Brugerdiskussion:Crudiant/Arkiv1

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Crudiant! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA.jpg

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Pugilist (diskussion) 19. okt 2014, 18:04 (CEST)

Et lille tip[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Toxophilus (diskussion) 20. okt 2014, 09:17 (CEST)

Har jeg gjort. Hvor er sammenhængen hvor jeg har glemt eller lavet en fejl? =)ParanoidLemmings (diskussion) 20. okt 2014, 09:20 (CEST)

Her. --Palnatoke (diskussion) 20. okt 2014, 09:26 (CEST)

Skal jeg skrive IQ eller IK når jeg skal skrive forkortelsen i artiklen?ParanoidLemmings (diskussion) 20. okt 2014, 09:28 (CEST)

Det vælger du selv, men vær konsistent. Og husk forhåndsvisning. Folk bliver irriterede, når samme bruger retter samme artikel mange gange i træk. --Palnatoke (diskussion) 20. okt 2014, 09:48 (CEST)

Sorry. Vil bruge min sandbox mere fremover. Jeg ændrer det til IQ da det er det mest brugte ord i medierne.ParanoidLemmings (diskussion) 20. okt 2014, 09:49 (CEST)


Kære ParanoidLemmings

Det ville lette bestræbelserne på at rette denne mildt sagt noget uheldige artikel om intelligenskvotienten op til et niveau med en nogenlunde acceptabel læsbarhed, hvis du ligesom vi andre vil prøve at overholde reglerne for de foretagne rettelser i teksten. På kun tre dage (20/10 - 22/10) har du foretaget hele 91 optalte tekstrettelser - og en stor del af disse i form af blot med et enkelt ord eller to ad gangen. Såfremt du anderledes kunne gennemgå teksten fra start til slut og på én gang foretage alle disse mange rettelser, behøver du kun at gemme din samlede indsats en enkelt gang. Det ville for vi andre korrekturlæsere være yderst hjælpsomt og således i ganske betragtelig grad kunne bidrage til at lette overskueligheden på rettelsesbladet under fanen Historik.

--Dalmer (diskussion) 23. okt 2014, 07:05 (CEST)

Sorry for den. Jeg flytter det hele over til min sandboks hvor jeg oversætter hele den engelske tekst om IQ over teksten til dansk. Beklager alle rettelserne. I sandboksen kan rette alt hvad jeg vil. Jeg fjerner dertil min uheldige artikel midlertidig og retter igennem. Jeg starter forfra helt. ParanoidLemmings (diskussion) 23. okt 2014, 08:28 (CEST)

Dansker?[redigér wikikode]

Jeg ved ikke hvad dit modersmål er, men det lader ihvertfald ikke til at være dansk? Det virker som om du ikke har styr på genitiv og sammenskrivning på dansk? Hvis du vil fortsætte med at redigere på dansk wikipedia vil det være en stor fordel for os andre, at du i det mindste sætter dig ind i disse grundlæggende regler. God arbejdslyst. mvh Per (PerV) (diskussion) 9. nov 2014, 09:30 (CET)

Jeg er er dansker (med færøsk slægt). Jeg er dog være en smule ordblind til tider. Men jeg menes da jeg har forbedret mit sprog en hel del siden sidst.ParanoidLemmings (diskussion) 9. nov 2014, 10:47 (CET)

Redigeringer[redigér wikikode]

Som andre allerede har skrevet, er det en god ide at læse sin tekst helt igennem før man udgiver den, selv på ens sandkasse. Du har for kort tid siden lavet 4 redigeringer i din sandkasse inden for kort tid. Jeg skriver ikke dette for at være at virke sur, men fordi det er irriterrende at se den samme side redigeret mange gange i træk. MVH --ThreeFourFive (diskussion) 22. nov 2014, 14:00 (CET)

Min sandkasse? Hvem læser min sandkasse? Det er da kun mig der sidder og redigere der, sidder bare og redigere fejl og forsøger at finde bedre oversættelser på ord. ParanoidLemmings (diskussion) 22. nov 2014, 14:13 (CET)

Skabelon:Infoboks diagnostisk test[redigér wikikode]

Hej. Jeg tror ikke der i øjeblikket er ret mange artikler her på dansk Wikipedia der har har brug for en speciel {{Infoboks diagnostisk test}}. Jeg hoppede derfor over hvor gærdet var lavest og tilføjede de to databaser fra den engelske artikel Intelligence quotient til {{Infoboks sygdom}} som du kan se på Intelligenskvotient.
Hvis du skulle få brug for at tilføje flere databaser, der vedrører diagnostiske tests, skriv det da på Skabelondiskussion:Infoboks sygdom − hvis du da ikke selv skulle få lyst til at gå ombord i en 'Infoboks diagnostisk test'. -- Mvh PHansen (diskussion) 25. nov 2014, 17:34 (CET)

Hey! det er helt fint.. Takker!ParanoidLemmings (diskussion) 25. nov 2014, 17:44 (CET)

Et tip[redigér wikikode]

Hejsa. Jeg ved, du tidligere er blevet gjort opmærksom på forhåndsvisningen; dette er blot en venlig påmindelse om, at det er en vane du meget gerne må bruge. Det gælder også redigeringer i din egen sandkasse, fordi den ikke er skjult fra andre, og redigeringer i sandkassen optræder i listen over seneste ændringer på lige fod med alle andre redigeringer. Hver eneste redigering på Wikipedia skal patruljeres - det vil sige, at hver gang du trykker på "gem" skal en anden bruger ind og kikke på din redigering og markere ændringen som patruljeret. Du vil således kunne spare dine medskribenter for en masse arbejde, blot ved at bruge forhåndsvisningsknappen i stedet for gemknappen. Eller blot god skrivelyst! Venlig hilsen, --Medic (Lindblad) (diskussion) 29. dec 2014, 14:11 (CET)

Sorry.. er opmærksom på det. Sidder og roder med en tabel der ikke giver gøre hvad jeg vil.. Beklager.ParanoidLemmings (diskussion) 29. dec 2014, 14:12 (CET)

Kender problemet. Held og lykke! --Medic (Lindblad) (diskussion) 29. dec 2014, 14:24 (CET)