ikke Hauge, der har skrevet i aviser. Det kan alt sammen dokumenteres. Tv-udsendelserne (bl.a. en portrætudsendelse på DR2) er også dokumenterbare. (Skrev LJul (diskussion • bidrag) 9. jan 2017, 16:20‎. Husk at signere dine indlæg.)
  • Kan du så ikke finde nogle links til dem? Eller fotokopier hvis de kun findes analogt. --Cgt (diskussion) 9. jan 2017, 16:22 (CET)
  • Jo - hvor kan jeg uploade fotokopier af artiklerne? Dem har jeg. --LJul (diskussion) 9. jan 2017, 17:10 (CET)
  • Du kan ikke uploade dem her, men du kunne evt. uploade dem på f.eks. https://imgur.com. Så har vi i det mindste lidt mere at vurdere notabiliteten på. --Cgt (diskussion) 9. jan 2017, 17:13 (CET)

LJul (diskussion) 9. jan 2017, 17:54 (CET) Links til kopier af diverse artikler: https://imgur.com/a/jKASa, https://imgur.com/a/jq8wJ, https://imgur.com/a/f00c5, https://imgur.com/a/u7Xzi, https://imgur.com/a/zIpkh, https://imgur.com/a/AhErv

LJul (diskussion) 9. jan 2017, 17:54 (CET)Ud over dette kan følgende anføres, som efter min bedste overbevisning viser Søren Hauges notabilitet:

- Der er tale om synlighed i spirituelle, holistiske og religiøse miljøer i mere end 3 årtier. Så langt tilbage som i 1986 blev han interviewet af Aarhus Stiftstidende på grund af afholdelsen af den første alternative Messe i Aarhus med titlen ’Helse, Helbredelse, Helhed’. Han var udvalgt som den offentlige talsperson for messen, som blev indviet af Aarhus daværende borgmester, Thorkild Simonsen. Avisartikel fra Aarhus Stifttidede vedlagt som billeddokumentation.

- Han er kendt i Danmark i kristne, økumeniske miljøer for sit interreligiøse arbejde og har siden 90erne været inviteret som paneldeltager og oplægsholder i fx sognegårde og til konferencer om tro og kristendom. De kristne, økumeniske organisationer Areopagos, IKON-Danmark og I Mesterens Lys har samarbejdet med ham siden 90erne. Her er fx en video, hvor han var indbudt som taler ved fejringen af ’I Mesterens Lys’s’ 20 års jubilæum, og taler om de mange års samarbejde med organisationen for at skabe større forståelse mellem forskellige trosretninger: https://www.youtube.com/watch?v=GO5sOitblR0 Portræt af ham i bladet IKON - forsidebilledet vedlagt som dokuumentation. Det er ikke promovering. IKON er en kristen organisation, der ikke deler alle hans synspunkter, men som har samarbejdet med ham i årtier.

- Han har aldrig selv opsøgt aviserne med kronikker eller indlæg, men er blevet kontaktet af journalister og teologer på grund af sin viden og erfaring på områderne. Han er blevet portrætteret flere gange i Kristeligt Dagblad for sin centrale betydning indenfor de holistiske og nyspirituelle strømninger i Danmark, som har haft stor indflydelse på udbredelse af fx mindfulness og alternativ behandling. Han har været bragt på avisens forside og i store helsidesportrætter. Eksempler er: Kristeligt Dagblad, 24. februar 1997, 26. August 1999 og Aarhus Stiftstidende, 12. september 1999. Det er alle større helsidesportrætter – og i flere sammenhænge har han også været på forsiden. Billeddokumentation af aviserne vedlagt.

- Han blev tilbage i 1997 portrætteret i en halv times udsendelse bragt af DR2, på grund af det ovenfor nævnte, og blev mange gange inviteret til deltagelse på P1 til programmer om tro og eksistens af journalist og teolog Mogens Hansen. Dette er en af de angivne kilder. DRs journalist og specialist i tro og kristendom, Anders Laugesen, har portrætteret ham i flere omgange, en af gangene i en times udsendelse i sin kendte programserie, ’Mennesker og Tro’.

