Brugerdiskussion:Praeceptor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Praeceptor! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA-2020.png

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Pugilist 5. nov 2011, 12:06 (CET)

Og så ellers velkommen til :-) Pugilist 5. nov 2011, 12:06 (CET)

Lige et par tips[rediger kildetekst]

Hej Praeceptor, her er to rigtige gode vaner at tillægge sig.

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Pelle Hansen 11. dec 2011, 03:48 (CET)
Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Pelle Hansen 11. dec 2011, 03:48 (CET)

Hej Pelle Hansen, tak for dine kommentarer. Mit problem lige nu er, at jeg er absolute beginner her. Jeg har efterlyst en mentor, og i mellemtiden famler jeg mig frem. Jeg er ked af, at jeg laver støj på linjen for jer andre. Men, jeg ved ikke engang hvordan jeg laver forhåndsvisning eller beskrivelse, så jeg håber på, at der snart melder sig en mentor. mvh. Praeceptor 11. dec 2011, 04:08 (CET)

Hej igen. Angående en mentor, kan du få information her på Mentorprogrammet. --Pelle Hansen 11. dec 2011, 17:22 (CET)
Jeg kan anbefalde Bruger:Medic. --Pelle Hansen 11. dec 2011, 17:23 (CET)

Hej igen Pelle Hansen, Tak igen! Jeg ved ikke om du måske i mellemtiden vil fortælle mig, hvad det mere konkret er for påstande, der mangler kildehenvisninger til i artiklen? Jeg faldt lige over i grotesk fejloplysning under "Rudkøbing" hvor det var lykkedes nogen først i 2007 at udstyre den over 800 år gamle købstad med en nulevende person som grundlægger, uden der dengang eller siden er nogen der har betvivlet ægteheden af denne aprilsnar eller gamle nytårsbrandert i januar 2007, før jeg gamle Rudkøbing dreng tilfældigt ser det, og simpelthen slettede den forkerte oplysning ved at omformulere sætningen til en korrekt oplysning om, at den eneste statue i Ørstedparken (Rudkøbing) forestiller Anders Sandøe Ørsted. Samtidig har jeg oploaded en af mine egne billeder af denne statue. Hvad mine oplysninger om Hine Mølle angår, bygger de på avisudklip fra Langelands Avis og lokalhistoriske bøger, som begge dele befinder sig på Rudkøbings Byarkiv, hvor personalet uden tvivl er indstillet på at oplyse nærmere og/eller lave fotokopier. Visse af påstandene skyldes mundtlig overlevering fra min afdøde mor, Kate Mathilde Eckmann, hvilket gælder for erindringerne om møllerkonen Tine, adgangen til møllerens store frugthave, de fritgående høns, vandprøven af æggene og Tines generøsitet. Det samme gør sig gældende for oplysningerne om til og fra -kørselsvejene. Andre påstande, såsom den engelsktalende herre, der besøgte Peder Rasmussen for at bese og diskutere hans revolvermekanisme mens Colt var i Europa, har jeg fra et udklip af en fyldig artikel fra Langelands Avis, som Rudkøbing Byarkiv ligger inde med. Mvh. Praeceptor 11. dec 2011, 20:18 (CET)

Hej Praeceptor. Jeg vil gerne kommentere lidt på ovenstående om kilder etc. For det første er det helt fint, at du fjernede den åbenlyst forkerte information om Rudkøbing. Du har sikkert ret i, at det var en dårlig spøg, og det er et eksempel, der netop understreger behovet for kilder, så man kan efterprøve sandhedsværdien af informationerne i Wikipedia.
Om Hine Mølle vil jeg gerne indledningsvis sige, at artiklen ser spændende ud, og når du har kilder til det meste af materialet, så er opgaven bare at få dem sat ind på passende vis. Det vil jeg gerne hjælpe med, så hvis du kan levere informationer som fx ved avisomtaler: Avisens navn, datoen, titlen på artiklen i avisen og gerne artiklens forfatter (hvis denne er angivet). Jeg vil gerne understrege, at det ikke er en betingelse, at der er en online-udgave af avisen; når den kan findes, som du nævner, på fx et arkiv, så er det nok til, at interesserede selv kan afprøve sandhedsværdien (selv om det er mere besværligt).
Måske har dette hjulpet dig; jeg prøver at holde øje med denne side, så hvis du har brug for mere hjælp, kan du skrive her. Jeg kunne måske også godt være mentor for dig, hvis det skulle være - det kunne jo fx fungere ved at vi kommunikerer her om dine problemer. Mvh. Arne (Amjaabc) 12. dec 2011, 00:49 (CET)

