Bruger:Detlukas/Minecraft

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Spekulativ artikel
Bemærk at denne artikel er præget af spekulationer og bør omskrives, så fakta er understøttet af verificerbare kilder.
Minecraft
Generelle oplysninger
Udvikler Mojang
Udgiver Mojang AB
Designer Markus "Notch" Persson
Jens Bergensten
Kunstner Markus Toivonen
Jasper Boerstra
Kristoffer Zetterstrand
Udgivet Classic: 17. maj 2009
Indev: 23. december 2009
Infdev: 27. februar 2010
Alpha: 28. juni 2010
Beta: 20. december 2010
Fuld Version: 18. november 2011
Seneste version 1.20.1
Genre Sandbox, Adventure
Spiltype Singleplayer
Multiplayer
Platforme Java platform
Java applet
Android
iOS
Nintendo 3DS
Nintendo Switch
Raspberry Pi
PlayStation 3
PlayStation 4
PlayStation Vita
Wii U
Xbox 360
Xbox One
Medier Download fra http://minecraft.net,
Google Play og App Store
Aldersgrænse 10+[kilde mangler]
Eksterne links
Minecraft.net

Minecraft er et sandkasse-computerspil[1], der er udviklet i Java og C++ og inspireret af spillet Infiniminer[2], skabt af Markus "Notch" Persson (Markus Alexej Persson). Det bliver i øjeblikket opdateret og vedligeholdt af selskabet Mojang AB, som blev skabt af Notch. i spillet udforsker spillere en blokeret, proceduremæssigt genereret , tredimensionel verden med praktisk talt uendeligt terræn og kan opdage og udvinde råmaterialer, håndværksværktøjer og genstande og bygge strukturer, jordarbejder og maskiner. Afhængigt af deres valgte spiltilstand kan spillere bekæmpe fjendtlige mobs , samt samarbejde med eller konkurrere mod andre spillere i samme verden. Spiltilstande inkluderer en overlevelsestilstand (hvor spillere skal erhverve ressourcer for at bygge i verden og bevare sundheden) og en kreativ tilstand (hvor spillerne har ubegrænsede ressourcer og adgang til at flyve). Der er også en lang række afbrugergenereret indhold , såsom modifikationer , servere , skins , teksturpakker og brugerdefinerede kort, som tilføjer ny spilmekanik og -muligheder. Det overordnede mål i spillet er bestemt af spilleren selv. Det normale spilformål er at samle ressourcer og bygge ting, bygninger, eller hvad spilleren selv vil finde på, for at overleve mod monstre der kommer frem i mørket, komme ned i dimensionerne 'Nether' og 'The End' og kæmpe mod bosser som 'Wither'’ eller 'Ender Dragon' eller Warden. Den (07-07-2021) har minecraft over 200 millioner registrerede brugere, og over 70 millioner har købt den fulde version af spillet, siden det kom på markedet.[3] Det gør det til et af de mest sælgende computerspil

Minecraft har modtaget kritikerros, vundet adskillige priser og senere blevet citeret som et af de største videospil, der nogensinde er skabt . Sociale medier , parodier , tilpasninger, merchandise og de årlige Minecon- konventioner spillede fremtrædende roller i populariseringen af ​​spillet. Spillet er også blevet brugt i undervisningsmiljøer til at undervise i kemi , computerstøttet design og datalogi . I 2014 blev Mojang og Minecrafts intellektuelle ejendom købt af Microsoft for 2,5 milliarder USD  . Der er også lavet flere spin-offs, bl.a Minecraft: Story Mode , Minecraft Dungeons , Minecraft Earth og den seneste udgivelse Minecraft Legends .Spillet kan spilles enten alene eller sammen med andre spillere. nogensinde.

Geodatastyrelsen har frigivet en model af hele Danmark i Minecraft i en 1:1 skala.[4]

minecraft bruges i dag bl.a. som undervisningsprogram indenfor en række fag.

Minecon[redigér | rediger kildetekst]

Minecon er en årlig minecraft-konference.

31. august 2010 afholdtes Minecon for første gang. Det var - på trods af navnet - egentlig blot en spontan samling af lidt over 50 minecraft-fans i Bellevue, Washington.

I 2011 blev det næste "Minecon" afholdt, og denne gang under lidt mere officielle former. Arrangementet foregik i Las Vegas den 18.19. november, hvor det færdige Minecraft endelig blev udgivet. 4.500 fans i alderen 2-105 år fra 24 lande deltog. Alle der købte en billet fik en speciel kappe i Minecraft, som kun Mojang-medarbejdere normalt kunne få. Senere er det blevet mere almindeligt, da gæster ved senere afholdte Minecon også har fået en.

I 2012 blev Minecon afholdt den 24. og 25. november i Disneyland Paris.[5] Der kom 4.500 fans som alle fik en kappe.

I 2013 blev Minecon afholdt i Orlando, Florida.

I 2014 blev der ikke afholdt Minecon

I 2015 blev Minecon afholdt i London

I 2016 blev Minecon afholdt i Californien USA

siden da har alle minecons været på live streams.

Gameplay[redigér | rediger kildetekst]

minecraft er et 3D- sandkassespil , der ikke har nogen påkrævede mål at nå, hvilket giver spillerne en stor mængde frihed til at vælge, hvordan de vil spille spillet[6].  Der er dog et præstationssystem [7] ,  kendt som "fremskridt" i Java-udgaven af ​​spillet, og " trofæer " på PlayStation-portene og blot "præstationer" på Xbox-portene[8].  Gameplay er som standard i førstepersonsperspektiv , men spillere har mulighed for et tredjepersonsperspektiv[9]. Spilverdenen er sammensat af grove 3D-objekter - hovedsageligt terninger og væsker, og almindeligvis kaldet "blokke" - der repræsenterer forskellige materialer, såsom snavs, sten, malme, træstammer, vand og lava. Kernen i gameplayet drejer sig om at samle og placere disse genstande. Disse blokke er arrangeret i et 3D-gitter, mens spillere kan bevæge sig frit rundt i verden. Spillere kan "mine" blokke og derefter placere dem andre steder, så de kan bygge ting[10].  Mange kommentatorer har beskrevet spillets fysiksystem som urealistisk[11].  Spillet indeholder også et materiale kaldet redstone, som kan bruges til at lave primitive mekaniske enheder, elektriske kredsløb og logiske porte , hvilket muliggør konstruktion af mange komplekse systemer[12].

Spilverdenen er praktisk talt uendelig og genereres proceduremæssigt, efterhånden som spillerne udforsker den, ved hjælp af et kort-seed , der er opnået fra systemuret på tidspunktet for verdens skabelse (eller manuelt angivet af spilleren)[13] [14] [15].  Der er grænser for vertikal bevægelse, men Minecraft tillader, at en uendelig stor spilverden kan genereres på det vandrette plan. På grund af tekniske problemer, når ekstremt fjerne steder nås, er der dog en barriere, der forhindrer spillere i at krydse til steder ud over 30 millioner blokke fra centrum. Spillet opnår dette ved at opdele verdensdata i mindre 16 gange 16 sektioner kaldet "chunks", der kun oprettes eller indlæses, når spillere er i nærheden[16].  Verden er opdelt i biomer lige fra ørkener til jungler til snemarker[17][18];  terrænet omfatter sletter, bjerge, skove , huler og vand- eller lavamasser[19].  Tidssystemet i spillet følger en dag- og natcyklus, hvor en hel cyklus varer i 20 minutter i realtid. Når du starter en ny verden, skal spillerne vælge en af ​​fem spiltilstande, samt en af ​​fire vanskeligheder, lige fra "Fredelig" til "Hård". Forøgelse af sværhedsgraden af ​​spillet får spilleren til at tage mere skade fra mobs , samt have andre vanskelighedsspecifikke effekter. For eksempel forhindrer sværhedsgraden Peaceful fjendtlige hober i at gyde , og sværhedsgraden Hard gør det muligt for spillere at sulte ihjel, hvis deres sultbar er opbrugt[20].  Når først det er valgt, kan sværhedsgraden ændres, men spiltilstanden er låst og kan kun ændres med snydekoder

Nye spillere får et tilfældigt udvalgt standardkarakterskin ud af 9 muligheder, inklusive Steve eller Alex[21],  men muligheden for at skabe brugerdefinerede skins blev gjort tilgængelig i 2010[22].  Spillere støder på forskellige ikke-spillerfigurer kendt som mobs , såsom dyr, landsbyboere og fjendtlige skabninger[23].  Passive hober, såsom køer, grise og høns, kan jages efter mad og håndværksmaterialer. De gyder om dagen, mens fjendtlige hober – inklusive store edderkopper, skeletter og zombier – gyder om natten eller på mørke steder såsom huler[19]. Nogle fjendtlige mobs, såsom zombier, skeletter og druknede (undervandsversioner af zombier), brænder under solen, hvis de ikke har hovedbeklædning[24].  Andre væsner, der er unikke for Minecraft , inkluderer creeperen (et eksploderende væsen, der sniger sig ind på spilleren) og enderman (et væsen med evnen til at teleportere såvel som at samle op og placere blokke)[25].  Der er også varianter af mobs, der gyder under forskellige forhold; for eksempel har zombier husk og druknede varianter, der gyder i henholdsvis ørkener og oceaner[26].

Minecraft har to alternative dimensioner udover Oververdenen (hovedverdenen): Under og End.  The Nether er en helvede -lignende underverden dimension, der tilgås via spillerbyggede obsidian portaler; den indeholder mange unikke ressourcer og kan bruges til at rejse store afstande i Oververdenen, da hver blok, der rejses i Nether, svarer til 8 blokke tilbagelagt i Oververdenen.  Vand kan ikke eksistere i Nederlandet, da det vil fordampe øjeblikkeligt.  Nether er hovedsageligt befolket af grisemandslignende mobs kaldet piglins og deres zombificerede modstykker, plus flydende ballonlignende mobs kaldet ghasts.  Spilleren kan også bygge en valgfri bosspøbelen kaldet The Wither ud af materialer fundet i nether.

Enden nås af underjordiske portaler i Oververdenen. Den består af øer , der svæver over et mørkt, bundløst tomrum. En bossdrage kaldet Ender Dragon vogter den største, centrale ø.  At dræbe dragen åbner adgang til en udgangsportal, som ved indtastning viser spillets sluttekster og et digt ("End Poem") skrevet af den irske forfatter Julian Gough .  Spillere teleporteres derefter tilbage til deres genstartspunkt og kan fortsætte spillet på ubestemt tid.

mobs[redigér | rediger kildetekst]

Et minecraft mob er et dyr eller et væsen i minecraft som kan være venlige eller fjendtlige. Man kan opdele dem i fire karorier, som er passive mobs: de passive mobs er ikke farlige. De flygter hvis du angriber dem. Den anden er mobs som kan tæmmes: Nogle af de passive mobs kan tæmmes. Men man skal først selv fange dem og vinde deres respekt. Så er der neutrale mobs: Disse mobs gør dig ikke noget, hvis du lader dem være i fred. Men de angriber hvis du provokerer dem. Og til sidst er der farlige mobs: i minecraft er der også farlige monstre. De mobs vil angribe dig, hvis du kommer for tæt på

Dimensioner[redigér | rediger kildetekst]

Minecraft har to alternative dimensioner udover Oververdenen (hovedverdenen): nether og End[25].