- Religionsvidenskab på Aarhus Universitet oprettede i en periode et tilvalgsfag, der hed teosofi og sendte deres hold af studerende til ham for at få introduktioner til teosofien, og for at debattere teosofiens betydning. Årsagen var teosofiens relevans for holistisk livsforståelse og nyere, spirituelle strømninger i Danmark, hvor teosofien spillede så central en rolle. Det er noget af årsagen til fx de eksterne henvisninger:

1) René Dybdal Pedersen: I LYSETS TJENESTE – nye religiøse og spirituelle grupper i Danmark, Forlaget Univers 2005, ISBN 87-91668-03-4, p. 28-48, især p. 37-41: ’Teosofi i Danmark’ og ’Teosofisk Netværk’.

2) Religiøs Mangfoldighed – en kortlægning af religion og spiritualitet i Aarhus, Marianne C. Qvortrup Fibiger, ed.), Systime 2004 (Om Teosofisk Forening Århus, p. 454-459), ISBN 87-616-0882-3.

- Det er muligt at panelet på Wikipedia ikke kender Søren Hauge, men det gør tusinder af mennesker i Danmark, som beskæftiger sig med ny spiritualitet, holisme (der omfatter alternative behandlingsformer) og interreligiøse emner. Det er et væsentligt segment af den danske befolkning.

- Foruden ovennævnte, så er han forfatter til 17 bøger, hvoraf to også er blevet bragt i Gyldendals Bogklub (bogen om 'Barack Obama' og bogen 'Englen i dig'). De fleste af hans bøger har fået respektabel omtale fra bibliotekernes 'lektørudtalelser', som kun gives til anslået 25% af de udgivne bøger i Danmark.

- Kristeligt Dagblads side, Religion.dk - brugte ham en årrække som panelekspert omkring holisme og nyreligiøsitet, og til at besvare spørgsmål fra læsere. Noget af det kan ses her: http://www.kristeligt-dagblad.dk/bruger/605

  • Slet - Selvom det er masser af info du fyrer af, kan jeg stadig ikke se notabiliteten. Derfor "slet". Med venlig hilsen,  Rodejong  💬 ✉️  9. jan 2017, 19:53 (CET)

LJul (diskussion) To artikler fra Aarhus Stiftstidende om indvielsen af Stilhedens Sted i Aarhus, 27. oktober 2005. Journalist Ib Asmussen interviewer Lars Muhl og Søren Hauge før og efter indvielsen (22. og 29. oktober): http://imgur.com/a/3KDk3 og http://imgur.com/a/LYdhf

- Billede fra TV-interview med Søren Hauge på TV2Øst i 2008 i anledning af udgivelsen af hans hovedværk efter 25 års undervisning, 'Levende Visdom'. Interviewende journalist: Søs Kjeldsen: http://imgur.com/a/CFkmX

- Desuden klip fra DR2's programserie "Den sjette sans" i 2003, hvor Søren Hauge medvirkede i et afsnit: https://www.dr.dk/presse/mellem-himmel-og-jord-den-sjette-sans-1010 (hele udsendelsen er tilgængelig efter anmodning).

LJul (diskussion) Det er svært at se, at nedenstående personers notabilitet er mere markant end Søren Hauges, og det er svært ud fra en sådan sammenligning at opleve, at artiklen bliver behandlet rimeligt og fair:

Henrik Birkvig https://da.wikipedia.org/wiki/Henrik_Birkvig Han er forfatter og grafiker, men dem er der jo mange af. Hvad der skiller ham ud er svært at få øje på.

Vickie Lind https://da.wikipedia.org/wiki/Vickie_Lind Hun er journalist og redaktør. Dem er der rigtig mange af i Danmark. Hun er meget lidt synlig, hvis man googler hende.

