Bjarne Corydon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Bjarne Corydon
Bjarne Corydon i oktober 2013
Finansminister
Nuværende
Overtaget embede 
3. oktober 2011
Monark Margrethe 2.
Foregående Claus Hjort Frederiksen
Valgkreds Esbjerg Bykredsen
Personlige detaljer
Født 1. marts 1973 (42 år)[1]
Kolding, Danmark
Politisk parti Socialdemokratiet
Alma mater Aarhus Universitet
Hjemmeside Bjarne Corydons Hjemmeside

Bjarne Fog Corydon (født 1. marts 1973, Kolding[1]) er cand.scient.pol.[1] og har siden den 3. oktober 2011 været finansminister i Helle Thorning-Schmidts regering.[2] Han blev valgt ind i Folketinget i 2011 for Socialdemokraterne i Esbjerg Bykredsen.[3] Han virkede i flere år som stabchef for Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt.[3]

Han har siden 2005 været chef for Socialdemokraternes Analyse- og Informationsafdeling på Christiansborg. På Christiansborg anses han sammen med Helle Thorning-Schmidt og Henrik Sass-Larsen for at være en af de centrale ophavsmænd til det tætte samarbejde med SF.[4] Bjarne Fog Corydon blev 14. august 2011 valgt som folketingskandidat i Esbjerg efter Kim Mortensen. Han blev indvalgt ved folketingsvalget i september 2011 med 8.299 personlige stemmer.

I forbindelse med folketingsvalget i 2011 har Danmarks tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen tilkendegivet sin støtte til Bjarne Corydons kandidatur.[5].

Bjarne Corydon deltog i 2013 i England i den årlige Bilderberg-konference.[6]

Baggrund og tidlig karriere[redigér | redigér wikikode]

Bjarne Corydon er gift med Nina Eg Hansen, der er født og opvokset i Esbjerg og arbejder som direktør i Social- og Integrationsministeriet. De har sammen fire børn. Corydon arbejdede før 2005 som politisk-økonomisk rådgiver for den socialdemokratiske ledelse og arbejdede bl.a. tæt sammen med Mogens Lykketoft om vækstplanen Made in Denmark. Han udviklede fra slutningen af halvfemserne et særligt tæt samarbejde med Svend Auken. Ved Svend Aukens død modtog han i lighed med partisekretær Lars Midtiby og MEP Dan Jørgensen en særlig tak i mindetalen fra Svend Aukens søn, David Auken.

Bjarne Corydon er født og opvokset i Kolding, som søn af anlægsgartner Arne Corydon og sekretær Tove Corydon. Efter sin studentereksamen i 1992 fra Kolding Gymnasium påbegyndte han statskundskabsstudiet i Aarhus.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]