The Nether[redigér | rediger kildetekst]

The Nether er en helvedeslignende underverden dimension, der tilgås via enten en spillerbygget obsidian-portal eller en af ​​de ødelagte portaler, der er tilfældigt genereret over hele verden. Den indeholder mange unikke ressourcer og kan bruges til at rejse store afstande i Oververdenen, da hver blok, der rejses i Nether, svarer til 8 blokke tilbagelagt i Oververdenen[27].  Vand kan ikke eksistere i Nederlandet, da det vil fordampe øjeblikkeligt[28].  Nether er hovedsageligt befolket af grisemandslignende mobs kaldet piglins og deres zombificerede modstykker, plus flydende ballonlignende mobs kaldet ghasts[29].  Spilleren kan også bygge en valgfri boss- mobbe kaldet The Wither ud af materialer fundet i Nether[30].

The End[redigér | rediger kildetekst]

Enden nås af underjordiske portaler i Oververdenen. Den består af øer, der svæver over et mørkt, bundløst tomrum. En bossdrage kaldet Ender Dragon vogter den største, centrale ø[31].  At dræbe dragen åbner adgang til en udgangsportal, som, når den kommer ind, viser spillets sluttekster og Slutdigtet , et værk på cirka 1.500 ord skrevet af den irske forfatter Julian Gough[32]  som tager omkring ni minutter at scroll forbi[33]  og er spillets eneste fortællende tekst[34]  og eneste tekst af betydelig længde rettet mod spilleren[35]. Ved afslutningen af ​​krediteringerne teleporteres spilleren tilbage til deres genskabelsespunkt og kan fortsætte spillet på ubestemt tid[36].

Slutdigt[redigér | rediger kildetekst]

The End Poem er et digt af Julian Gough , der vises i slutteksterne til videospillet Minecraft . Det er den eneste fortællende tekst i det mest ustrukturerede sandkassespil . Markus "Notch" Persson , Minecrafts skaber , inviterede Gough til at skabe digtet i 2011, for at blive vist i betaversion 1.9. Digtet har form af en 1.500-ords dialog mellem to uspecificerede, gudelignende entiteter, der diskuterer, hvad spilleren har gjort i spillet, som det sammenligner med en drøm. Den kritiske modtagelse af digtet har for det meste været neutral til positiv, ofte understreget dets mærkværdighed; mens det nogle gange er forvirrende med Minecraftfans, har mange modtaget det positivt.

I 2022 skrev Gough, at han aldrig havde underskrevet en kontrakt med Perssons Mojang Studios eller med Microsoft , som købte Mojang i 2014. Motiveret af digtets egne ord om, at "du er kærlighed" og den kærlighed, han havde modtaget fra fans af digtet, Gough besluttede at frigive en version af digtet til det offentlige domæne i stedet for at gå ind i en juridisk tvist med Microsoft.

Overlevelse[redigér | rediger kildetekst]

Overlevelse er en spillestilstand, er en tilstand, hvor man spiller spillet med en større udfordring end som for eksempelvis kreativ. For at kunne bygge noget eller lave noget bestemt skal man først indsamle materialer, som man kan bruge til at bygge bygninger og grave miner med. Våben og værktøj er nødvendigt for at kunne overleve. Specielle ressourcer kan kun samles ved brug af specialværktøj, som man skal lave med et crafting table.

I overlevelse skal spillerne samle naturressourcer såsom træ, sten og mineraler fundet i forskellige miljø for at lave bestemte blokke og genstande[15]. Afhængigt af sværhedsgraden kommer monstre frem i mørkere områder uden for en vis radius af spilleren, hvilket kræver, at spillere skal bygger et husly om natten for ikke at dø af monstre[15]. overlevelse tilstanden har også en sundhedsbar, som er udtømt af angreb fra enten mobs, fald, drukning, fald i lava, kvælning, sult og andre begivenheder[37]. Spillere har også en sult bar, som løbene skal genopfyldes ved at spise mad i spillet (undtagen i fredelige vanskeligheder)[37][38]. Hvis sultbaren er udtømt, stopper den automatiske heling, og til sidst vil helbredet udtømmes. Sundhed genopbygges, når spillere har en næsten fuld sult bar eller konstant på fredelige vanskeligheder[38][39][40].

Spillere kan lave en lang række genstande i Minecraft. Håndværks genstande inkluderer rustning, som afbøder skader fra angreb; våben (såsom sværd eller økser), som gør det lettere at dræbe monstre og dyr; og værktøj (såsom hakker eller økser), som hurtigere ødelægger visse typer blokke. Nogle genstande har flere niveauer afhængigt af det materiale, der bruges til at fremstille dem, hvor genstande på højere niveau er mere effektive og holdbare. Spillere kan konstruere ovne, som kan tilberede mad, behandle malme og omdanne materialer til andre materialer[41]. Spillere kan også bytte varer med en landsbyboer ( NPC ) gennem et handelssystem, som involverer handel med smaragder for forskellige varer og omvendt[42][23].

Spillet har et inventarsystem, der giver spillerne mulighed for at medbringe et begrænset antal genstande[43]. Ved døden bliver genstande i spillernes inventar droppet, medmindre spillet er indstillet til ikke at gøre det. Spillere re-spawner derefter ved deres spawn-punkt, som som standard er, hvor spillerne først spawner i spillet og kan nulstilles ved at sove i en seng (oververden)[44] eller bruge et respawn-anker (i nether)[45]. Tabte genstande kan gendannes, hvis spillere kan nå dem, før de forsvinder eller despawne efter 5 minutter. Spillere kan opnå XP ved at dræbe mobs og andre spillere, minedrift, smelte malme, opdrætte dyr og lave mad. XP kan derefter bruges på fortryllende værktøjer, rustninger og våben[20]. Fortryllede genstande er generelt mere kraftfulde, holder længere eller har andre specielle effekter[20].

Der er tre andre aspekter i Minecrafts overlevelses-del, som adskiller sig fra den kreative tilstand ved:

  • at man har en helbreds-indikator (Baseret på 20 halve hjerter), så man har mulighed for at 'dø', når den er tom. Man mister liv, når man slår sig, kvæles eller på anden måde blive skadet.
  • at man har en sult-indikator (hungerbar), så man skal spise med mellemrum alt efter, hvor meget og hvad man spiser og foretager sig.
  • at man selv skal gå rundt i verdenen og samle ressourcer.
  • at der findes et slutspil (endgame), hvor man skal slås mod en stor drage kaldet enderdragen (enderdragon), enderdragen har meget liv og er svær at bekæmpe. Enderdragen har meget betydning for spillet.

Kreativ[redigér | rediger kildetekst]

I kreativ tilstand har spillere adgang til næsten alle ressourcer og genstande i spillet via inventarmenuen og kan placere eller fjerne dem med det samme[46].  Spillere kan skifte muligheden for at flyve frit rundt i spilverdenen efter behag, og deres karakterer tager ikke skade og bliver ikke påvirket af sult[47][48]. og dertil nogen specielle ting som det ikke er muligt at skaffe, fra han/hendes rygsæk (inventory) som fx comandblock og bedrock. Alle væsener i spillet, herunder fjendtlige monstre, kan stadig forekomme under rette forhold, men de kan ikke angribe spilleren uden provokation fra spillerens side. Spiltilstanden hjælper spillere med at fokusere på at bygge og skabe projekter af enhver størrelse uden forstyrrelser[46].

Classic[redigér | rediger kildetekst]

Den første version af minecraft, Classic, er nu en form for demo-version af det rigtige spil. I modsætning til den fulde version er spillet gratis, det eneste det kræver for at man kan spille er bare at registre sig som bruger på minecraft.net. Det fungerer meget på samme måde som Creative, det vil sige at, spilleren har ubegrænsede ressourcer, til at bygge med, og at han/hun kan smadre blokke med ét klik. Der er ingen mobs (dyr og monstre), og der er en række færre blokke. Nogle blokke fungerer anderledes i Classic, da deres adfærd er blevet ændret og modificeret i nyere opdateringer, for eksempel vil TNT i Classic bare blive udvundet ligesom alle andre blokke, mens det i Alpha og de tidlige Beta-versioner ville sprænge.

Classic kan blive spillet både i browser, downloades, og spilles både som enkelt spiller og flere spillere sammen. Classic er det mest anvendte mode i minecraft

Andre spiltilstande[redigér | rediger kildetekst]

minecraft inkluderer andre spiltilstande såsom tilskuerens tilstand, som giver spillerne mulighed for at flyve gennem blokke. Hardcore-tilstand er en variant af overlevelsestilstand, hvor spilleren efter døden kun må se verden i tilskuertilstand eller vende tilbage til spillets menu. Dette er dog kun tilgængeligt i Java-udgaven[49]. Eventyrtilstand er en overlevelsestilstand variant med nogle begrænsninger tilføjet af en skaber af et kort.

