Brugerdiskussion:Gjensen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Gjensen!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen apw 25. jun 2007, 21:46 (CEST)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at wikificere dem. Det vil sige at du sætter relevante opslag i [[ og ]]. Sådan kan læseren også hurtigt slå op i andre relevante artikler.
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under.

--PhoenixV 1. aug 2007, 12:48 (CEST)

Firmabiler[rediger kildetekst]

Sjovt nok tænkte jeg så sent som i går på min barndoms (jeg er født i 43) Tekno-biler. En af dem jeg husker var en varevogn fra Lykkeberg sild. Har du nogen viden om det hjørne af virksomheden? Om firmabranding via legetøj i 1950erne?--Staunited 8. aug 2007, 21:58 (CEST)

Joachim Andersen[rediger kildetekst]

Hvorfor har du ændret det blinde link på Joachim Andersens far til fed skrift?

--Erik Damskier 10. aug 2007, 09:32 (CEST)

Jeg er i gang med en kæmpe, systematisk gennemgang af Wikipedia:Artikler som henviser til sig selv gennem en omdirigering. Dette link var et af dem. Du kan oprette en artikel om Christian Joachim Andersen eller fjerne den fede skrift. Mvh --Gjensen 10. aug 2007, 09:38 (CEST)

Tak for dit kæmpemæssige arbejde, Gjensen. Det er godt, at vi har fået endnu en ildsjæl på dansk Wikipedia. Med hensyn til de fede links kan du nok undlade at gøre dem fede i fremtiden, da det generelt strider mod stilmanualen. --PhoenixV 10. aug 2007, 10:25 (CEST)
Stilmanualen siger dog "Hvis en artikel har mere end et navn, så bør begge navne skrives med fed skrift, første gang de optræder i artiklen", så hvis der er tale om et ord, der kunne have været navn på den pågældende artikel, eller som definerer et afsnit, er det helt i orden at sætte ordet med fed. --Palnatoke 10. aug 2007, 11:06 (CEST)
Jens Vejmand-Barnstar
Du får vejarbejderstjernen for den utaknemmelige tjans, du er i gang med. Palnatoke 10. aug 2007, 11:06 (CEST)


Jeg støtter i høj grad tildelingen af vejarbejderstjernen til Gjensen. Tak for din indsats!--Sten Porse 13. aug 2007, 12:52 (CEST)

Når du fjerner det blå link til Peter Levine fra Somatic Experiencing artiklen, burde du ikke i stedet have lavet et rødt link? Numus 11. aug 2007, 08:51 (CEST)

Kun hvis man rent faktisk ønsker, at der skal være en egentlig artikel om Peter Levine. Som det er nu, findes der en redirect, således at hvis man slår op under Peter Levine, omdirigeres man til Somatic Experiencing artiklen. Man er skam velkommen til at lave en egentlig artikel om Peter Levine. Den omtalte redirect skal i så fald fjernes. Mvh --Gjensen 13. aug 2007, 09:44 (CEST)

Vær venligst opmærksom på ophavsretten - Fil:MalvinaReynoldsFolkways.jpg[rediger kildetekst]

Jeg har mærket Fil:MalvinaReynoldsFolkways.jpg som en overtrædelse af ophavsretten, da den lader til at være udgivet under fair use, som ikke tillades på den dansksprogede Wikipedia. Dette betyder, at man skal have rettigheder til at lægge filen ud under f.eks. Creative Commons. Du skal altså selv have lavet filen eller fået lov til at lægge den ud under denne licens. Dette skal anføres på filens diskussionsside.
For detaljer om hvad der accepteres se mere her: Hjælp:Valg af billedlicens
Filen du har lagt op vil snarest muligt blive slettet. Hvis du mener at der ikke er tale om en overtrædelse af ophavsretten, så forklar venligst hvorfor på filens diskussionsside.

Med venlig hilsen |EPO| COM: 5. jul 2011, 17:24 (CEST)

Global konto[rediger kildetekst]

Hej. Jeg kan se du ikke har fået en global konto - se Speciel:CentralAuth/Gjensen. Du kan aktivere det i Indstillinger. Bagefter kan du hængte de konti, som er dine, fra andre wiki'er sammen, så det bliver samme konto. Du kan tjekke status med Speciel:MergeAccount. Fordelen er du kan komme til andre wiki'er, herunder Wikidata og Commons, uden at skal logge ind igen. Og på tidspunkt skal alle konti være globale. Hvis du vil være sikker på at du beholder samme brugernavn, så gør det nu. --Steen Th (diskussion) 22. sep 2014, 17:40 (CEST)