Martin Jensen https://da.wikipedia.org/wiki/Martin_Jensen_(forfatter) Han er forfatter, men dem er der jo mange af. Han fik en andenplads i en forfatterkonkurrence.

Det, at der er andre unotable personer på wikipedia, er ikke noget argument for at tilføje flere. Det viser blot, at rengøringsarbejdet langt fra er færdigt. Rmir2 (diskussion) 10. jan 2017, 10:28 (CET)
  • Slet - For mig virker det som om, at man forsøger at blæse en person uden nogle særlige meritter (udover et lidt anderledes arbejde) op til noget noget, som han ikke er. Et forsøg på at gøre en unotabel person notabel. Toxophilus (diskussion) 10. jan 2017, 17:41 (CET)

LJul (diskussion) Notabilitet er tydeligvis en yderst subjektiv størrelse, som kan tolkes både mangelfuldt og fordomsfuldt. Mage til arrogance skal man lede længe efter. Den ensidighed og indforståethed, man generelt bliver mødt med her, ansporer ikke til at bidrage med yderligere. Måske skulle man tænke lidt over tonen her - det ville ikke skade.

@LJul: Der er en rigtig god grund til at man ikke skal skrive om personer og ting der står en nært, ens egne foreninger, arbejdsplads, familie, venner, sig selv, det er nemlig et ekstremt beskedent mindretal der er i stand til at holde sig helt objektive i forhold til emnet. Du står desværre alt alt for tæt på Søren Hauge til at være helt objektiv, det er beklageligt du oplever det som arrogance, men det er altså ikke tilfældet, men folk på en større afstand forholder sig nu en gang lidt mere skeptisk om folk nu også er så notable. selvom det er svært at læse teksterne i dine billeder, tak for indsatsen iøvrigt, så forekommer artiklerne ikke at være af en karakter der underbygger notabiliteten. Mvh. Vrenak (diskussion) 11. jan 2017, 00:10 (CET)

LJul (diskussion) Slet venligst siden. Jeg kan øjensynlig ikke selv få lov til det, men så anmoder jeg om, at den slettes så hurtigt som muligt. Og så vil jeg gerne gentage - man kan med fordel overveje sin måde at kommunikere på her. Jeg er helt med på, at der er retningslinjer, man skal følge - men at møde skribenter med mistro og nedladenhed er nok ikke vejen frem (jeg gentager, at man som udgangspunkt ikke er ude på at snyde nogen eller være uvederhæftig). På forhånd tak - og hav en god dag!

Normalt plejer vi at vente mindst en uge før sletningsforslag konkluderes. --Cgt (diskussion) 11. jan 2017, 08:26 (CET)
LJul (diskussion) Dette er ikke et forslag, men en anmodning om sletning - fra den, der har skrevet artiklen (læs:mig) - på forhånd tak!
Ja, det er jeg klar over, men nu har vi jo allerede startet sletningsforslaget på denne side, og så plejer vi at afvente dets konklusion. I øvrigt bør man skrive sin signatur efter sit indlæg, ikke før (men lad være med at rette de indlæg, du allerede har skrevet – det er ikke nødvendigt). Jeg beklager, at du har haft en dårlig oplevelse her på Wikipedia, men som Vrenak siger, så er det vores erfaring, at folk med et tæt tilhørsforhold til et emne eller en person, som du tilsyneladende har, har svært ved at vurdere notabilitet. Vores tommelfingerregel er, at hvis et emne er notabelt, vil udenforstående på et tidspunkt få skrevet om det. --Cgt (diskussion) 11. jan 2017, 09:19 (CET)

Nu har denne diskussion, eller hvad vi skal kalde den - fremsætten af holdninger - stået på en rum

tid. Jeg beder endnu en gang om, at man respekterer min anmodning om at slette artiklen. På forhånd tak! LJul (diskussion)
Konklusion:
Konsensus om sletning. --Pugilist (diskussion) 27. jan 2017, 10:04 (CET)