Multiplayer[redigér | rediger kildetekst]

Multiplayer i minecraft gør det muligt for flere spillere at interagere og kommunikere med hinanden i en enkelt verden. Det er tilgængeligt via direkte spil-til-spil multiplayer, LAN-spil, lokal delt skærm (kun konsol) og servere (afspiller-hostet og business-hostet). Spillere kan køre deres egne servere, bruge en hostingudbyder eller oprette forbindelse direkte til en anden spillers spil via Xbox Live. Single-player-verdener har understøttelse af lokalnetværk, hvilket giver spillere mulighed for at slutte sig til en verden på lokalt forbundne computere uden en serveropsætning. minecraftmultiplayer-servere bliver guidet af serveroperatører, som har adgang til serverkommandoer såsom indstilling af klokkeslæt og teleportering af spillere. Operatører kan også opsætte begrænsninger for, hvilke brugernavne eller IP-adresser der tillades eller ikke må komme ind på serveren. Multiplayer-servere har en bred vifte af aktiviteter, hvor nogle servere har deres egne unikke regler og skikke. Den største og mest populære server er Hypixel, som er blevet besøgt af over 14 millioner unikke spillere. Spiller versus spiller kamp (PvP) kan aktiveres for at tillade kampe mellem spillere. Mange servere har brugerdefinerede plugins, der tillader handlinger, der normalt ikke er mulige

minecraft Realms[redigér | rediger kildetekst]

I 2013 annoncerede Mojang minecraft Realms, en server-hosting-tjeneste beregnet til at gøre det muligt for spillere at køre server-multiplayer-spil nemt og sikkert uden at skulle oprette deres egne. I modsætning til en standardserver kan kun inviterede spillere tilslutte sig Realms-servere, og disse servere bruger ikke IP-adresser. minecraft: Java Edition Realms-serverejere kan invitere op til tyve personer til at spille på deres server, med op til ti spillere online ad gangen. minecraft Realms-server ejere kan invitere op til 3.000 personer til at spille på deres server, med op til ti spillere online på én gang. minecraft: Java Edition realms-servere understøtter ikke brugerlavede plugins, men spillere kan spille tilpassede minecraft-kort. minecraft realms-servere understøtter brugerlavede tilføjelser, ressourcepakker, adfærdspakker og tilpassede minecraft- kort. På Electronic Entertainment Expo 2016 blev understøttelse af spil på tværs af platforme mellem Windows 10, iOS og Android -platforme tilføjet gennem Realms fra juni 2016, med Xbox One og Nintendo switch- understøttelse, der kommer senere i 2017, [67 og understøttelse af virtual reality enheder. Den 31. juli 2017 udgav Mojang betaversionen af ​​opdateringen, der tillader spil på tværs af platforme. Nintendo switch-understøttelse til Realms blev frigivet i juli 2018

Pocket Edition[redigér | rediger kildetekst]

I august 2011 blev minecraft: Pocket Edition udgivet til Xperia Play på Android Market som en tidlig alfaversion. Den blev derefter udgivet til adskillige andre kompatible enheder den 8. oktober 2011. En iOS- version af minecraft blev udgivet den 17. november 2011. En port blev gjort tilgængelig for Windows Phones kort efter Microsoft købte Mojang. Porten koncentrerer sig om den kreative bygning og det primitive overlevelsesaspekt af spillet og indeholder ikke alle funktionerne i pc-udgivelsen. På sin Twitter-konto fortalte Jens Bergensten, at Pocket Editionaf minecraft er skrevet i C++ og ikke Java, fordi iOS ikke kan understøtte Java. Men der findes nu en måde at spille Java Edition på både Android- og iOS-enheder.

Den 10. december 2014 blev en port af Pocket Edition frigivet til Windows Phone 8.1 . I januar 2017 annoncerede Microsoft, at det ikke længere ville vedligeholde Windows Phone-versionerne af Pocket Edition . Den 19. december 2016 blev den fulde version af minecraft: Pocket Edition udgivet på iOS, Android og Windows Phone.

Pocket Edition blev erstattet af minecraft: Bedrock Edition i 2017, hvilket muliggør spil på tværs af platforme med Xbox One og Nintendo Switch Editions

Hvis man vil have minecraft kan man få forskellige editions, alt efter hvilken spilkonsol man er på.

Pocket (ipad/tablet/telefon) er ikke så anderledes end andre: cirka ligesom bedrock men uden nogle ting (som fx glødepile).

Bedrock (computer/playstation/Nintendo) er ikke så anderledes end andre: man skal bare trykke på en knap.

Java (computer/playstation/Nintendo) er anderledes end andre: man er nødt til at liste for at sætte blocks under en selv, hvis ikke der er blocks lidt neden under kommer man til at sætter blokken der hvis ikke man rammer den block man står på.

+ andre versioner (som fx Windows 10 edition)

Minecraft Earth[redigér | rediger kildetekst]

I lighed med Minecraft var Minecraft Earth centreret omkring bygning af strukturer, indsamling af ressourcer , håndværk og udforskning. Spillet brugte den samme Bedrock-spilmotor som andre versioner af Minecraft . I "build mode" kunne spillere bygge augmented reality-strukturer på "Buildplates" i samarbejde med andre spillere og derefter udforske dem i fuld størrelse med "play mode". I både Build-tilstand og Play-tilstand blev byggepladerne lagt over den virkelige verden ved hjælp af augmented reality(AR) og det indbyggede telefonkamera. Spillere kunne samle ressourcer ved at samle "tappables" på kortet i spillet og ved at gennemføre "eventyr", som kan være et puslespil, en specifik opgave eller en virtuel placering med fjendtlige enheder at besejre. Minecraft Earth overvejer fysiske objekter såsom træer og søer, så der er færre hændelser og interferens med AR-simuleringen.

Minecraft Earth inkluderede mange forskellige slags entiteter i spillet kaldet "mobs", som er eksklusive variationer af mobs i Minecraft . Spillet havde to in-game valutaer: "rubiner" og "minecoins". Rubiner kan tjenes gennem gameplay eller købes med rigtige penge og kan bruges til at købe ting, der påvirker gameplayet, såsom "byggeplader".  Minecoins, som er til stede i alle Bedrock-udgaver af Minecraft , kunne kun købes for rigtige penge og bruges til at købe kosmetiske genstande, såsom teksturpakker og karakterskind.

Minecraft Dungeons[redigér | rediger kildetekst]

Minecraft Dungeons blev udgivet den 26. maj 2020 efter at være blevet forsinket fra den oprindelige udgivelsesdato i april  på grund af COVID-19-pandemien .  Den lukkede beta for spillet kørte i en måned fra 25. marts til 24. april 2020

I modsætning til Minecraft har Minecraft Dungeons ikke en åben verden eller minedrift eller bygning. I stedet er det en peg-og-klik hack og skråstreg -stil  dungeon crawler , gengivet fra et isometrisk perspektiv .  Spillere udforsker proceduremæssigt genererede og håndlavede fangehuller fyldt med tilfældigt genererede monstre og beskæftiger sig også med fælder, gåder, chefer og at finde skatte.  Der er intet klassesystem ; spillere kan bruge ethvert våben eller rustning, de ønsker.  Spillet inkluderer en lokal med fire spillereog online multiplayer .

Minecraft Dungeons foregår i den samme fiktive verden som Minecraft , kendt som "oververden", bestående af grove 3D-objekter - hovedsageligt terninger og væsker, og almindeligvis kaldet "blokke" - der repræsenterer forskellige materialer og beboet af både fredelige og fjendtlige mobs . I modsætning til Minecraft har spillet en lineær, historiedrevet kampagne og mellemsekvenser .

Minecraft Legends[redigér | rediger kildetekst]

Minecraft Legends er et actionstrategi-videospil, der har strategiske elementer i sin kerne, med mekanik inspireret af actionspil . Det udforskes fra et tredjepersons perspektiv. Spillet byder på både samarbejdende og konkurrencedygtige multiplayer .

Minecraft Legends udspiller sig i Minecraft- universet under en invasion af piglins fra Nether. Mens Nether spreder sin korruption over Oververdenen, bringer spilleren deres banner for at redde Oververdenen og samle dens mobs for at hjælpe med at forsvare deres hjem.

Ældre konsoludgaver[redigér | rediger kildetekst]

En Xbox 360- version af spillet, udviklet af 4J Studios , blev udgivet den 9. maj 2012.  Den 22. marts 2012 blev det annonceret, at Minecraft ville være flagskibsspillet i en ny Xbox Live-kampagne kaldet Arcade NEXT .  Spillet adskiller sig fra hjemmecomputerversionerne på en række måder, herunder et nydesignet håndværkssystem, kontrolgrænsefladen, in-game tutorials, split-screen multiplayer og muligheden for at spille med venner via Xbox Live .  Verdenerne i Xbox 360-versionen er heller ikke "uendelige", og er i det væsentlige barrikaderet af usynlige mure. Xbox 360-versionen lignede oprindeligt indholdsmæssigt ældre pc-versioner, men blev gradvist opdateret for at bringe den tættere på den nuværende pc-version før dens afbrydelse.  En Xbox One-version med større verdener blandt andre forbedringer  blev udgivet den 5. september 2014.

Versioner af spillet til PlayStation 3 og PlayStation 4 blev udgivet henholdsvis den 17. december 2013 og den 4. september 2014.  PlayStation 4-versionen blev annonceret som en lanceringstitel, selvom den til sidst blev forsinket.  En version til PlayStation Vita blev også udgivet i oktober 2014.  Ligesom Xbox-versionerne blev PlayStation-versionerne udviklet af 4J Studios.

Den 17. december 2015 udkom Minecraft: Wii U Edition . Wii U- versionen modtog en fysisk udgivelse den 17. juni 2016 i Nordamerika,  i Japan den 23. juni 2016,  og i Europa den 30. juni 2016.  En Nintendo Switch- version af spillet blev udgivet d. Nintendo eShop den 11. maj 2017 sammen med en fysisk detailversion indstillet til en senere dato.  Under en Nintendo Direct- præsentation den 13. september 2017 annoncerede Nintendo, at Minecraft: New Nintendo 3DS Editionville være tilgængelig til download umiddelbart efter livestreamen, og en fysisk kopi tilgængelig på et senere tidspunkt. Spillet er kun kompatibelt med New 3DS og New 3DS XL eller New 2DS XL systemer og fungerer ikke med de originale 3DS og 3DS XL eller 2DS systemer.

Den 20. september 2017 blev Better Together Update udgivet på Xbox One, Windows 10, VR og mobilversionerne af spillet, som brugte Pocket Edition- motoren til at muliggøre spil på tværs af platforme mellem hver af disse versioner. Denne version af spillet blev til sidst kendt som Bedrock Edition .  Kort efter blev Bedrock Edition også overført til Nintendo Switch.

Den 18. december 2018 modtog PlayStation 3-, PlayStation Vita-, Xbox 360- og Wii U-versionerne af Minecraft deres endelige opdatering og ville senere blive kendt som Legacy Console Editions .

Den 15. januar 2019 modtog den nye Nintendo 3DS-version af Minecraft sin endelige opdatering, og den blev faktisk også udgået.

PlayStation 4-versionen af ​​Minecraft blev opdateret i december 2019 og blev en del af Bedrock Edition , som muliggjorde spil på tværs af platforme for brugere med en gratis Xbox Live-konto.

Udvikling[redigér | rediger kildetekst]

minecraft- skaberen Markus "Notch" Persson

Før han kom med minecraft, var Markus "Notch" Persson spiludvikler hos King til marts 2009, og han tjente på det tidspunkt hovedsageligt browserspil, hvor han lærte en række forskellige programmeringssprog. han ville prototype sine egne spil i løbet af hans fritid derhjemme, ofte baseret på inspiration, han fandt fra andre spil, og deltog ofte på TIGSource-. Fora for uafhængige udviklere. et af disse personlige projekter blev kaldt "RubyDung", et base-building spil inspireret af Dwarf Fortress, men som et isometrisk tredimensionelt spil som RollerCoaster Tycoon. han havde allerede lavet en 3D-tekstur kortlægning til en anden zombiespildprototype, han var begyndt at prøve at efterligne. Grand Theft Auto: Chinatown Wars. blandt funktionerne i "RubyDung", han udforskede, var en førstepersons visning svarende til Dungeon Keeper, men på det tidspunkt følte han grafikken for pixeleret og udelod denne tilstand. omkring marts 2009 forlod Persson King og sluttede sig til jAlbum, men fortsatte ellers med at arbejde på sine prototyper.