Hej Arne, tak for dit svar! Jeg vil i dag kontakte Rudkøbing Byarkiv, og bede dem sende mig datoerne på de udklip fra Langelands Avis, som de har liggende i deres Hine Mølle arkivlæg. I går kontaktede jeg Øhavsmuseet mhp. gen-erhvervelse af Ole Mortensøns "Møller og Møllefolk på Langeland". Jeg vil med glæde tage imod dit mentor-tilbud! I Hine Mølle artiklen har jeg inkluderet nogle link til billeder der relaterer til Hine Mølle, men hvor jeg ikke umiddelbart har rede på disse billeders ophavsstatus. Jeg vil også prøve at få rede på ophavsrettigheder og/eller evt. tilladelser, og se om disse billeder måske findes i en bedre kvalitet. Mvh. Praeceptor 12. dec 2011, 09:20 (CET)

Hej igen. Det lyder godt, at du er opmærksom på rettigheder til billeder. Som du måske ved, er der meget skrappe regler for brug af billedmateriale o.l. i Danmark, og jeg havde også været ved at se lidt på dine billeder, specielt maleriet. Men da det åbenbart er malet af din far, så må jeg formode, at du er indehaver af rettighederne. Det gælder måske også fotografiet, som du angiver som "own work"? Generelt gælder det, at hvis ophavsmanden til et billede har været død i 70 år, så kan man umiddelbart bruge det, og det må gælde nogle af de billeder, du i øvrigt henviser til. Mvh. Arne (Amjaabc) 12. dec 2011, 10:00 (CET)

Hej igen, ja - maleriet er malet af min morfar. Derefter tilhørte billedet min mor, og fortsatte med at hænge i hjemmet på Spodsbjergvej. Efter min mors død, i oktober 2010, tilhørte billedet teknisk set boet, hvor bobestyreren imidlertid satte indbo til 0 kroner og stillede det frit til deling mellem mig og mine to levende brødre. For mit vedkommende udtog jeg slægtsforskningsmateriale som jeg for en stor dels vedkommende selv havde tilvejebragt. Derudover udtog jeg boets lokalhistoriske bøger og hæfter, samt maleriet af møllen, der er malet af min morfar. Ingen af mine brødre gjorde indvending mod at jeg udtog møllemaleriet af boet. Jeg mener således at jeg - bortset fra at jeg ikke lever så længe - har min morfars ophavsret indtil midt i 2050. Affotograferingen som jeg selv har lavet, har jeg naturligvis også ophavsret på. Bortset fra, selvfølgelig, at jeg nu har gjort billedet frit tilgængeligt via upload til WikiMedia. Boxkamera billedet er en af de første billeder jeg har taget. Rettighederne på de eksternt opbevarede billeder vil jeg søge afklaret med Rudkøbing Byarkiv eller kulturarvsstyrelsen. mvh. Praeceptor 12. dec 2011, 11:07 (CET) Hej igen, igen, Arne! Jeg fik først sendt min forespørgsel til Rudkøbing Byarkiv idag. Arkivlederen, Else Wolsgård sendte mig to e-mails til svar. Først en henvisning til, at de ville kigge på sagen efter jul. Efter Else Wolsgård havde læst artiklen kom der endnu en e-mail, med de ønskede referencer og en venlig bemærkning om at hun kunne se, jeg ville sætte pris på hurtigt at få referencerne frem. Fra Øhavsmuseet fik jeg også en e-mail, hvori Poul Olsen meddelte han ville sende mig bogen (Møller og Møllefolk) idag. mvh. Praeceptor 13. dec 2011, 17:43 (CET)

Måske lidt tekst på din brugerside?[rediger kildetekst]

Goddag, Praeceptor :). Jeg har lige fået en lille idé til dig:

Måske skulle du skrive lidt information om eventuelt dig selv på din brugerside? Det kunne give andre bruger et nogenlunde indtryk af din person, og dine redigeringsmetoder. Bare et lille tip :-) --Greasysweet 13. dec 2011, 17:48 (CET) - Hej Greasysweet,

Tak for dit råd!

Jeg gamle mand kom til at tænke på stakkels afdøde Simon Spies, der engang besvarede en journalists spørgsmål med et irettesættende spørgsmål: ”om der dog ikke fandtes tilgivelse for en gammel mand.” - Jeg husker ikke under hvilke omtændigheder begivenheden fandt sted, men Spies og pressen kunne have været tilstede ved et pressemøde i forbindelse med at Spies måske havde foræret et hospital en eller flere MR-scanner(e). Jeg ved heller ikke, om journalisten var forbitret over at han ikke selv var så overvældende rig som Spies var. Det virkede i hvert fald malplaceret at journalisten henviste til, hvad alle godt vidste, at Spies engang i sin ungdom – ligesom mange andre danskere – havde dummet sig ved at melde sig ind i det danske naziparti. Noget han vist i øvrigt trak sig meget hurtigt ud af igen.