Den Venstre Barnstar
I anledning af at jeg har nomineret Operation GrindStop 2014 til at blive en lovende artikel giver jeg alle betydelige bidragsydere på artiklen den halve barnstar for godt samarbejde om et kontroversielt emne. Godt arbejde! Mvh. InsaneHacker (diskussion) 7. nov 2014, 11:37 (CET)


Arne Melchior[rediger kildetekst]

Hej Gjensen. Hvis du ved hvilken dag Arne Melchior døde, vil du venligst indsætte din kilde for dette i artiklen? Informationer uden kildeangivelse risikerer at blive fjernet – og er allerede blevet det adskillige gange for oplysninger om Arne Melchiors dødsdato. Mvh. Kartebolle (diskussion) 26. sep 2016, 15:15 (CEST)

Undlad venligst at indsætte nonsens i artiklerne[rediger kildetekst]

Hej Gjensen. Jeg har opdaget, at dine redigeringer er i strid med vores politikker og normer.
Jeg vil derfor henlede din opmærksomhed på, at tests, nonsens, jokes, chikane, reklamer og fejlagtige oplysninger ikke er velkomne. Måske var det ikke tilsigtet. I så fald vil jeg foreslå dig at læse følgende links med gode råd for at undgå gentagelser.


Hvis du har lyst til at eksperimentere, brug Sandkassen.

På forhånd tak, mvh Per (PerV) (diskussion) 31. dec 2016, 12:30 (CET)


Hej Gjensen. Jeg har opdaget, at dine redigeringer er i strid med vores politikker og normer.
Jeg vil derfor henlede din opmærksomhed på, at tests, nonsens, jokes, chikane, reklamer og fejlagtige oplysninger ikke er velkomne. Måske var det ikke tilsigtet. I så fald vil jeg foreslå dig at læse følgende links med gode råd for at undgå gentagelser.


Hvis du har lyst til at eksperimentere, brug Sandkassen.

På forhånd tak, Rodejong, 2. jan 2017, 10:44 (CET)


Hej Gjensen. Dine redigeringer på Far til fire - til søs er tydeligvis ikke hærværk, men det ser ud til, at du – udover dit link i bunden af artiklen – er kommet til at indsætte teksten Fredagsunderholdning: Far til fire - nu også til søs i starten af artiklen, hvilket nok er hvad PerV og Rodejong har misforstået som hærværk. Jeg er ikke sikker på, at linket er relevant i artiklen; forklar evt. på artiklens diskussionsside, hvorfor du mener, at linket skal med i artiklen.

Jeg kan sagtens forstå, at du finder advarselskasserne provokerende – de blev som sagt påsat pga. en misforståelse – men du må alligevel ikke fjerne dem. På Dansk Wikipedia har vi den politik, at indlæg på diskussionssider ikke må slettes, kun arkiveres, og kasserne tæller også som indlæg, hvorfor jeg har gendannet dem oven for. Læs mere om dette på siden Wikipedia:Politik for diskussionssider, især i det nederste afsnit. Jeg vil gerne igen understrege, at dine redigeringer ikke var hærværk samt at jeg finder indsættelsen af advarselskasserne på din diskussionsside upassende. Mvh. Cgt (diskussion) 2. jan 2017, 11:02 (CET)

Hej Jensen. Smed dig en besked på engelsk Wikipedia ang. en:MobilePay. Desværre er der en ikke sjælden tendens til at engelsksprogede brugere på enwiki er fløjtende ligeglade med, at de ikke kan vurdere kilder på fremmedsprog, og sender artikler til AFD bare sådan. Men mon ikke vi skulle kunne få sparket nogle referencer i artiklen? Mvh Sam Sailor (diskussion) 14. feb 2017, 22:43 (CET)

Coord-skabelon[rediger kildetekst]

Hej Gjensen, kan se at du er i gang med at opdatere artikler med koordinater.

Jeg vil gerne opfordre til, i de fleste tilfælde at bruge skabelonen {{coord wd}}, frem for {{coord}}. Coord WD henter koordinaterne fra Wikidata, så oplysningerne kun skal indtastes en gang.

Jeg har ændret Storm museet, men prøv selv at se på de andre. Hvis du har spørgsmål, så sig til.

Mvh, --Kjeldjoh (diskussion) 28. mar. 2023, 10:38 (CEST)[svar]

Hej Kjeldjoh,
Mange tak. Jeg er meget interesseret i koordinater (pga. geocaching) og dermed dette projekt, men jeg har ikke så meget styr på skabeloner. Jeg vil gøre, som du foreslår fremover.
Mvh -- Gjensen (diskussion) 28. mar. 2023, 10:44 (CEST)[svar]