Den originale udgave af minecraft, nu kendt som Java Edition, blev først udviklet i maj 2009. Persson udgav en testvideo på YouTube af en tidlig version af minecraft. Grunde Programmet for minecraft blev færdiggjort af Persson i løbet af en weekend i den måned, og en privat test blev udgivet på TigIRC den 16. maj 2009. spillet blev først udgivet til offentligheden den 17. maj 2009 som en udviklings udgivelse på TIGSource- fora. Persson opdaterede spillet baseret på feedback fra foraene. denne version blev senere kendt som Classic Version. yderligere udviklingsfaser kaldet Survival Test, Indev og Infdev blev udgivet i 2009 og 2010.

minecraft hoveddesigner og kreativ direktør Jens "Jeb" Bergensten i 2011

Den første store opdatering, døbt Alpha, blev udgivet den 30. juni 2010. selvom Persson i begyndelsen havde et dagligt job hos Jalbum.net, sagde han senere op for at arbejde på minecraft på fuld tid som salg af alfa-versionen af ​​spillet udvidet. Persson fortsatte med at opdatere spillet med udgivelser distribueret til brugere automatisk. Disse opdateringer inkluderede nye genstande, nye blokke, nye mobs, overlevelses tilstand og ændringer i spillets adfærd (for eksembel. hvordan vandet flyder). For at støtte udviklingen af ​​minecraft oprettede Persson et videospil firma, Mojang, med pengene tjent fra spillet. Mojangs medstifter omfattede Jakob Porser, en af ​​Perssons medarbejdere fra King, og Carl Manneh, jAlbums administrerende direktør.

Den 11. december 2010 annoncerede Persson, at minecraft gik ind i sin beta-testfase den 20. december 2010. Han udtalte endvidere, at fejlrettelser og alle opdateringer, der førte til og inklusive udgivelsen, stadig ville være gratis. I løbet af udviklingen hyrede Mojang flere nye medarbejdere til at arbejde på projektet.

Mojang flyttede spillet ud af betaudgaven og udgav den fulde version den 18. november 2011. Den 1. december 2011 tog Jens "Jeb" Bergensten fuld kreativ kontrol over minecraft og erstattede Persson som hoveddesigner. Den 28. februar 2012 annoncerede Mojang, at de havde hyret udviklerne af det populære "Bukkit" udvikler-API til minecraft for at forbedre minecrafts understøttelse af server modifikationer. dette opkøb inkluderede også, at Mojang tilsyneladende tog det fulde ejerskab af CraftBukkit-server mod'en, som muliggør brugen af ​​Bukkit, selvom gyldigheden af ​​denne påstand blev sat i tvivl på grund af dens status som et open source- projekt med mange bidragydere, licenseret under GNU General Public License og Lesser General Public License.

Den 15. september 2014 annoncerede Microsoft en aftale på $2,5 milliarder om at købe Mojang sammen med ejerskabet af minecrafts intellektuelle ejendom. Handlen blev foreslået af Persson, da han postede et tweet, hvor han bad et selskab om at købe sin andel af spillet efter at have modtaget kritik for at håndhæve vilkårene i spillets slutbrugerlicensaftale (EULA), som havde været til stede i EULA i de foregående tre år. Ifølge Persson modtog Mojangs administrerende direktør Carl Manneh kort efter tweetet et opkald fra en Microsoft-chef, hvor han spurgte, om Persson var seriøs omkring en aftale. Mojang blev også kontaktet af andre virksomheder, herunderActivision Blizzard og Electronic Arts . Aftalen med Microsoft blev truffet voldgift den 6. november 2014 og førte til, at Persson blev en af ​​Forbes ' "Verdens milliardærer".

Siden den første fulde udgivelse af minecraft, kaldet "Adventure Update", er spillet løbende blevet opdateret med mange større opdateringer, der er tilgængelige gratis for brugere, der allerede har købt spillet. Tidlige opdateringer introducerede ofte gameplay-ændrende mekanikker, mens nyere opdateringer har tendens til at forbedre spillet gennem ekstra indhold eller justeringer af eksisterende funktioner. Den seneste store opdatering til spillet var "The Wild Update", som udkom i juni 2022 og tilføjede nye væsner, biomer og genstande.

Den originale version af spillet blev omdøbt til minecraft: Java Edition den 18. september 2017 for at adskille det fra Bedrock Edition, som blev omdøbt til bare minecraft af Better Together Update.

Bedrock Edition er også blevet opdateret regelmæssigt, hvor disse opdateringer nu matcher temaerne for Java edition- opdateringer. Andre versioner af spillet såsom de forskellige konsoludgaver og Pocket Edition blev enten fusioneret til Bedrock eller udgået og har som sådan ikke modtaget yderligere opdateringer.

Den 16. april 2020 blev en betaversion af minecraft implementeret fysisk baseret rendering, Ray tracing og DLSS frigav af Nvidia på RTX -aktiverede GPU'er. den endelige version blev udgivet den 8. december 2020

minecraft Kina[redigér | rediger kildetekst]

Den 20. maj 2016 blev minecraft China annonceret som en lokaliseret udgave til Kina, hvor den blev udgivet under en licensaftale mellem NetEase og Mojang. PC-udgaven blev frigivet til offentlig test den 8. august 2017. iOS-versionen blev udgivet den 15. september 2017, og Android-versionen blev udgivet den 12. oktober 2017. [174] [  PC-udgaven er baseret på den originale Java Edition , mens iOS og Android mobilversionen er baseret på Bedrock Edition . Udgaven er gratis at spille og havde over 300 millioner spillere i november 2019.

minecraft 4K[redigér | rediger kildetekst]

minecraft 4K er en forenklet version af minecraft , der ligner den klassiske version, der blev udviklet til Java 4K Game Programming Contest "i langt mindre end 4 kilobytes". Selve kortet er begrænset – sammensat af 64×64×64 blokke – og den samme verden genereres hver gang. Spillere er begrænset til at placere eller ødelægge blokke, som består af græs, snavs, sten, træ, blade og mursten.

Raspberry Pi[redigér | rediger kildetekst]

En version af minecraft til Raspberry Pi blev officielt afsløret på Minecon 2012. Pi Edition er baseret på en alfaversion af Pocket Edition med den tilføjede mulighed for at bruge tekstkommandoer til at redigere spilverdenen. Spillere kan åbne spilkoden og bruge programmeringssproget Python til at manipulere ting i spilverdenen. Det inkluderer også en scripting API til at ændre spillet og serversoftware til multiplayer. Spillet blev lækket den 20. december 2012, men blev hurtigt trukket af. Den blev officielt udgivet den 11. februar 2013. Mojang holdt op med at levere opdateringer til minecraft: Raspberry Pi Editioni 2016. Det er forudinstalleret på Raspberry Pi OS og kan downloades gratis fra det officielle minecraft- websted.

Minecraft til Windows[redigér | rediger kildetekst]

Minecraft til Windows er eksklusivt til Microsofts Windows 10 og Windows 11 operativsystemer. Beta - udgivelsen til Windows 10 blev lanceret i Windows Store den 29. juli 2015.

Efter næsten halvandet år i beta, frigav Microsoft fuldt ud Minecraft til Windows den 19. december 2016. Kaldet "Ender Update" implementerede denne udgivelse nye funktioner til denne version af Minecraft såsom verdensskabeloner og tilføjelsespakker.  Denne version har evnen til at spille med Xbox Live-venner og til at spille lokal multiplayer med ejere af Minecraft på andre Bedrock- platforme. Andre funktioner inkluderer muligheden for at bruge flere kontrolskemaer, såsom en gamepad, tastatur eller berøringsskærm (til Microsoft Surfaceog andre touchscreen-aktiverede enheder). Virtual reality-understøttelse er blevet implementeret, samt muligheden for at optage og tage skærmbilleder i spillet via den indbyggede Windows GameDVR.

Fra den 7. juni 2022 blev Java- og Bedrock-udgaverne af Minecraft til Windows slået sammen til en enkelt titel til køb; dem, der ejede den ene version, ville automatisk få adgang til den anden version. Begge spiltilstande ville ellers forblive adskilte.

Musik[redigér | rediger kildetekst]

Fødselsnavn Daniel Rosenfeld Født 9. maj 1989 (33 år) Karl-Marx-Stadt , Østtyskland Genrer Ambient [1]minimalt hus [2]elektronisk Beskæftigelse(r) Uafhængig musiker, komponist, lydtekniker Instrumenter) Digital audio arbejdsstationsynthesizertastaturerklaver Åre aktiv 2006 – i dag Etiketter Ghostly International [3] Internet side c418 .org
Daniel Rosenfeld i 2011

minecrafts musik og lydeffekter blev produceret af den tyske musiker Daniel Rosenfeld, bedre kendt som C418 . Baggrundsmusikken i minecraft er instrumental ambient musik . Den 4. marts 2011 udgav Rosenfeld et soundtrack med titlen minecraft – Volume Alpha; det inkluderer de fleste af numrene i minecraft , såvel som anden musik, der ikke er med i spillet. Kirk Hamilton fra Kotaku valgte musikken i minecraft som et af de bedste videospil-soundtracks i 2011. Den 9. november 2013 udgav Rosenfeld det andet officielle soundtrack, med titlen minecraft – Volume Beta , som inkluderer den musik, der blev tilføjet i senere versioner af spillet. En fysisk udgivelse af Volume Alpha , bestående af cd'er, sort vinyl og transparente grønne vinyl-LP'er i begrænset oplag, blev udgivet af indie elektronisk label Ghostly International den 21. august 2015. Derudover til Rosenfelds arbejde har andre komponister bidraget med numre til spillet siden udgivelsen, herunder Samuel Åberg, Gareth Coker , Lena Raine og Kumi Tanioka

Virtual reality[redigér | rediger kildetekst]

Tidligt planlagde Persson at støtte Oculus Rift med en VR i minecraft . Men efter at Facebook købte Oculus i 2013, annullerede han brat planerne og bemærkede "Facebook kryber mig ud."  En community-made modifikation kendt som minecraft VR blev udviklet i 2016 for at give virtual reality-understøttelse til minecraft: Java Edition orienteret mod Oculus Rift-hardware. En forgrening af minecraft VR -modifikationen kendt som Vivecraft porterede modifikationen til OpenVR og er orienteret mod at understøtte HTC Vive- hardware. Den 15. august 2016 lancerede Microsoft officiel Oculus Rift-understøttelse til minecraftWindows 10. Efter udgivelsen blev minecraft VR -mod'et afbrudt af dets udvikler på grund af varemærkeklager udstedt af