Det var ikke fair af journalisten, på den måde at gå efter manden istedet for at gå efter bolden.

I forlængelse af ovennævnte, kom jeg også til at tænke på en af mine tidligere chefer, den gamle købmand og pengemand, Svend Bech Bruun, hvis leveråd var: at den der lever i ubemærkethed, lever godt.

Hvad er bedst for mig. Som Spies, at pleje mit ego. eller som Svend Bech Bruun, at stikke piben lidt ind.

For mit vedkommende blev jeg sidst i firserne sendt ud til tælling i tovene. Og, derude i tovene befinder jeg gamle mand mig stadig. Og, når nu man både er en gammel mand og man befinder sig ude i tovene, så skal man vel helst holde lav profil: Den der lever i ubemærkethed, lever godt. Og, hvis jeg overhovedet har lært noget her i livet, så er det, at det heller ikke er ulemperne, ulejligheden og kampene værd, at være en kendt mand.

I forbindelse med, hvad jeg evt. kan finde på at skrive om på WikiPedia, bør min person være fuldstændig ligegyldig. Det afgørende for alle andre må være, om det jeg skriver kan bruges, eller det ikke kan bruges. Så, lad os nu prøve at se, og lad os så tage det for hvad det er værd ;). Mvh Praeceptor 14. dec 2011, 19:54 (CET)

Svanesang?[rediger kildetekst]

Hej Praeceptor. Jeg kan desværre læse af forskellige diskussionssider at du føler dig mindre end godt behandlet. Det er jeg ked af. Inden du forlader projektet helt vil jeg dog lige forsøge at høre, om ikke vi gennem dialog dels kan afklare problemets form og omfang, dels finde en løsning, eller måske et kompromis? Jeg finder det kedeligt hvis du føler dig tvunget til at forlade projektet i vrede, idet jeg føler mig overbevist om at det på intet tidspunkt har været nogen brugers mål. Så derfor: kan du overtales til dialog? Med venlig hilsen, --Medic (Lindblad) 20. jan 2012, 20:56 (CET)

Jeg vil gerne undskylde hvis du har følt dig trådt på af mine redigeringer, men som jeg også skrev på min diskussionsside, så har det altså ikke været for at nedgøre hverken dig eller de redigeringer du har foretaget. Håber du vil vende tilbage til wikipedia igen :) mvh Tøndemageren 20. jan 2012, 21:19 (CET)

Forespørgsel[rediger kildetekst]

Hej Praeceptor. Er du fortsat aktiv på Wikipedia? Venlig hilsen --MissBirkild 20. jan 2012, 21:13 (CET)

Stop hand nuvola orange.svgHej Praeceptor. Jeg har opdaget, at dine redigeringer er i strid med vores politikker og normer.
Jeg vil derfor henlede din opmærksomhed på, at tests, nonsens, jokes, chikane, reklamer og fejlagtige oplysninger ikke er velkomne. Måske var det ikke tilsigtet. I så fald vil jeg foreslå dig at læse følgende links med gode råd for at undgå gentagelser.


Hvis du har lyst til at eksperimentere, brug Sandkassen.

På forhånd tak, Pixi Uno (diskussion) 2. jul 2012, 14:23 (CEST)


Transseksualitet[rediger kildetekst]

Hej, jeg så dine svar på diskussionssiden; står der ikke det samme på dansk på lgbt-foreningens hjemmeside? og skulle du kende nogle bøger, hvad så med at tilføje lidt information til artiklen også? mvh, TherasTaneel (diskussion) 6. nov 2013, 23:36 (CET)

Flytning af Transseksualitet til Transseksualisme[rediger kildetekst]

Hej Praeceptor. Jeg kan fornemme, at du har en interesse i artiklen om transseksualitet, så jeg synes, du skal vide, at jeg har flyttet den.
Jeg har flyttet artiklen, da jeg vurderede den til ikke at handle om transseksualitet, men om diagnosen transseksualisme, og lige nu videredirigere artiklen om transseksualitet til artiklen Transkønnet. Jeg mener dog ikke, at de to begreber er ensbetydende, så egentlig synes jeg, der bør oprettes en artikel om transseksualitet frem for denne midlertidige videredirigering. Hvis du skulle være interesseret i at skrive denne artikel, kan det gøre med dette link. Jeg hjælper gerne til, men ligger lige pt. højere prioriteter andetsteds. - MellowMurmur (diskussion | bidrag) 30. dec 2014, 14:18 (CET)