, og Vivecraft blev godkendt af fællesskabsproducenterne af minecraft VR -modifikationen på grund af dens Rift-understøttelse og overlegen i forhold til den originale minecraft VR- mod. Også tilgængelig er en Gear VR- version, med titlen minecraft: Gear VR Edition . Windows Mixed Realitysupport blev tilføjet i 2017. Den 7. september 2020 annoncerede Mojang Studios, at PlayStation 4-versionen af ​​spillet ville få PlayStation VR- support i samme måned. De eneste officielt understøttede VR-versioner af minecraft er PlayStation 4- versionen, minecraft: Gear VR Edition og minecraft til Windows 10 til Oculus Rift og Windows Mixed Reality-headset.

lego minecraft[redigér | rediger kildetekst]

Lego Minecraft er et Lego-tema baseret på sandkasse-videospillet Minecraft . Temaet blev først introduceret i 2012.

film, serier og bøger[redigér | rediger kildetekst]

film[redigér | rediger kildetekst]

minecraft story mode sæson 1 handling:[redigér | rediger kildetekst]

En gang besejrede Stenordenen, bestående af Gabriel, Søren, Ivor, Ellegaard og Magnus, Enderdragen. I nutiden forbereder Jesse sig, hans venner Axel og Olivia og hans kælegris Reuben til EnderCon byggekonkurrencen. Ocelots, et rivaliserende hold, forsøger at sabotere deres bygning og skræmmer Reuben. Jesse bliver angrebet og redder ham, men Petra redder dem, som overbeviser Jesse om at hjælpe hende med at sælge et Wither-kranie. Køberen, Ivor, narrer dem og flygter med det. De forfølger ham og opdager, at Ivor vil angribe Gabriel ved hjælp af en visnestorm. Gruppen forsøger at stoppe det, men det lykkes ikke. Efter at have rekrutteret Magnus og Ellegaard går de til Sørens laboratorium i håb om, at hans Formidi-bombe kan ødelægge Wither Storm, som Jesse bruger til at ødelægge Stormen (selvom enten Magnus eller Ellegaard dør i processen).

Gruppen med Gabriel eller Petra (afhængigt af spillerens valg) flygter. Derefter tager Ivor gruppen med til sit laboratorium for at fortrylle et våben, som kan ødelægge kommandoblokken. Jesse bygger det fortryllede våben og ødelægger kommandoblokken, hvilket i sidste ende dræber Wither Storm, men ikke før udyret dræber Reuben, til Jesses forfærdelse.

Kort efter finder ordenen en flint og stål, som Ivor afslører, at "Old Builders" skabte den og angiveligt "Eversource", en kylling, der lægger æg. Jesse, Ivor, Lukas og Petra vender tilbage til templet og åbner en portal, der fører dem til Sky City. Gruppen finder til sidst Eversource, men Aiden, lederen af ​​en rivaliserende gruppe kaldet Blaze Rods, stjæler den. Jesse besejrer senere Aiden, som er fængslet i den nye Sky City.

Jesses gruppe henter Flinten og Stålet og forsøger at vende hjem gennem en anden portal, men befinder sig i en portalfyldt korridor. Mens de rejser mellem dem, ankommer de til en kirkegård med en invitation til en formodet fest i et nærliggende palæ, hvor de møder nogle minecraft YouTubere samt Cassie Rose, en ven af ​​dem. "Det hvide græskar" dræber kaptajn Sparklez og enten LDShadowLady eller DanTDM gennem fælder. Jesse og deres kammerater opdager, at den skyldige er Cassie. De besejrer hende senere og fanger hende i en pit fyldt med endermiter.

Jesse og deres kammerater møder PAMA, en computer, som Jesse og Ivor flygter fra hjulpet af Harper, en videnskabsmand, der skabte PAMA. Hun tager dem derefter til sit laboratorium for at hente noget for at deaktivere PAMA, hvor Jesse befrier Lukas/Petra, før de bliver fanget. Harper dirigerer Jesse til PAMAs strømkilde, som de fjerner, og befrier den anden ledsager.

Tilbage ved portalkorridoren afslører Harper Atlas , som kan hjælpe Jesses gruppe med at vende hjem. The Old Builders (bestående af Hadrian, Mevia og Otto) fængsler Jesse og tvinger ham til at konkurrere i spil for at vinde sine venners frihed, men Jesse indgår en aftale med Otto om at befri hans venner, før han kæmper og besejrer Hadrian og Mevia, og vender tilbage endelig hjem.

minecraft story mode sæson 1 handling:[redigér | rediger kildetekst]

Radar, Jesses nye assistent, giver Jesse besked om et kommende eventyr med Petra. Jesse hjælper borgere med at forberede sig til Founding Day, før de møder hende. Deres mødested ødelægger sig selv for at afsløre et bundløst hul - hvor Jesse finder en mystisk kappe, der sætter sig fast på hans/hendes hånd; men det lykkes dem at flygte. Petra finder Jack, en helt, der kan hjælpe Jesse med at fjerne handsken og "pokkeren" - hulen. Jack afslører, at handsken er sporet til et Ocean Monument, og at en "Struktur Block" kan lukke pit. Jesse overbeviser Jack og hans landsbyboerven Nurm om at tage dem og Petra dertil. I monumentets centrum dukker administratoren op og forsøger at dræbe dem, men de og deres ledsagere flygter, hvor Jesse samler en strukturblok og befrier Jacks gamle ven Vos.

Efter at Jesse har besejret det, vender administratoren tilbage og udfordrer Jesses gruppe til at generobre uret (senere ødelagt af Jack/Petra) i hans ispalads, som de så går mod, senere sammen med Stella og Lluna. Imidlertid afsløres Vos for at have været Admin hele tiden, og han fængsler Jesse og den person, der ikke ødelagde uret, mens den person, der gjorde, får handsken overført til deres hånd.

Jesse beslutter sammen med deres venner at finde "Prisoner X" (senere afsløret som Xara), som tilsyneladende ved, hvordan man undslipper labyrinten. Jesse åbner deres celle, men må efterlade enten Nurm eller Lluna, en lama, som de blev venner med, før de bekæmper den, der ødelagde uret og derefter sammen med Xara angriber admin. Selvom det mislykkes, lykkes det dem at befri Petra/Jack fra Admins kontrol. Gruppen undslipper derefter fængslet med Radar på slæb.

Xara viser dem derefter en portal, som hun genaktiverer, på vej til et underjordisk område under grundfjeldet. Jesse genforenes med Ivor, der er blevet en ninja. Jesse lærer mere om administratoren, hvis navn er afsløret at være Romeo, og at Romeo, Xara og deres ven Fred engang var venner, men en uenighed førte til Freds død og Romeos korruption. Jesse finder Xaras seng, og kan vælge at give den til hende. Jesse skal derefter vælge mellem at redde enten Radar eller folkene under grundfjeldet, før han flygter.

Efter at være vendt hjem kommer Jesse, Petra og Jack på en plan for at kæmpe mod Romeo. Hvis Jesse gav Xara sin seng, ødelægger Romeo den nærliggende Champion City, men hvis Jesse ikke gav Xara sin seng, forsøger hun at angribe Romeo kun for at blive kvalt til døde. Det afsløres, at det lykkedes Ivor at befri Nurm/Lluna fra fængslet. Med Lukas' hjælp ankommer de til "Terminalrummet", administratorens hjem. Jesse, Jack og Petra når frem til den, og Jesse går ind i den, samler Freds handsken og kæmper mod Romeo. Efter en anspændt kamp bruger Jesse med succes handsken til at fratage Romeo hans magt. Jesse har så et valg om enten at tage Romeo tilbage til forløsning eller overlade ham til sin skæbne, og hvis de reddede folkene under klippen i det forrige afsnit, så ankommer Radar for at redde dem, hvis ikke, Romeo distraherer monstrene i Terminal Space, så Jesse og deres venner kan flygte. Jesses endelige valg involverer, at de enten vælger at forlade Beacontown og tage på eventyr med Petra eller at blive som borgmester.

bøger[redigér | rediger kildetekst]

minecraft: The Unlikely Tale of Markus "Notch" Persson and the Game That Changed Everything:[redigér | rediger kildetekst]

Bogen beskriver, hvordan Persson blev inspireret af spil som Dungeon Keeper , Dwarf Fortress og Infiniminer , og hvordan han var overbevist om, at han var på vej til noget stort helt fra begyndelsen. Den beskrev også, hvordan Persson dokumenterede udviklingen åbent og i løbende dialog med andre aktører.

Vinder-kriterierne[redigér | rediger kildetekst]

Selvom minecraft for det meste er et sandbox-game (sandkassespil), indeholder det også nogle eventyrselementer, som også optræder i f.eks. World Of Warcraft. Hvis man skal give spillet et mål må det være at tage til den tredje dimension, The End, og besejre Ender-dragen. Denne dimension er også hjemsted for Endermen, en race af mobs, som kan teleportere sig, og mærke hvornår man kigger på dem. For at finde The End, må man først opdage de computergenererede Strongholds, og kæmpe sig vej til en End-portal.

Ved at slå Enderdragen ihjel får spilleren mulighed for at forlade End-dimensionen via en portal, hvilket vil frembringe spillets rulletekster, og en lille konversation mellem spilleren og gud. Derefter vil spilleren komme tilbage til den originale verden. Når man har dræbt Enderdragen stiger man cirka 60 levels.

Demo[redigér | rediger kildetekst]

minecraft demo-version er en gratis version af minecraft. Man kan ikke spille online i demo versionen, kun have en verden af gangen og spille ca. halvanden time pr. verden. Men nu i version 1.4.5 kan man spille i en verden så lang tid man vil og man ville kunne spille multiplayer.

Mods[redigér | rediger kildetekst]

minecraft er mod-kompatibel og derfor kan udviklere med forstand på Java lave udvidelser til spillet, for eksempel tilføje nye værktøjer, maskiner mobs(modstander, dyr) eller andet. Det er muligt at få specielle "server-mods" som giver større mulighed for at konfigurere sin multiplayer-server. En af de mere avancerede er Bukkit, men hvis man bare vil opgradere sin server på en enkel måde, kan man også installere f.eks. Simple Server.

Et smelteri inden i modet Tinkers' Construct

Modding -fællesskabet består af fans, brugere og tredjepartsprogrammører. Ved at bruge en række applikationsprogramgrænseflader , der er opstået over tid, har de produceret en bred vifte af downloadbart indhold til minecraft , såsom modifikationer, teksturpakker og brugerdefinerede kort. Ændringer af minecraft- koden, kaldet mods , tilføjer en række spilændringer, lige fra nye blokke, genstande og mobs til hele rækker af mekanismer. Modding-fællesskabet er ansvarlig for et betydeligt udbud af mods fra dem, der forbedrer gameplayet, såsom minimaps , waypoints og holdbarhedstællere,  til dem, der tilføjer spillets elementer fra andre videospil og medier. Mens en række mod-frameworks blev udviklet uafhængigt af reverse engineering af koden, har Mojang også forbedret vanilla minecraft med officielle frameworks til modifikation, hvilket tillader produktion af community-skabte ressourcepakker, som ændrer visse spilelementer, herunder teksturer og lyde. Spillere kan også oprette deres egne "maps" (tilpassede verdensgemmefiler), som ofte indeholder specifikke regler, udfordringer, gåder og quests, og dele dem, så andre kan spille. Mojang tilføjede en eventyrtilstand i august 2012 og "kommandoblokke" i oktober 2012,  som blev skabt specielt til brugerdefinerede kort i Java Edition . Datapakker, introduceret i version 1.13 af Java Edition , tillader yderligere tilpasning, herunder muligheden for at tilføje nye fremskridt, dimensioner, funktioner, loot-tabeller, prædikater, opskrifter, strukturer, tags, verdensgenerationsindstillinger og biomer‌

Xbox 360 Edition understøtter downloadbart indhold, som kan købes via Xbox Games Store ; disse indholdspakker indeholder normalt yderligere karakterskind.  Det modtog senere støtte til teksturpakker i sin tolvte titelopdatering, mens det introducerede "mash-up packs", som kombinerer teksturpakker med skin packs og ændringer af spillets lyde, musik og brugergrænseflade.  Den første mash-up-pakke (og i forlængelse heraf den første teksturpakke) til Xbox 360 Edition blev udgivet den 4. september 2013 og var temaet efter Mass Effect- franchisen.  I modsætning til Java Edition , dog Xbox 360 Editionunderstøtter ikke spillerlavede mods eller brugerdefinerede kort.  En krydspromoverende ressourcepakke baseret på Super Mario- franchisen af ​​Nintendo blev udgivet til Wii U Edition på verdensplan den 17. maj 2016.  En mash-up-pakke baseret på Fallout blev annonceret til udgivelse på Wii U Edition .  I april 2018 blev malware opdaget i flere downloadbare brugerlavede Minecraft- skin til brug med spillets Java-udgave .  Avast udtalte, at næsten 50.000 konti var inficeret, og når den blev aktiveret, ville malwaren forsøge atomformater brugerens harddisk.  Mojang fiksede prompte problemet og udgav en erklæring om, at "koden ikke ville blive kørt eller læst af spillet selv", [  og kun ville køre, når billedet, der indeholder selve skindet, blev åbnet.

I juni 2017 udgav Mojang en opdatering kendt som "Discovery Update" til Bedrock- versionen af ​​spillet.  Opdateringen inkluderer et nyt kort, en ny spiltilstand, "Markedspladsen", et katalog med brugergenereret indhold, der giver Minecraft -skabere "en anden måde at leve af spillet på", og mere.

Reception[redigér | rediger kildetekst]

Kritikere[redigér | rediger kildetekst]

Tidlige versioner af minecraft modtog kritikerros og roste den kreative frihed, det giver spillere i spillet, såvel som letheden ved at muliggøre emergente gameplay. Kritikere har rost minecrafts komplekse håndværks system og kommenterer, at det er et vigtigt aspekt af spillets åbne gameplay. De fleste publikationer var imponerede over spillets "blokerede" grafik, hvor IGN beskrev dem som "øjeblikkeligt mindeværdige". Anmeldere kunne også lide spillets eventyrelementer og bemærkede, at spillet skaber en god balance mellem at udforske og bygge. Spillets multiplayer-funktion er generelt blevet modtaget positivt, hvor IGN kommenterer, at "eventyr er altid bedre med venner". Jaz McDougall fra PC Gamer sagde, at minecraft er "intuitivt interessant og smittende sjovt med en uovertruffen mulighed for kreativitet og mindeværdige oplevelser". Det er blevet anset for at have introduceret millioner af børn til den digitale verden, for så vidt som dets grundlæggende spilmekanik er logisk analog med computer kommandoer.

IGN var skuffet over de besværlige trin, der var nødvendige for at konfigurere multiplayer-servere, og kaldte det et "besvær". Kritikere sagde også, at visuelle fejl opstår periodisk. På trods af dets udgivelse ude af beta i 2011, sagde GameSpot , at spillet havde en "ufærdig følelse", og tilføjede, at nogle spilelementer virker "ufuldstændige eller kastede sammen i hast".

En anmeldelse af alfa versionen af ​​Scott Munro fra Daily Record kaldte den "allerede noget særligt" og opfordrede læserne til at købe den. Jim Rossignol fra Rock Paper Shotgun anbefalede også spillets alfa og kaldte det "en slags generative 8-bit Lego Stalker ". Den 17. september 2010 begyndte spil komikeren Penny Arcade en række tegneserier og nyhedsindslag om spillets afhængighed. Xbox 360-versionen blev generelt modtaget positivt af kritikere, men fik ikke så meget ros som pc-versionen. Selvom anmelderne var skuffede over manglen på funktioner såsom mod-understøttelse og indhold fra pc-versionen, roste de portens tilføjelse af en tutorial og in-game tips og håndværks opskrifter og sagde, at de gør spillet mere brugervenligt. Xbox One Edition var en af ​​de bedst modtagne porte, der blev rost for sine relativt store verdener.

PlayStation 3 Edition modtog også generelt positive anmeldelser, sammenlignet med Xbox 360 Edition og rost for sine veltilpassede kontroller. PlayStation 4-udgaven var den bedst modtagne port til dato, og blev rost for at have 36 gange større verdener end PlayStation 3-udgaven og beskrevet som næsten identisk med Xbox One-udgaven. PlayStation Vita Edition modtog generelt positive anmeldelser fra kritikere, men blev kendt for sine tekniske begrænsninger.

Wii U-versionen modtog generelt positive anmeldelser fra kritikere, men blev bemærket for en mangel på GamePad-integration. 3DS-versionen modtog blandede anmeldelser og blev kritiseret for dens høje pris, tekniske problemer og mangel på spil på tværs af platforme. Nintendo Switch Edition modtog temmelig positive anmeldelser fra kritikere og blev rost ligesom andre moderne porte for sine relativt større verdener.

minecraft: Pocket Edition modtog oprindeligt blandede anmeldelser fra kritikere. Selvom anmelderne satte pris på spillets intuitive kontroller, var de skuffede over manglen på indhold. Manglende evne til at indsamle ressourcer og håndværks genstande såvel som de begrænsede typer af blokke og manglen på fjendtlige hober blev især kritiseret. Efter opdateringer tilføjede mere indhold, begyndte Pocket Edition at modtage flere positive anmeldelser. Anmeldere komplimenterede kontrollerne og grafikken, men bemærkede stadig en mangel på indhold.

Salg[redigér | rediger kildetekst]

minecraft oversteg over en million køb mindre end en måned efter at have gået ind i sin beta-fase i begyndelsen af ​​2011. Samtidig havde spillet ingen udgiver- opbakning og har aldrig været kommercielt annonceret, undtagen gennem mund til mund ,  og forskellige ubetalte referencer i populære medier såsom Penny Arcade webcomic. I april 2011 anslog Persson, at minecraft havde tjent €23 millioner (33 millioner USD) i omsætning, med 800.000 salg af alfa-versionen af ​​spillet og over 1 million salg af betaversionen. I november 2011, forud for spillets fulde udgivelse, minecraft beta oversteg 16 millioner registrerede brugere og 4 millioner køb. I marts 2012 var minecraft blevet det 6. bedst sælgende pc-spil nogensinde. Fra den 10. oktober 2014 havde spillet solgt 17 millioner eksemplarer på pc, og blev det bedst sælgende pc-spil nogensinde. Den 25. februar 2014 nåede spillet 100 millioner registrerede brugere. I maj 2019 var der solgt 180 millioner eksemplarer på tværs af alle platforme, hvilket gør det til det bedst sælgende videospil nogensinde. minecraft Kina -versionen, der er gratis at spille, havde over 300 millioner spillere i november 2019. I april 2021, minecraft solgt mere end 238 millioner eksemplarer på verdensplan.

Priser[redigér | rediger kildetekst]

I juli 2010 listede PC Gamer minecraft som det fjerdebedste spil at spille på arbejdet. I december samme år valgte Good Game, minecraft som deres valg for bedste downloadbare spil i 2010,  Gamasutra kåret det til årets ottende bedste spil samt årets ottende bedste indie-spil  og Rock, Paper, Shotgun udnævnte det til "årets spil". Indie DB tildelte spillet 2010 Indie of the Year-prisen som valgt af vælgerne, foruden to ud af fem Editor's Choice-priser for mest innovative og bedste singleplayer-indie. Det blev også kåret til Årets spil af PC Gamer UK . Spillet blev nomineret til Seumas McNally Grand Prize , Technical Excellence og Excellence in Design-priserne ved Independent Games Festivalen i marts 2011 og vandt Grand Prize og publikumsprisen, der blev stemt af lokalsamfundet. Ved Game Developers Choice Awards 2011 vandt minecraft priser i kategorierne for Bedste debutspil, Bedste downloadbare spil og Innovation Award, og vandt hver pris, som det var nomineret til. Det vandt også GameCitys videospilkunstpris. Den 5. maj 2011,minecraft blev udvalgt som et af de 80 spil, der ville blive vist på Smithsonian American Art Museum som en del af The Art of Video Games -udstillingen, der åbnede den 16. marts 2012. Ved 2011 Spike Video Game Awards , minecraft vandt prisen for bedste uafhængige spil og blev nomineret i kategorien bedste pc-spil. I 2012, ved British Academy Video Games Awards , blev minecraft nomineret i kategorien GAME Award i 2011, og Persson modtog The Special Award. I 2012 blev minecraft XBLA tildelt en Golden Joystick Award i kategorien bedste downloadbare spil,  og en TIGA Games Industry Award i kategorien bedste arkadespil. I 2013 blev det nomineret som årets familiespil ved British Academy Video Games Awards. minecraft Console Edition vandt prisen for TIGA Game Of The Year i 2014. I 2015 placerede spillet 6. på USgamers liste over de 15 bedste spil siden 2000. I 2016 placerede minecraft 6. på Time 's The 50 Best Video Games of All Time liste.

minecraft blev nomineret til 2013 Kids' Choice Awards for Favorite App, men tabte til Temple Run . Det blev nomineret til 2014 Kids' Choice Awards for favoritvideospil, men tabte til Just Dance 2014 . Spillet vandt senere prisen for det mest vanedannende spil ved 2015 Kids' Choice Awards . Derudover blev Java Edition nomineret til "Favorite Video Game" ved Kids' Choice Awards 2018 ,  mens selve spillet vandt prisen "Still Playing" ved Golden Joystick Awards 2019 , samt prisen "Favorite Video Game" ved Kids' Choice Awards 2020 . minecraft vandt også "Stream Game of the Year" ved den første Streamer Awards i 2022. Spillet vandt senere en Nickelodeon Kids' Choice Award- nominering for Favorite Video Game i 2021 ,  og vandt samme kategori i 2022 og 2023 .

Kontroverser[redigér | rediger kildetekst]

Ændringer i EULA i 2014[redigér | rediger kildetekst]

Microsoft og Mojang annoncerede i 2014, at de ville ændre minecraft -slutbrugerlicensaftalen (EULA) for at forbyde servere i at acceptere donationer eller betalinger i bytte for, at donerende eller betalende spillere modtager in-game fordele på en sådan server, hvilket i det væsentlige forbyder servere fra vedtagelse af " pay-to-win"."(PTW)-servere. Mojang-talsmand Owen Hill gav eksempler på, hvad det ville og ikke ville tillade, og sagde, at virksomheden ville tillade pay-to-play-servere, hvor en spiller skal betale et gebyr for at få adgang til serveren, eller for kosmetik. forbedringer (såsom kostumer eller kæledyr i spillet), men at Mojang ville slå hårdt ned på at betale for at få kraftfulde sværd eller eliksirer. De nye nedkæmpelser blev støttet af Persson, idet han citerede, at han modtog flere e-mails fra forældre til børn, der havde brugt hundredvis af dollars på servere. minecraft- fællesskabet og serverejere foragtede imidlertid stærkt den nye ændring i håndhævelsen og protesterede i massevis, hvilket omfattede at sammenligne Mojang med monolitiske videospilsudgivere som Electronic Arts og Activision, kritiserede spilselskaber ofte online for deres meget restriktive digitale rettighedsstyring og brugerlicensaftaler. Mange hævdede, at undertrykkelsen ville tvinge mindre servere til at lukke deres døre, og nogle beskyldte underslaget på, at Mojang forsøgte at undertrykke konkurrencen om sin egen minecraft Realms -abonnementstjeneste[50].

Kontomigrering[redigér | rediger kildetekst]

I 2020 afslørede Mojang Studios, at det ville påbegynde processen med at kræve, at Microsoft-konti bruges for at logge ind på Java-udgaven af ​​spillet, og at ældre Mojang Studios-konti ville blive lukket. Skiftet til Microsoft-konti krævede også, at Java Edition- spillere oprettede Xbox-netværks Gamertags. Mojang Studios forsvarede overgangen til Microsoft-konti ved at sige, at der kunne tilbydes forbedret sikkerhed, hvilket inkluderede, at Java-konti kunne bruge tofaktorautentificering, kunne spillere blokere cybermobbere i chat og forbedre forældrekontrol. Fællesskabet reagerede med intense modreaktioner mod denne meddelelse og tog især hensyn til de forskellige tekniske vanskeligheder, der er stødt på i processen, og hvordan kontomigrering ville være obligatorisk, selv for dem, der ikke spiller på servere. Fra den 10. marts 2022 kræver Microsoft, at alle spillere migrerer for at få adgang til Java-udgaven af ​​minecraft.

Java Edition chat rapportering[redigér | rediger kildetekst]

I juni 2022 annoncerede Microsoft og Mojang Studios, at de ville frigive en spillerrapporteringsfunktion i alle fremtidige versioner af Java Edition . I tidligere udviklingsbuilds kunne spillere rapportere andre spillere på multiplayer-servere for at sende beskeder, der er forbudt i henhold til Xbox Live Code of Conduct; rapporteringskategorier omfattede profant sprog, stofmisbrug, hadefulde ytringer, trusler om vold og nøgenhed, selvom Microsoft i senere builds siden har udelukket kategorien profant sprog fra spillerrapporteringsfunktionen. Hvis en spiller blev fundet at være i strid med Xbox Community Standards, vil spilleren blive udelukket fra alle servere i en bestemt periode eller permanent. Opdateringen indeholdende rapportfunktionen (1.19.1) blev udgivet den 27. juli 2022.

Microsoft og Mojang Studios modtog betydelige tilbageslag og protester fra fællesskabsmedlemmer, en af ​​de mest almindelige klager var, at udelukkede spillere ville blive forbudt at tilslutte sig nogen server, selv private. Andre var i tvivl om, hvad de så som Microsofts øgede kontrol over sin spillerbase og udøvede censur[51] [52][53],  fik nogle til at døbe versionen "1.19.84", med henvisning til romanen Nineteen Eighty-Four .[54] [55]

Kulturen påvirkning omkring minecraft[redigér | rediger kildetekst]

I september 2019 klassificerede The Guardian minecraft som det bedste videospil i (de første to årtier af) det 21. århundrede,  og i november 2019 kaldte Polygon spillet for "årtiets vigtigste spil" i dets "årti i 2010'erne". til gennemsyn".  I december 2019 gav Forbes minecraft en særlig omtale på en liste over de bedste videospil fra 2010'erne, og sagde, at spillet er "uden tvivl et af de vigtigste spil i de sidste ti år."  I juni 2020 blev minecraft optaget i World Video Game Hall of Fame . minecraft er anerkendt som et af de første succesrige spil, der bruger en model med tidlig adgang til at trække salget ind før den fulde udgivelsesversion for at hjælpe med at finansiere udvikling.  Da minecraft var med til at styrke indie-spiludviklingen i begyndelsen af ​​2010'erne, hjalp det også med at popularisere brugen af ​​early access-modellen i indie-spiludvikling.

Den amrikanske youtuber SB737 er kendt for sine 100 days videoer og hans venskab til MrBeast

Sociale medier som YouTube , Facebook og Reddit spillede en væsentlig rolle i populariseringen af ​​minecraft .  Forskning udført af University of Pennsylvanias Annenberg School of Communication viste, at en tredjedel af minecraft- spillere lærte om spillet via internetvideoer.  I 2010 begyndte minecraft -relaterede videoer at få indflydelse på YouTube, ofte lavet af kommentatorer. Videoerne indeholder normalt skærmbilleder af spillet og voice-overs.  Fælles dækning i videoerne inkluderer kreationer lavet af spillere,gennemgange af forskellige opgaver, og parodier på værker i populærkulturen. I maj 2012 var over fire millioner minecraft -relaterede YouTube-videoer blevet uploadet.  Spillet ville blive en fremtrædende del af YouTubes spilscene i løbet af hele 2010'erne; i 2014 var det det næstmest søgte udtryk på hele platformen.  I 2018 var det stadig YouTubes største spil globalt.

Nogle populære kommentatorer har fået ansættelse hos Machinima , et spilvideofirma, der ejer en meget set underholdningskanal på YouTube.  The Yogscast er et britisk firma, der jævnligt producerer minecraft- videoer; deres YouTube-kanal har opnået milliarder af visninger, og deres panel på Minecon 2011 havde det højeste fremmøde.  Andre velkendte YouTube-personligheder inkluderer Jordan Maron , som har skabt mange minecraft- parodier , inklusive "minecraft Style", en parodi på den internationalt succesrige single " Gangnam Style " af den sydkoreanske rapper Psy.  minecrafts popularitet på YouTube blev beskrevet af Polygon som stille og roligt dominerende, selvom minecraft i 2019, delvist takket være PewDiePies gennemspilning af spillet, oplevede en synlig stigning i popularitet på platformen.  YouTube meddelte senere, at den 14. december 2021 oversteg det samlede antal minecraft -relaterede visninger en billion siden spillets start i 2009.

minecraft er blevet refereret af andre videospil, såsom Torchlight II , Team Fortress 2 , Borderlands 2 , Choplifter HD , Super Meat Boy , The Elder Scrolls V: Skyrim , The Binding of Isaac , The Stanley Parable , FTL: Faster Than Light ,  og Super Smash Bros. Ultimate , hvoraf sidstnævnte har en karakter og scene, der kan downloades, baseret på minecraft .  Den blev også refereret af elektronisk musikkunstner deadmau5i sine præstationer.  Spillet er også meget omtalt i " Informative Murder Porn ", det andet afsnit af den syttende sæson af den animerede tv-serie South Park .

speedrun[redigér | rediger kildetekst]

Speedrunning er handlingen at spille et videospil , eller en del af et videospil, med det mål at fuldføre det så hurtigt som muligt. Speedrunning involverer ofte at følge planlagte ruter, som kan inkorporere sekvensbrud og kan udnytte fejl , der gør det muligt at springe sektioner over eller afslutte hurtigere end beregnet. Værktøjsassisteret speedrunning er en underkategori af speedrunning, der bruger emuleringssoftware til at bremse spillet og skabe en præcis styret sekvens af input.

Mange online fællesskaber udvikler sig omkring speedrunning specifikke spil; community leaderboard-rangeringer for individuelle spil udgør det primære konkurrencemål for speedrunning. Kapløb mellem to eller flere speedrunners er også en populær konkurrenceform. Videoer og livestreams af speedruns deles via internettet på mediesider som YouTube og Twitch . Speedruns bliver nogle gange vist frem ved maraton-begivenheder, som er spilkonventioner , der byder på flere personer, der udfører speedruns i en række forskellige spil.

Minecraft Manhunt[redigér | rediger kildetekst]

Dreams mest populære YouTube-serie er "Minecraft Manhunt", et format, hvor en spiller - normalt Dream - forsøger at gennemføre en speedrun af Minecraft uden død, mens en anden spiller eller et hold af spillere ("jægerne") forsøger at dræbe løberen eller forpurre deres fremskridt.

Ansøgninger[redigér | rediger kildetekst]

De mulige anvendelser af minecraft er blevet diskuteret indgående, især inden for computerstøttet design (CAD) og uddannelse. I et panel på Minecon 2011 diskuterede en svensk udvikler muligheden for at bruge spillet til at redesigne offentlige bygninger og parker, idet han udtalte, at gengivelse ved hjælp af minecraft var meget mere brugervenligt for samfundet, hvilket gør det lettere at forestille sig funktionaliteten af ​​nye bygninger og parker.  I 2012, medlem af Human Dynamics -gruppen på MIT Media Lab, Cody Sumter, sagde: "Notch har ikke kun bygget et spil. Han har narret 40 millioner mennesker til at lære at bruge et CAD-program." Forskellig software er blevet udviklet for at tillade, at virtuelle designs kan printes ved hjælp af professionelle 3D-printere eller personlige printere såsom MakerBot og RepRap .

Et minecraft får lavet af garn

I september 2012 begyndte Mojang Block for Block- projektet i samarbejde med UN Habitat for at skabe virkelige miljøer i minecraft .  Projektet giver unge mennesker, der bor i disse miljøer, mulighed for at deltage i at designe de forandringer, de gerne vil se. Ved at bruge minecraft har fællesskabet hjulpet med at rekonstruere de bekymringsområder, og borgere inviteres til at deltage i minecraftservere og ændre deres eget kvarter. Carl Manneh, Mojangs administrerende direktør, kaldte spillet "det perfekte værktøj til at lette denne proces", og tilføjede "Det treårige partnerskab vil støtte UN-Habitats bæredygtige byudviklingsnetværk med at opgradere 300 offentlige rum inden 2016." Mojang underskrev minecraft Building Community, FyreUK , for at hjælpe med at gøre miljøerne til minecraft . Det første pilotprojekt begyndte i Kibera , en af ​​Nairobis uformelle bosættelser, og er i planlægningsfasen. Block for Block- projektet er baseret på et tidligere initiativ startet i oktober 2011, Mina Kvarter(My Block), som gav unge i svenske samfund et værktøj til at visualisere, hvordan de ville ændre deres bydel. Ifølge Manneh var projektet en hjælpsom måde at visualisere byplanlægningsideer uden nødvendigvis at have en uddannelse i arkitektur. De ideer, som borgerne præsenterede, var en skabelon for politiske beslutninger.

I april 2014 genererede Geodatastyrelsen hele Danmark i fuldskala i minecraft baseret på deres egne geodata .  Dette er muligt, fordi Danmark er et af de fladeste lande med det højeste punkt på 171 meter (561 fod) (placeret som landet med det 30. mindste højdespænd), hvor grænsen i standard minecraft er omkring 192 meter (630). ft) over havoverfladen i spillet.

Den ikke-statslige organisation Reporters Without Borders har udnyttet spillets tilgængelighed, hvor andre websteder er censureret, og har brugt en åben minecraft- server til at skabe Uncensored Library , et lager inden for journalistik af forfattere fra lande (herunder Egypten, Mexico, Rusland , Saudi-Arabien og Vietnam), som er blevet censureret og arresteret, såsom Jamal Khashoggi .  Den neoklassiske virtuelle bygning blev skabt over omkring 250 timer af et internationalt hold på 24 personer.

På trods af dets uforudsigelige karakter er minecraft blevet et populært spil til speedrunning , hvor spillere tider sig selv fra at blive kastet ind i en ny verden til at nå The End og besejre Ender Dragon-bossen. Nogle speedrunners bruger en kombination af mods, eksterne programmer og fejlfindingsmenuer, mens andre løbere spiller spillet på en mere vanilje- eller mere konsistensorienteret måde

kloner[redigér | rediger kildetekst]

Markus Persson lavede et andet lignende spil, Minicraft til en Ludum Dare- konkurrence i 2011[56]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ VanDerWerf, Jacob. "Minecraft: The Coolest Game You've Never Heard Of". Arkiveret fra originalen 13. maj 2012. Hentet 2012-06-07. {{cite web}}: Mere end en |author= og |last= angivet (hjælp)
  2. ^ Persson, Markus. "The origins of Minecraft : The Word of Notch". Arkiveret fra originalen 26. juli 2012. Hentet 2012-06-07.
  3. ^ Mojang. "Minecraft". Arkiveret fra originalen 6. juni 2012. Hentet 2012-06-07. 31,115,270 registered users, of which 6,155,886 (19.78%) have bought the game.
  4. ^ "Danmarks frie geodata i en Minecraft-verden". Geodatastyrelsen. 2014. Arkiveret fra originalen 25. juni 2014. Hentet 2014-06-27.
  5. ^ Ward, Mark (26. november 2012). "Minecraft fans gather for Minecon in Paris". BBC News Online. BBC. Hentet 14. september 2013.
  6. ^ gallegos, Anthony (23.november 2011) "minecraft reveiw - PC review hos IGN".IGN
  7. ^ Meer, Alec (30. marts 2011). " Minecraft: wolves, Achievements, mobs, merch" Rock paper shotgun
  8. ^ "forbedringer af minecraft". www.digminecraft.com.
  9. ^ Purchese, Robert (23. november 2011). "Noter om lanceringen af Minecraft 1.0" Eurogamer . Eurogamer netværk
  10. ^ Ashdown, Jeremy (11. november 2010). " dette er Minecraft" IGN.
  11. ^ Walton, Mark (25. november 2012). minecraft in education: how video games are teaching kids GameSpot. CBS Interactive.
  12. ^ Tito, Greg (4. oktober 2010). "Afspiller opretter arbejdscomputer i Minecraft. " Eskapisten. Legering digital.
  13. ^ Persson, Markus (10. marts 2011). "Terrængenerering, del 1" Mojang. aktivet fra originalen
  14. ^ Bergensten, Jens (23. februar 2011). "En kort afmystificering af 'Map Seed' " . Mojang
  15. ^ a b c Miller-Watt, Josh. "Minecraft begyndervejledning" GamesRadar. Future plc
  16. ^ Persson, Markus (10. marts 2011). "Terrængenerering, del 1" Mojang
  17. ^ Meer, Alec (27. oktober 2010). "BiomeShock: de nye Minecraft verdener". Rock Paper shotgun.
  18. ^ Phillips, Tom (20. januar 2012). "Minecraft jungle biome, skabninger kommer snart" Eurogamer. Eurogamer netværk
  19. ^ a b Miller-Watt, Josh. "Minecraft begyndervejledning" GamesRadar. Future plc.
  20. ^ a b c Boots-Faubert, Chris. "Kontrol og indstillinger - Minecraft" super cheats .Videogamer netværk.
  21. ^ Webster, Andrew (27. april 2015) "Du kan endelig vælge at spille som pige i Minecraft". Randen.
  22. ^ Quach, Michael (7. oktober 2010) "Sådan redigerer du din hud i Minecraft". PC gamer
  23. ^ a b Senior, Tom (24. maj 2012). "Minecraft-opdateringssnapshot inkluderer handel, valuta, nye varer og sandstenstrapper" PC gamer. Future plc
  24. ^ "Forbedringer i Minecraft" www.digminecraft.com
  25. ^ a b Meer, Alec (18. november 2011). "Minecraft Review • Anmeldelser •". Eurogamer. Eurogamer netværk.
  26. ^ Milton, Stephanie;Davies, Marsh. (17. december 2018). Minecraft: Guide til udforskning . Random House Publishing Group ISBN 9780399182013
  27. ^ Francis, Tom (10. oktober 2010). "Et klarere blik på Minecrafts nye helvedesdimension". PC gamer. Future plc
  28. ^ Roberts, Zachary (30. maj 2022). "Sådan får du vand i det nedre i Minecraft" www.sportskeeda.com
  29. ^ Geere, Duncan (11. oktober 2019). "Besøg Nether!" Minecraft officielle website. dybe dyk
  30. ^ Personale, Mojang AB (firma); Milton, Stephanie (1. september 2017). Minecraft-guide til det nedre og enden Egmont UK Limited. s. 32–33. ISBN9781405285995
  31. ^ Liebl, Matt (5. maj 2012). "Minecraft: The End, Ender Dragons og Goop Portal alle forklaret" GameZone. GameZone online.
  32. ^ Parker, James (22. maj 2014). "Minecraft : Det mest kreative spil nogensinde lavet"Atlanterhavet
  33. ^ Litchfield, Ted (12. december 2022). "Forfatteren til Minecrafts slutdigt ønsker at 'befri det fra virksomhedsøkonomien' " PC Gamer
  34. ^ Moloney, Eoghan (8. december 2022). "Ireren, der skrev Minecrafts ærede 'End Poem', giver ord gratis efter at have afvist at underskrive rettigheder til Microsoft
  35. ^ Anthony, Jason (2015). "Aktuelle nøgleperspektiver i videospil og religion" (PDF) Spilmiljøer. Universitetet i Bremen (3): 7–15
  36. ^ Plafke, James (26. december 2012). "Sådan finder du Ender-portalen i Minecraft" Geek.com
  37. ^ a b "Sundhed, mad og oplevelse i Minecraft" www.digminecraft.com
  38. ^ a b Lee, Julia (20. august 2020)."Sådan genvinder du sundhed i Minecraft" Polygon.
  39. ^ "Sværhedstilstande i Minecraft". www.digminecraft.com
  40. ^ Kabra, Akshat (16. maj 2022). "Hvad er fredelig tilstand i Minecraft?" www.sportskeeda.com.
  41. ^ Geere, Duncan (15. september 2017). "Ugens blok: Ovn" Minecraft.net
  42. ^ Brown, Mark (6. juli 2012). "Gaming Minecraft-opdatering kombinerer single og multiplayer, tilføjer handel og tripwires" Wired UK
  43. ^ "Brug af Minecraft Inventory and Crafting Grid" dummies
  44. ^ Walker, John (18. februar 2011). "Minecraft gør sig klar til seng" Rock Paper shotgun
  45. ^ James, Ford (30. juni 2020). "Minecraft Respawn Anchor: Sådan får du et og indstiller dit spawn-punkt i Nether" spilradar
  46. ^ a b Steinlage, Tate (26. september 2012). "Creative Mode kommer til Minecraft: Xbox 360 Edition" GameZone
  47. ^ Haley, Sebastian (5. september 2012). "Kreativ tilstand 'uger væk' til Minecraft: Xbox 360 Edition" VentureBeat
  48. ^ Evans-Thirlwell, Edwin (5. september 2012). "Minecraft Xbox 360-opdatering: Kreativ tilstand er stadig "uger væk", 4J klæder Cliffy B ud som Creeper Officielt Xbox Magazine
  49. ^ Ackroyd, Luke (2. juni 2021)."Minecraft: Alt hvad du behøver at vide om Hardcore Mode". TheGamer
  50. ^ "Minecraft: hvordan en ændring af reglerne river fællesskabet fra hinanden". The Guardian.
  51. ^ Orland, Kyle (24. juni 2022). "Microsoft vil begynde at forbyde spillere fra alle private Minecraft-servere" Ars Technica.
  52. ^ Bellingham, Hope (23. juni 2022). "Den nye Minecraft-opdatering kan totalt udelukke dig fra al online spil" GamesRadar+
  53. ^ Hurtigt, Will (22. juni 2022). "Online Minecraft-forbud vil være i stand til at blokere dig fra private servere" TechRaptor
  54. ^ Gronich, Sara (august 2022). " 'Minecraft'-spillere siger '1984'-patch forvandler spil til totalitær dystopi" Vice
  55. ^ "Gem Minecraft"-trends på Twitter som fans protesterer mod kontroversiel opdatering". GAMING.
  56. ^ Senior, Tom (19. december 2011). "Notch makes Minicraft in 48 hours for Ludum Dare" PC Gamer.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  • Artiklen mangler opslag i Wikidata
Wikibooks har en bog, der er relateret til denne artikel: