Danmark ved sommer-OL 2020

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgDenne artikel beskriver en fremtidig begivenhed
Denne artikel eller sektion handler om planlagt eller forventet fremtidig begivenhed.
Der kan forekomme spekulativ information, og indholdet kan ændres dramatisk når begivenheden nærmer sig og mere information bliver tilgængelig.
Danmark ved de olympiske lege

Danmarks flag
IOC-kode DEN
National komité Danmarks Olympiske Komité, nu Danmarks Idrætsforbund
Ved sommer-OL 2020 i Tokyo
Medaljer

Guld
0
Sølv
0
Bronze
0
Total
0
Danmark ved sommer-OL
Danmark ved vinter-OL
 • 1924
 • 1928
 • 1932
 • 1936
 • 1948
 • 1952
 • 1956
 • 1960
 • 1964
 • 1968
 • 1972
 • 1976
 • 1980
 • 1984
 • 1988
 • 1992
 • 1994
 • 1998
 • 2002
 • 2006
 • 2010
 • 2014
 • 2018
 • Danmarks deltagelse i sommer-OL 2020 i Tokyo, Japan begynder med kvalifikation og efterfølgende udtagelse af atleterne.

  Sportsgrenene ved sommer OL 2020[redigér | redigér wikikode]

  Det officielle program for sommer OL 2020 er opdelt i 33 sportsgrene af den Internationale Olympiske Komité (IOC). Denne opdeling er ikke altid den mest naturlige opdeling i forhold til dansk organisation under Danmarks Idrætsforbund. Men opdelingen er valgt på denne side af hensynet til referencer til de officielle olympiske informationer. I det efterfølgende er denne side opdelt i tre dele. Den første del hedder Kvalifikation og udvælgelse af deltagere og giver et overblik over den danske kvalifikationsproces og den senere officielle kvalifikation og udtagelse af de enkelte OL deltagere. Den næste del hedder Sportsgrene uden dansk deltagelse. Denne del indeholder de sportsgrene, hvor Danmark ikke kvalificerer sig af den ene eller anden grund. Denne del er kortfattet og kun medtaget for fuldstændighedens skyld. Den sidste del hedder Resultater og vil være den del, hvor de aktuelle danske resultater under sommer OL 2020 vil være detaljeret.

  Kvalifikation og udvælgelse af deltagere[redigér | redigér wikikode]

  Deltagelsen afhænger af de danske sportsfolks præstationer i internationale kvalifikationsturneringer eller af deres placering på verdensranglister eller tilsvarende ranglister, afhængig af sportsgrenen. Det er muligt at få kvalificeret idrætsfolk indenfor de 33 forskellige sportsgrene[1], som for nogles vedkommende er opsplittet i flere forskelligartede discipliner. Et eksempel på dette er cykelsporten, der er underinddelt i 4 forskellige discipliner (Landevejscykling, Mountainbike, BMX og Banecykling). I løbet af foråret 2019 forventes det, at Danmarks Idrætsforbund får indgået kvalifikations- og udtagelsesaftaler med alle specialforbundene, således at de nationale krav er på plads. Men allerede i 2018 forventes det, at de første aftaler foreligger, da kvalifikationen starter tidligere for nogle sportsgrene end andre. Nedenfor er listet de enkelte sportsgrene ved sommer OL i 2020, hvor Danmark bliver repræsenteret. Først beskrives det, hvordan deltagerne kvalificerer sig. Senere vil det blive beskrevet, hvem der bliver udtaget til legene og under afsnittet Resultater vil man kunne se, hvordan de forskellige atleter klarer sig ved selve legene.

  Atletik[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikationsperioden for 10.000 meter løb, maraton, kapgang og mangekamp er i perioden 1. januar 2019 - 29. juni 2020, mens perioden i de øvrige discipliner er 1. juli 2019 - 29. juni 2020. Der er i hver disciplin opstillet et minimumskrav, som skal opnås, hvis man skal kvalificeres. Men disse krav kommer ikke på tale, hvis atleten er indenfor det afsatte antal atleter på verdensranglisten ved kvalifikationsperiodens afslutning, da dette er den primære kvalifikationsmetode. I de tekniske discipliner er der plads til de 32 bedste på verdensranglisten, mens der i løbedisciplinerne er plads til mellem 27 og 60 afhængig af disciplinen. Men lavere rangerede atleter kan også have en chance, da det kun er de tre bedste atleter per nation, der kan kvalificeres. De kvalificerede opnår en kvoteplads på deres navn mens kvotepladser til stafetterne tildeles nationerne, der således kan sammensætte holdene som de vil. Der er forventet, at der opstilles yderligere nationale krav, der er hårdere end de internationale krav for de fleste af disciplinerne. Der vil således blive udarbejdet en aftale mellem Danmarks Idrætsforbund og Dansk Atletik Forbund vedrørende den endelige danske kvalifikation.

  Badminton[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Ved OL turneringen kan der maksimalt deltage 82 herrer og 82 damer, med 38 spillere i singlerne og 32 par i doublerne. Samtidig kan hver enkelt nation højest deltage med 16 spillere (8 herrer og 8 damer) i de fem discipliner. Alle spillere kvalificerer sig ud fra deres placering på verdensranglisten pr. 30. april 2020, hvor det gælder, at nationerne højest kan kvalificere 2 spillere/par i hver disciplin, hvis disse ligger mellem de 16 bedste (8 bedste for par) på verdensranglisten. Ellers kan der højest kvalificeres 1 spiller/par per disciplin[2].

  Detaljer for den nationale kvalifikation aftales senere mellem Danmarks Idrætsforbund og Badminton Danmark.

  Basketball[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  I basketball er der to forskellige discipliner. Den traditionelle basketball samt den nye disciplin 3x3, som er på OL programmet for første gang i 2020. I begge discipliner er der deltagelse af herrer og damer.

  I traditionelle basketball deltager der 12 hold af hvert køn. Kvalifikationen til den mandlige turnering foregår enten via verdensmesterskabet i 2019 eller gennem 4 OL kvalifikationsturneringer i 2020. Men nøglen til at deltage i disse turneringer går gennem en placering ved EM i 2018. Da Danmark ikke deltog i kvalifikationen til EM 2018, er der således ingen mulighed for at komme til OL i 2020. For kvindernes vedkommende går kvalifikationen gennem EM i 2019 eller gennem en OL kvalifikationsturnering i 2020. Da Danmark ikke deltager i kvalifikationen til EM 2019 er der således ikke mulighed for OL-deltagelse.

  I 3x3 konkurrencen deltager der 8 hold af hvert køn. Kvalifikationen afgøres for de 4 hold gennem placeringen på verdensranglisten per 1. november 2019. Herefter vil de sidste 4 hold blive kvalificeret gennem 2 kvalifikationsturneringer i foråret 2020, hvor der henholdsvis kvalificeres 3 og 1 hold.

  Boksning[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Detaljer for kvalifikation aftales senere mellem Danmarks Idrætsforbund og Danmarks Bokse-Union.

  Bordtennis[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Ved OL turneringen kan der maksimalt deltage 86 herrer og 86 damer, fordelt på herre- og damesingle, herre- og dameteams og mixed double. Hvert team består af 3 spillere. Hver enkelt nation kan højest deltage med 6 spillere (3 herrer og 3 damer) i de fem discipliner. Kvalifikationssystemet er konstrueret på den måde, at man først finder det bedste team fra hver af de 6 kontinenter gennem særlige kvalifikationsstævner afholdt inden udgangen af 2019. Herefter afholdes et samlet kvalifikationsstævne, i januar 2020, hvor de øvrige 9 bedste teams vil blive kvalificeret. Hver nation, der kvalificerer et team i herrernes eller damernes turnering får automatisk 2 spillere med i pågældende singlerække. Den individuelle kvalifikation foregår gennem en række stævner, der afholdes i perioden 1. juni 2019 – 30. april 2020. I denne kvalifikation er der yderligere 6 europæiske pladser[3].

  Der tages forbehold for senere aftaler mellem Danmarks Idrætsforbund og Dansk BordTennis Union.

  Brydning[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  I brydning er der to forskellige stilarter for mænd (fristil og græsk-romersk) og fristil for kvinder. Hver nation kan opnå én kvoteplads i hver stilart pr. vægtklasse. Der vil, til konkurrencerne, være 288 brydere fordelt på 192 herrer og 96 damer. Der konkurreres i 6 vægtklasser pr. stilart. Kvalifikation kan opnås, i hver vægtklasse, gennem følgende kvalifikationsstævner: Placering i top seks ved VM i perioden 14. - 22. september 2019, placering i top to ved den europæiske kvalifikationsturnering i foråret 2020, placering i top to ved den særlige internationale kvalifikationsturnering i foråret 2020.

  Der tages forbehold for senere aftaler mellem Danmarks Idrætsforbund og Danmarks Brydeforbund.

  Bueskydning[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Der er udpeget en række turneringer, hvor kvalifikationen kan finde sted. Dog er det en grundlæggende forudsætning, at den enkelte bueskytte, startende fra verdensmesterskaberne i 2019, skyder mindst én serie på mindst 640 points for herrerne og tilsvarende for damerne, en serie på mindst 605 points. Til sommer-OL 2020 deltager der 64 bueskytter for både herrer og damer, hvoraf der kan kvalificeres 59 bueskytter af hvert køn. Alle kvalifikationspladser er kvotepladser. De resterende pladser er forbeholdt værtsnationen og fordeling af den IOC. Der konkurreres i individuel og hold for både herrer og damer samt mixed hold. Ved hver holdkonkurrence består holdet af 3 skytter, dog i mixed hold kun 2 skytter. Såfremt en nations hold bliver kvalificeret vil alle tre/to skytter også kunne deltage i den individuelle konkurrence. Der kan kvalificeres 8 hold af hvert køn ved verdensmesterskabet i 's-Hertogenbosch, Holland i perioden 10. – 16. juni 2019. Ud over holdkvalifikationen vil de 4 individuelt bedst placerede herrer og damer ved mesterskabet også blive kvalificeret. Der vil blive kvalificeret ét mixed hold, bedste herre og bedste dame ved de Europæiske Lege, der afholdes i Minsk, Hviderusland i perioden 21. – 30. juni 2019. Der vil der blive udpeget én kvalifikationsturnering i Europa i 2019 eller 2020, hvor yderligere 4 individuelle herrer og damer kan blive kvalificeret. Endelig vil der i 2020 blive afholdt én endelig kvalifikationsturnering, hvor der bliver kvalificeret yderligere 3 hold samt én herre og én dame[4].

  Cykelsport[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Der er 5 discipliner ved cykelsporten under sommer-OL 2020. Det drejer sig om Landevejscykling, Banecykling, Mountainbike, BMX-racing og BMX-freestyle. Kvalifikationen til de forskellige discipliner foregår efter de samme principper, men har dog flere forskelligheder. Men fælles for kvalifikationen til cykling er, at hvis man er kvalificeret i én disciplin, så kan nationen vælge at anvende samme rytter i en anden disciplin, såfremt nationen er kvalificeret i pågældende disciplin.

  I landevejscykling konkurreres der for herrer med 130 mulige kvalificerede og for damer med 67 mulige kvalificerede. For begge køn er der konkurrencer i henholdsvis linjeløb og enkeltstart. Hver nation kan højest kvalificerer 5 herrer og 4 damer til landevejscykling. Der er to separate kvalifikationssystemer, der gælder for henholdsvis linjeløb og enkeltstart både for damer og herre. Kvalifikationen til landevejscykling kan ske gennem opnåelse af en nationskvoteplads baseret på verdensranglisten i perioden 22. oktober 2018 – 27. oktober 2019. Kvalifikationen til herrernes linjeløb bliver afgjort med tildelingen af 5 nationale kvotepladser til de 6 højeste rangerede nationer på verdensranglisten, herefter er der 4 nationale kvotepladser til de næste 7 rangerede nationer (7-13), 3 nationale kvotepladser til de næste 8 rangerede nationer (14-21), 2 nationale kvotepladser til de næste 11 rangerede nationer (22-32) samt 1 national kvoteplads til de næste 18 rangerede nationer (33-50). Hos damerne er kvalifikationen tilsvarende med tildelingen af 4 nationale kvotepladser til de 5 højeste rangerede nationer på verdensranglisten, herefter er der 3 nationale kvotepladser til de næste 8 rangerede nationer (6-13) samt 2 nationale kvotepladser til de næste 9 rangerede nationer (14-22). Kvalifikationen til herrernes enkeltstart bliver afgjort med tildelingen af 1 national kvoteplads til de 30 højeste rangerede nationer på verdensranglisten. Herudover kan der opnås 10 nationale kvotepladser ved VM i cykling i Harrogate, England i perioden 22. – 29. september 2019. Kvalifikationen til damernes enkeltstart bliver afgjort med tildelingen af 1 national kvoteplads til de 15 højeste rangerede nationer på verdensranglisten. Herudover kan der opnås 10 nationale kvotepladser ved VM i cykling i 2019.

  I banecykling konkurreres der for herrer med 98 mulige kvalificerede og for damer med 91 mulige kvalificerede. For begge køn er der konkurrencer i henholdsvis Sprint, Holdsprint, Holdforfølgelse, Keirin, Omnium og Parløb. Hver nation kan højest kvalificerer 8 herrer og 7 damer til banecykling. Kvalifikationen til banecykling kan ske gennem opnåelse af en nationskvoteplads baseret på verdensranglisten fra 2018 til 1. marts 2020. For herrerne kvalificeres de 8 bedste nationer i parløb, holdsprint og holdforfølgelse med hver et hold af henholdsvis to ryttere, tre ryttere og fire ryttere. I sprint og keirin kvalificeres de 7 bedste nationer med én rytter i hver disciplin. I omnium kvalificeres de 12 bedste nationer med én rytter. For damerne kvalificeres de 8 bedste nationer i parløb, holdsprint og holdforfølgelse med hver et hold af henholdsvis to ryttere, to ryttere og fire ryttere. I sprint og keirin kvalificeres de 7 bedste nationer med én rytter i hver disciplin. I omnium kvalificeres de 13 bedste nationer med én rytter.

  I mountainbike, hvor der konkurreres mellem 76 ryttere (38 herrer og 38 damer), må der maksimalt deltage tre herrer og to damer per nation. Kvalifikationen skete gennem opnåelse af kvotepladser, der bliver baseret på en særlig OL-verdensrangliste pr. 27. maj 2020. Denne rangliste er en kombination af ranglister fra perioden 28. maj 2018 – 27. maj 2019 og 28. maj 2019 – 27. maj 2020. For både herrer og damer bliver der tildelt tre nationale kvotepladser til de 2 højeste rangerede nationer (1-2), to nationale kvotepladser til de næste 5 nationer (3-7) samt én national kvoteplads til de efterfølgende 14 nationer (8-21).

  I BMX-racing, hvor der konkurreres mellem 48 ryttere (24 herrer og 24 damer), må der maksimalt deltage tre herrer og damer per nation. Kvalifikationen kan ske gennem opnåelse af en nationskvoteplads baseret på en særlig OL-verdensrangliste i perioden 1. september 2018 – 1. juni 2020. For begge køn gælder det, at der tildeles tre nationale kvotepladser til de 2 højeste rangerede nationer (1-2), to nationale kvotepladser til de næste 3 nationer (3-5) samt én national kvoteplads til de efterfølgende 6 nationer (6-11). Herudover vil der være yderligere 3 nationale kvotepladser til de bedste tre nationer på den regulære verdensrangliste per 2. juni 2020. Endelig er der 2 nationale kvotepladser til de bedste to nationer ved VM i BMX-racing i 2020.

  I BMX-freestyle, hvor der konkurreres mellem 18 ryttere (9 herrer og 9 damer), må der maksimalt deltage to herrer og damer per nation. Kvalifikationen kan ske gennem opnåelse af en nationskvoteplads baseret på en særlig OL-verdensrangliste i perioden 1. november 2018 - 12. maj 2020. For begge køn gælder det, at der tildeles to nationale kvotepladser til den højest rangerede (1) nationer og én national kvoteplads til de næste 4 nationer (2-5). Herudover vil der være yderligere 2 nationale kvotepladser til de bedste to nationer ved VM i BMX-freestyle i 2019[5][6][7][8][9].

  Der tages forbehold for senere aftaler mellem Danmarks Idrætsforbund og Danmarks Cykle Union.

  Fodbold[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  For kvindelandsholdet gik kvalifikationen gennem deltagelse ved VM i 2019 i Frankrig i perioden 7. juni – 7. juli 2019. I kvalifikationen til VM i 2019 kom Danmark i pulje med Sverige, Ukraine, Ungarn, og Kroatien. Danmark blev nummer 2 i puljen efter Sverige og skulle ud i to play-off kampe mod Holland i oktober 2018. Her tabte Danmark begge kampe med henholdsvis 0-2 og 1-2. Dermed var Danmark ude af kvalifikationen om OL. For herrelandsholdet gik kvalifikationen gennem deltagelse ved U/21 Europamesterskabet i Italien og San Marino i perioden 16. – 30. juni 2019. I kvalifikationen til U/21 EM i 2019 var Danmark i pulje med Polen, Georgien, Finland, Litauen, og Færøerne. Efter alle spillede kvalifikationskampe stod Danmark som vinder af puljen og var dermed kvalificeret til U/21 EM i 2019, hvor der er fire OL pladser at kæmpe om.

  Fægtning[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Der kan opnås kvotepladser pr. våben (fleuret, kårde og sabel) både til den individuelle konkurrence og til holdkonkurrencerne, der består af 3 atleter, gennem placering på verdensranglisten per 4. april 2020. Der er i alt 102 kvotepladser per køn, hvilket betyder, at der kan kvalificeres 34 fægtere på hvert våben. Der er holdkonkurrencer for alle tre våben for både herrer og damer. For begge køn er kvalifikationen først og fremmest en kvalifikationen til holdkonkurrencerne. Her er de fire højest placerede nationer på verdensranglisten, der startes per 3. april 2019, automatisk kvalificeret, mens der ligeledes er kvalifikation til det bedste europæiske hold, der ikke var i top fire. Nationer, der er kvalificeret med et hold på et af våbnene, må stille med alle tre fægtere i den individuelle konkurrence, mens øvrige nationer kun kan kvalificere én fægter til pågældende våben. Yderligere er der også kvalifikation til de to bedste europærer, per våben, per køn, på de individuelle verdensranglister, per 4. april 2020, hvor der ikke er opnået kvalifikation med et hold. Endelig er der én kvoteplads, per våben, per køn, til vinderne af en særlig endelig europæisk kvalifikationsturnering i foråret 2020.

  Der tages forbehold for senere aftaler mellem Danmarks Idrætsforbund og Dansk Fægte-Forbund.

  Golf[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Der kan opnås kvotepladser, for både herrer og damer, for de bedste 60 spillere, gennem placering på en særlig verdensrangliste pr. 22. juni 2020 (herrer) og 29. juni 2020 (damer). Ranglisten er baseret på resultater opnået fra 1. juli 2018 (herrer) og 8. juli 2018 (damer). Kvotepladserne fordeles på den måde, at de 15 øverste på listen opnår kvalifikation, dog med den begrænsning, at der kun kan deltage 4 spillere fra hver nation. Ud over de 15 øverste på listen opnås kvalifikation ved at være én af sin nations bedst placerede, dog med den begrænsning, at kvoten på 2 ikke allerede er opnået gennem de 15 øverste på listen[10].

  Der tages forbehold for en senere national aftale mellem Danmarks Idrætsforbund og Dansk Golf Union.

  Gymnastik[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Gymnastik er opdelt i tre forskellige discipliner ved OL i 2020. Det drejede sig om Idrætsgymnastik, Trampolin og Rytmisk Gymnastik.
  Kvalifikationen til Idrætsgymnastik er for både herrer og damer og såvel hold som individuelt, hvor der i alt kan kvalificeres 98 gymnaster af hvert køn. For herrer skal der ske kvalifikation til 8 konkurrencer, der består af Hold, Mangekamp, Øvelse på gulv, Hest, Barre, Bensving, Ringe og Reck. For damer skal der ske kvalifikation til 6 konkurrencer, der består af Hold, Mangekamp, Øvelse på gulv, Hest, Forskudt barre og Bom. Kvalificerede hold består af fire gymnaster, der både er kvalificeret til holdkonkurrencen og individuelt. Første mulighed for kvalifikation af hold er ved VM i 2018 i Doha, Qatar i perioden 25. oktober – 3. november 2018. Her kvalificeres de 3 bedste hold. Næste mulighed er ved VM i 2019 i Stuttgart, Tyskland i perioden 4. – 13. oktober 2019. Her kvalificeres de 9 bedste hold.
  Nationer med et kvalificeret hold kan kvalificere yderligere to gymnaster til de individuelle konkurrencer (per køn). Nationer uden et kvalificeret hold kan maksimalt kvalificere tre gymnaster (per køn). Den individuelle kvalificering starter ved VM i Stuttgart i 2019. Her vil de bedste 12 herrer og 20 damer i Mangekampen blive kvalificeret. Endvidere vil de bedste 3 på hver af specialøvelserne også blive kvalificeret. Yderligere vil den bedste ikke kvalificerede gymnast fra alle specialøvelserne i den samlede World Cup serie 2018/19 og 2019/20 også blive kvalificeret. I marts og april 2020 vil der blive gennemført en speciel World Cup serie i Mangekamp, hvor yderligere 3 herrer og 3 damer kan kvalificeres. Sluttelig kan der kvalificeres 2 gymnaster i Mangekamp ved EM i maj 2020.

  Kvalifikationen til Trampolin foregår kun for individuelle, med 16 deltagere af hvert køn. Kun fire nationer kan kvalificere 2 trampolinspringere (per køn). Øvrige nationer kan kun kvalificere én deltager. Første mulighed for kvalifikation er ved VM i 2019 i Japan i perioden 28. november – 1. december 2019, hvor de bedste 8 nationer (af hvert køn) kvalificerer sig. Resterende kvalifikationspladser findes gennem de seks World Cup stævner der gennemføres i perioden 16. februar 2019 - 25. april 2020.

  Konkurrencen i Rytmisk Gymnastik gennemføres kun for damer. Der er 2 konkurrencer, hvilket er individuelt og hold. Hvert hold består af 5 gymnaster. I alt kan 26 individuelle kvalificere og 70 gymnaster til de 14 hold kan kvalificere. Hver nation kan højest kvalificere ét hold og 2 individuelle gymnaster. For den individuelle konkurrence er første mulighed for kvalifikation ved VM i 2019 i Baku, Aserbajdsjan i perioden 16. - 22. september 2019, hvor de 16 bedste kvalificeres. Anden mulighed for kvalifikation er under World Cup i februar til april 2020, hvor de tre bedste også kvalificeres. Endelig er der én enkel plads til Europamesteren i maj 2020. For hold kan der kvalificeres 3 hold ved VM i 2018 i Sofia, Bulgarien i perioden 10. - 16. september 2018 og 5 hold ved VM i 2019 i Baku. Endelig er der én enkel holdplads til Europamesterskabet i maj 2020[11].

  Der tages forbehold for senere aftaler mellem Danmarks Idrætsforbund og Danmarks Gymnastik Forbund.

  Hestesport[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Hestesporten har 3 forskellige discipliner med ved konkurrencen. Det drejer sig om Military, Dressur og Spring. Kvalifikationerne til holdkonkurrencerne er vigtige, da alle kvalificerede ryttere på et hold også deltager i den individuelle konkurrence. Kvalifikationen for én af de i alt 15 hold-kvotepladser til military for hold (tre ryttere) kan ske gennem VM i 2018 i Tryon, North Carolina, USA i perioden 13. – 16. september 2018 (6 hold), gennem EM i 2019 (2 hold) eller ved Nations Cup finalen i 2019 (1 hold). Den individuelle kvalificering er kun for ryttere fra nationer, der ikke kvalificerer et hold. Kvalificeringen sker via en særlig olympisk rangliste der løber i perioden 1. januar – 31. december 2019. Hver nation kan højest kvalificere 2 ryttere. Danmark hører til i den nordeuropæiske gruppe, hvor der er mulighed for at kvalificere 2 ryttere. Kvalifikationen for én af de i alt 15 hold-kvotepladser til dressur for hold (tre ryttere) kan ske gennem VM i 2018 i Tryon, North Carolina, USA i perioden 12. – 16. september 2018 (6 hold) eller gennem EM i Rotterdam, Holland i perioden 19. – 25. august 2019 (3 hold). Den individuelle kvalificering er kun for ryttere fra nationer, der ikke kvalificerer et hold. Kvalificeringen sker via en særlig olympisk rangliste der løber i perioden 1. januar – 31. december 2019. Hver nation kan højest kvalificere 2 ryttere. Danmark hører til i den nordeuropæiske gruppe, hvor der er mulighed for at kvalificere 2 ryttere. Kvalifikationen for én af de i alt 20 hold-kvotepladser til spring hold (tre ryttere) kan ske gennem VM i 2018 i Tryon, North Carolina, USA i perioden 19. – 23. september 2018 (6 hold), gennem EM i Rotterdam, Holland i perioden 19. – 25. august 2019 (3 hold) eller ved Nations Cup finalen i 2019 (1 hold). Den individuelle kvalificering er kun for ryttere fra nationer, der ikke kvalificerer et hold. Kvalificeringen sker via en særlig olympisk rangliste der løber i perioden 1. januar – 31. december 2019. Hver nation kan højest kvalificere 2 ryttere. Danmark hører til i den nordeuropæiske gruppe, hvor der er mulighed for at kvalificere 2 ryttere[12][13][14].

  Der tages forbehold for senere aftaler mellem Danmarks Idrætsforbund og Dansk Ride Forbund.

  Håndbold[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Herrelandsholdet havde mulighed for kvalifikation gennem VM i 2019 i perioden 10. – 27. januar i Danmark og Tyskland, hvor der blev uddelt én kvalifikationsplads. Den anden mulighed for kvalifikation er ved EM i 2020 i perioden 10. – 26. januar i Danmark, Norge og Østrig, hvor der ligeledes bliver uddelt én kvalifikationsplads. Endelig er der mulighed for at tage en af de to kvalifikationspladser ved den olympisk kvalifikationsturnering i perioden 16. – 19. april 2020. Danmark blev verdensmestre ved VM i 2019, hvorfor de tog den første kvalifikationsmulighed[15].

  Damelandsholdet har mulighed for kvalifikation gennem EM i 2018 i perioden 29. november – 16. december i Frankrig, hvor der bliver uddelt én kvalifikationsplads. Den anden mulighed for kvalifikation er ved VM i 2019 i perioden 29. november – 15. december i Japan, hvor der ligeledes bliver uddelt én kvalifikationsplads. Endelig er der mulighed for at tage en af de to kvalifikationspladser ved den olympisk kvalifikationsturnering i perioden 19. – 22. marts 2020[16]. Ved EM i 2018 blev det til en ottendeplads for Danmark, hvorfor denne kvalifikationsmulighed glippede.

  Judo[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  I judo er der 7 vægtklasser for henholdsvis herrer og damer. Hver nation kan opnå én kvoteplads i hver vægtklasse. Der vil, til konkurrencerne, være 386 udøvere fordelt på 193 herrer og 193 damer. Yderligere vil der være en mixed holdkonkurrence, men der kan ikke kvalificeres til denne konkurrence, da kun nationer med tilstrækkelige antal kvalificerede individuelle udøvere kan deltage. Kvalifikation kan opnås, i hver vægtklasse, gennem placering på en særlig verdensrangliste, der vil være gældende i perioden 25. maj 2018 – 24. maj 2020. Her vil det være gældende, at de 18 øverste på ranglisten vil være kvalificeret. Yderligere vil der være 25 kvotepladser (13 herrer og 12 damer) ekstra til Europa. Disse kvotepladser fordeles til de bedste 25 forskellige nationer, der på tværs af vægtklasserne og på tværs af køn ligger øverst på verdensranglisterne. Endelig er der 20 ekstra universelle kvotepladser, der fordeles af IOC[17].

  Der teges forbehold for senere aftaler mellem Danmarks Idrætsforbund og Dansk Judo og Ju-Jitsu Union.

  Kano og kajak[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Detaljer for kvalifikation aftales senere mellem Danmarks Idrætsforbund og Dansk Kano og Kajak Forbund.

  Karate[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  I karate er der 4 vægtklasser/discipliner for henholdsvis herrer og damer. Der konkurreres i de to discipliner Kumite og Kata. Hver nation kan opnå én kvoteplads i hver vægtklasse/disciplin. Der vil, til konkurrencerne, være 80 udøvere fordelt på 40 herrer og 40 damer. Der kan opnås kvalifikation, til de i alt 10 pladser per vægtklasse/disciplin, gennem placering på en særlig verdensrangliste per 6. april 2020 (4 pladser), gennem placering i en særlig kvalifikationsturnering i Paris, Frankrig i perioden 8. – 10. maj 2020 (3 pladser) eller gennem placering ved European Games i Minsk, Hviderusland i perioden 14. - 30. juni 2019 (2 pladser)[18].

  Moderne femkamp[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Der kan opnås kvotepladser, for både herrer og damer, til i alt 36 udøvere af hvert køn. Hver nation kan højest kvalificere 2 udøvere per køn. Første mulighed for kvalifikation er vinderen af World Cup finalen i Japan i 2019. Herefter er der de kontinentale mesterskaber i 2019, hvor det europæiske mesterskab i perioden 6. - 11. august i Bath, England giver 8 kvalifikationspladser. Herefter er der yderlige tre kvalifikationspladser ved VM i 2019 og også tre kvalifikationspladser ved VM i 2020. Endelig vil de 6 højest rangerede på verdensranglisten, der ikke allerede er kvalificeret, per 1. juni 2020 også blive kvalificeret.

  Der tages forbehold for en senere national aftale mellem Danmarks Idrætsforbund og Moderne Femkamp Danmark.

  Roning[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  I roning er der 7 bådklasser for henholdsvis herrer og damer. Disse klasser er Singlesculler, Dobbeltsculler, Dobbeltfirer, Letvægtsdobbeltsculler, Toer uden styrmand, Firer uden styrmand samt Otter med styrmand. Dette betyder, at den legendariske danske disciplin letvægtsdobbeltfirer for herrer ikke længere er på det olympiske program. Til kvalifikationen til sommer-OL 2020 gælder det, at hver nation kun kan kvalificere én båd til hver klasse. Samlet kan der derfor højest være 48 roere fra én nation, hvis denne nation er repræsenteret i alle klasser. I alt deltager der 526 roere i konkurrencen. Første kvalifikationsmulighed er ved VM i roning i 2019 i Linz-Ottensheim, Østrig i perioden 25. august – 1. september 2019, hvor følgende kvalifikationer kan ske 9 både i singlesculler, 11 både i dobbeltsculler, 8 både i dobbeltfirer, 8 både i letvægtsdobbeltsculler, 11 både i toer uden styrmand, 8 både i firer uden styrmand 5 både i otter med styrmand. Ved den europæiske kvalifikationsregatta i Varese, Italien i perioden 27. – 29. april 2020 kan der kvalificeres 3 både i singlesculler og 2 både i letvægtsdobbeltsculler mens der ved den sidste internationale kvalifikation i Lucerne, Schweiz i perioden 17. – 19. maj 2020 kan kvalificeres 2 både i alle klasser.

  Der tages forbehold for senere aftale mellem Danmarks Idrætsforbund og Dansk Forening for Rosport.

  Sejlsport[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikationen sker ved at opnå kvotepladser for alle bådtyper og kan finde sted ved VM i 2018 i perioden 30. juli – 12. august i Århus, ved VM i 2019 for de separate bådklasser eller ved det regionale europæiske kvalifikationsstævne. Der kan foretages kvalifikation i følgende 10 bådtyper: Sejlbræt RS:X for herrer og damer, Finnjolle (herrer), Laser (herrer), Laser Radial (damer), 49er (herrer), 49erFX (damer), 470-jolle for herrer og dame og Nacra 17 (mixed)[19].

  Nedenfor er listet Bådtyper, herrer eller damer, navn(e) på udøveren der kvalificerede båden, begivenheden, placeringen samt dato for kvalifikationen.

  Bådtype H/D Udøver Begivenhed Placering Dato
  Laser Radial [20] Damer Anne-Marie Rindom Verdensmesterskabet, Århus 2018 3. plads 10. august 2018
  Sejlbræt RS:X[21] Damer Lærke Buhl-Hansen Verdensmesterskabet, Århus 2018 14. plads 10. august 2018
  49er [22] Herrer Mads Emil Lübeck
  Nikolaj Hoffmann Buhl
  Verdensmesterskabet, Århus 2018 11. plads 10. august 2018
  49erFX [23] Damer Jena Mai Hansen
  Katja Salskov-Iversen
  Verdensmesterskabet, Århus 2018 5. plads 11. august 2018
  Nacra 17[24] Mix Lin Ea Cenholt
  Christian Peter Lübeck
  Verdensmesterskabet, Århus 2018 4. plads 11. august 2018

  Skydning[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Antallet af discipliner ved skydning under sommer-OL 2020 er fastholdt på 15. Men der er kommet 3 nye mixed holdkonkurrencer ind på bekostning af 3 discipliner for herrer. Der dystes således herefter i 10 meter luftriffel (herrer) (595,0), 50 meter riffel, helmatch (herrer) (1135), 10 meter luftpistol (herrer) (563), 25 meter silhuetpistol (herrer) (560), Skeetskydning (herrer) (114), Trap (herrer) (112), 10 meter luftriffel (damer) (590,0), 50 meter riffel, helmatch (damer) (1115), 10 meter luftpistol (damer) (550), 25 meter pistol (damer) (555), Skeetskydning (damer) (92), Trap (damer) (92), 10 meter luftriffel (mixed team) (790,0), 10 meter luftpistol (mixed team) (742) og Trap (mixed team) (122). Tallene i parentes er de internationale minimumskrav til en score for kvalifikation.

  Der er 360 skytter, der i alt kan kvalificere sig, hvor 29 kan kvalificere sig til hver enkel af de 12 individuelle konkurrencer mens der kvalificeres 12 skytter særskilt til mixed team konkurrencerne. Kvalifikationsperioden vil være fra 1. september 2018 til 30. april 2020. Hver nation må højst få kvalificeret 2 skytter per disciplin og højst i alt 12 skytter. Herudover kan en nation få kvalificeret ét team (én herre og én dame) per disciplin i mixed team-konkurrencerne. Selve kvalifikationen starter ved VM i 2018 i perioden 31. august - 15. september 2018 i Changwon, Sydkorea, hvor 2 mixed teams per disciplin og 48 (herrer og damer) bliver kvalificeret. Herefter kan der kvalificeres i ét af de i alt 8 World Cup stævner, der gennemføres i 2019. Her kan der i alt kvalificeres 96 (herrer og damer). Endelig kan der også kvalificeres i ét af de i alt 6 europæiske mesterskaber eller designerede stævner. I denne forbindelse kan der kvalificeres 52 (herrer og damer)[25].

  Der tages forbehold for en senere aftale mellem Danmarks Idrætsforbund og Dansk Skytte Union.

  Sportsklatring[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  I sportsklatring afholdes der 2 konkurrencer; én for herrer og én for damer, med 20 deltagere i hver konkurrence. Hver nation kan højst kvalificere 2 klatre per køn. Konkurrencerne er en kombination af de tre stilarter bouldering, lead og speed. Første mulighed for kvalificering er ved kombinations-VM i 2019 i Tokyo, Japan, hvor 6 klatre af hvert køn kvalificeres. Desuden vil World Cup vinderne i 2019 også blive kvalificeret. Endvidere afholdes der et særligt olympisk kvalifikationsstævne i 2019, hvor de 6 bedste af hvert køn også kvalificeres. Endelig vil europamestrene i 2020 også blive kvalificeret.

  Der tages forbehold for eventuel senere aftale mellem Danmarks Idrætsforbund og Dansk Klatreforbund.

  Surfing[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Der er 19 kvalifikationspladser at kæmpe om for hvert køn, da der er reserveret én plads per køn til værtsnationen[26]. Der kan højest kvalificeres 2 surfere per nation af hvert køn. Der vil blive fire muligheder for at kvalificere sig. Første mulighed er 2019 World Surf League Championship Tour, hvor de 10 bedste herrer og de 8 bedste damer kvalificerer sig. Ved 2019 ISA World Surfing Games er der en enkel europæisk plads til hvert køn, mens der ved 2020 ISA World Surfing Games kvalificerer sig de 4 bedste herrer og de 6 bedste damer. Endvidere er der en enkel plads til hvert køn ved 2019 Pan American Games.

  Der tages forbehold for en senere national aftale mellem Danmarks Idrætsforbund og Dansk Surf og Rafting Forbund.

  Svømmesport[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Svømmesporten er opdelt i fem discipliner under sommer-OL 2020. Disse discipliner er vandpolo, synkronsvømning, udspring, svømning i bassin og svømning i åbent vand (maraton).

  I vandspolo kan der kvalificeres 12 hold for herrer og 10 hold for damer. Hvert hold består af 11 spillere. Første mulighed for kvalifikation er ved World League stævnerne i 2019. Her kvalificerer det vindende hold sig (både for herrer og damer). Næste mulighed er ved VM i 2019 i Gwangju, Sydkorea i perioden 12. – 28. juli 2019, hvor de to bedste herrehold og det bedste damehold kvalificere sig. Yderligere er der én kvalifikationsplads til det bedste hold i Europa i 2020. Endelig bliver der afholdt én kvalifikationsturnering for herrer og én for damer i foråret 2020. Her kan der kvalificeres 3 hold for herrer og 2 hold for damer[27].

  I synkronsvømning kan der i alt kvalificeres 104 deltagere, der alle er damer. Der afholdes en holdkonkurrence og en konkurrence for par. Hver nation kan kvalificere ét hold og ét par. Der vil deltage 10 hold og 22 par. Til holdkonkurrencen kan hver kontinent, herunder Europa, kvalificere ét hold i løbet af 2019. Ved VM i 2019 i Gwangju, Sydkorea kan der kvalificeres 2 hold mens der kvalificeres 3 hold i den afsluttende kvalifikationsturnering i Tokyo, Japan i foråret 2020. De 10 første par vil automatisk være kvalificeret når holdkvalifikationen er på plads. Der er nemlig tilladt at danne et par ud fra hvert hold. I løbet af 2019 vil der blive kvalificeret ét europæisk par. Endelig kan der kvalificeres 7 par ved den afsluttende kvalifikationsturnering i Tokyo, Japan i foråret 2020[28].

  I udspring kan der i alt kvalificeres 136 deltagere (68 herrer og 68 damer) til de 8 konkurrencer. Der konkurreres i udspring fra 3 meter vippe og 10 meter tårn og der konkurreres individuelt og synkront. Alle disciplinerne er både for herrer og damer. Hver nation kan højest kvalificere 8 udspringere af hvert køn. I synkront udspring skal der i alt kvalificeres 8 par til hver disciplin. Japan som værtsnation får automatisk er par kvalificeret. Ved VM i 2019 i Gwangju, Sydkorea i perioden 12. – 28. juli 2019 bliver de første 3 par kvalificeret mens de sidste 4 par bliver kvalificeret ved udsprings World Cup i Tokyo, Japan i foråret 2020. I de individuelle konkurrencer kan der kvalificeres 12 udspringer til hver disciplin ved VM i 2019 i Gwangju, Sydkorea. Herudover kvalificeres også europamesteren i hver disciplin i 2019. Endelig bliver de bedste 18 udspringere kvalificeret ved udsprings World Cup i Tokyo, Japan i foråret 2020[29].

  I svømning kan der kvalificeres 878 svømmere til de i alt 35 discipliner, der fordeler sig med 28 (14 per køn) individuelle discipliner og 7 holdkonkurrencer, hvoraf én enkelt er en mixed disciplin. Hver nation kan højest kvalificere 28 herrer og 28 damer. Der er fastlagt en kvalifikationsperiode der går fra 1. marts 2019 til 29. juni 2020. I denne periode skal svømmerne opnå enten det fastlagte A-krav eller det fastlagte B-krav. Ved opnåelse af A-kravet har svømmeren kvalificeret sig. Svømmere, der har opnået B-kravet, har en mulighed for at blive inviteret til at deltage når de sidste invitationspladser skal udfyldes. I holdkonkurrencerne kvalificeres de 12 bedste hold ved VM i 2019 i Gwangju, Sydkorea i perioden 12. – 28. juli 2019 mens de 4 bedste tider indenfor kvalifikationsperioden også kvalificeres. Holdkonkurrencerne afvikles som stafetter og sammensættes af svømmere, der er kvalificeret i de individuelle konkurrencer. Herudover kan en nation udpege 2 svømmere ekstra for hvert kvalificeret stafethold. Disse svømmere kan kun deltage i stafet - og skal have opfyldt B-kravet i den tilsvarende individuelle konkurrence[30].

  I svømning i åbent vand afholdes 2 konkurrencer (én per køn), hvor der svømmes 10 km. Der vil være 25 svømmere til hver konkurrence og hver nation kan kvalificere 2 svømmere per disciplin. De 10 bedste svømmere ved VM i 2019 i Gwangju, Sydkorea i perioden 12. – 28. juli 2019 vil blive kvalificeret. Endvidere bliver de bedste 9 ved den olympiske maraton (svømning i åbent vand) kvalifikation i foråret 2020 også kvalificeret. Endelig kvalificeres også europamesteren i 2019[31]

  Der tages i øvrigt forbehold for senere aftaler mellem Danmarks Idrætsforbund og Dansk Svømmeunion.

  Taekwondo[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  I taekwondo er der 4 vægtklasser for henholdsvis herrer og damer. Hver nation kan opnå én kvoteplads i hver vægtklasse. Der vil, til konkurrencerne, være 128 udøvere fordelt på 64 herrer og 64 damer. Der kan opnås kvalifikation, til de i alt 16 pladser per vægtgruppe, gennem placering på en særlig verdensrangliste per december 2019 (5 pladser), gennem placering i World Taekwondo Grand Slam Champions Series i januar 2020 (1 plads) eller gennem den europæiske kvalifikationsturnering 2020 (2 pladser)[32].

  Tennis[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  I tennis vil der være fem discipliner: Single og doubles for herrer og damer samt mixed double. Der kan i alt kvalificeres 172 spillere med 86 spillere af hvert køn. Hver nation kan højest kvalificerer 12 spillere, med højest 4 spillere i singlerne og højest 2 par i doublerne. Helt generelt kan der opnås kvalifikation, såfremt man ligger højt på ATP eller WTA ranglisterne per 8. juni 2020. I singlerne gælder det at være blandt de 56 øverste på listerne mens det for doublerne gælder om at være blandt de 31 øverste[33].

  Der tages forbehold for senere aftale mellem Danmarks Idrætsforbund og Dansk Tennis Forbund.

  Triatlon[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Der kan deltage 55 udøvere af hvert køn i de tre konkurrencer (herrer, damer og mixed-hold). Der kan opnås kvotepladser, for både herrer og damer, for de bedste 51 udøvere, gennem placering på en særlig verdensrangliste pr. 11. maj 2020. Ranglisten er baseret på resultater opnået fra 11. maj 2018. Kvotepladserne fordeles på den måde, at de 26 øverste, af hvert køn, på listen opnår kvalifikation, dog med den begrænsning, at der kun kan deltage 3 udøvere fra hver nation. Dette gælder for udøvere, der ligger blandt de øverste 30 på listen. Ud over de 26 øverste på listen opnås kvalifikation ved at være én af sin nations bedst placerede, dog med den begrænsning, at kvoten på 2 ikke allerede er opnået gennem de 30 øverste på listen. Dette gælder for udøvere, der ligger mellem 30 og 140 på listen. Endelig er der én kvalifikationsplads til den bedst placerede europæiske udøver, der pr. 11. maj 2020 ikke er kvalificeret på anden vis. Endvidere kvalificeres de 7 øverste hold (2 herrer og 2 damer) på den særlige mixed-hold verdensrangliste pr. 31. marts 2020. Yderligere 3 mixed-hold kvalificeres ved en afsluttende kvalifikationsturnering i april/maj 2020[34].

  Der tages forbehold for senere aftaler mellem Danmarks Idrætsforbund og Dansk Triatlon Forbund.

  Volleyball[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  Volleyball er opdelt i 2 discipliner: Beachvolley og Volleyball.

  I beachvolley kan der kvalificeres 24 hold af hvert køn. Hvert hold består af 2 spillere og hver nation kan højest kvalificere 2 hold per køn. Første mulighed for kvalifikation er ved en olympisk kvalifikationsturnering i 2019, hvor 2 hold af hvert køn kvalificeres, ved VM i 2019 i Hamburg, Tyskland i perioden 28. juni – 7. juli 2019 bliver vinderen af hvert køn kvalificeret. Endvidere vil det bedste europæiske par for hvert køn i den europæiske udgave af Beach Volleyball Continental Cup 2018-2020 også blive kvalificeret. Endelig kvalificeres de bedste 15 par af hvert køn på en særlig olympisk verdensrangliste per 15. juni 2020.

  I volleyball kan der kvalificeres 12 hold af hvert køn, hvilket betyder 144 spillere for herrer og damer. Kvalifikationen for herrer og damer er identisk og foregår parallelt. Den første mulighed for kvalifikation er ved et særligt olympisk kvalifikationsstævne i januar 2019, hvor de tre bedste hold kvalificeres. Herefter afholdes 3 interkontinentale olympisk kvalifikationsstævne i december 2019, hvor det bedste hold fra hver stævne kvalificeres. Endelig vil der i januar 2020 blive afholdt ét kvalifikationsstævne i Europa, hvor vinderen også kvalificeres.

  Der tages forbehold for eventuel senere aftale mellem Danmarks Idrætsforbund og Dansk Volleyball Forbund.

  Vægtløftning[redigér | redigér wikikode]

  Kvalifikation[redigér | redigér wikikode]

  I vægtløftning er der 7 vægtklasser for henholdsvis herrer og damer. Til sommer-OL 2020 er der indført helt nye vægtklasser, hvorfor det er første gang, at der konkurreres i disse vægtklasser. Hver nation kan opnå én kvoteplads i hver vægtklasse. Der vil, til konkurrencerne, være 196 udøvere fordelt på 98 herrer og 98 damer. Dette betyder, at der højst kan kvalificeres 14 deltagere per vægtklasse. Kvalifikation kan opnås, i hver vægtklasse, gennem placering på en særlig verdensrangliste. Kvalifikationsperioden er begrænset til 1. november 2018 til 30. april 2020. Her vil det være gældende, at de 56 øverste på ranglisten, per køn, vil være kvalificeret. Yderligere vil der være 35 kvotepladser, per køn, til nationer, der ikke allerede er kvalificeret. Disse pladser fordeles for at tilsikre at alle kontinenter repræsenteres[35][36].

  Der tages forbehold for senere aftale mellem Danmarks Idrætsforbund og Dansk Vægtløftnings-Forbund.

  Sportsgrene uden dansk deltagelse[redigér | redigér wikikode]

  I de følgende sportsgrene er der ikke dansk deltagelse ved sommer OL 2020.

  Baseball/Softball[redigér | redigér wikikode]

  Hockey[redigér | redigér wikikode]

  Skateboard[redigér | redigér wikikode]

  Syvmandsrugby[redigér | redigér wikikode]

  Resultater[redigér | redigér wikikode]

  Under dette afsnit vil der blive indsat alle danske resultater opnået under sommer OL 2020. Resultaterne vil være opdelt i sportsgrene som ovenfor.

  Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Olympic Sports | The Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games
  2. ^ "Qualification System Tokyo 2020". Badminton World Federation. Hentet 31. maj 2018. 
  3. ^ Qualification System – Tokyo 2020. International Table Tennis Federation. 2018-06-01. 
  4. ^ "Qualification System Tokyo 2020". World Archery. Hentet 7. maj 2018. 
  5. ^ "Qualification System Tokyo 2020". Union Cycliste Internationale. Hentet 5. juni 2018. 
  6. ^ "Qualification System Tokyo 2020". Union Cycliste Internationale. Hentet 5. juni 2018. 
  7. ^ "Qualification System Tokyo 2020". Union Cycliste Internationale. Hentet 5. juni 2018. 
  8. ^ "Qualification System Tokyo 2020". Union Cycliste Internationale. Hentet 5. juni 2018. 
  9. ^ "Qualification System Tokyo 2020". Union Cycliste Internationale. Hentet 5. juni 2018. 
  10. ^ "Tokyo 2020 Qualification System". www.igfgolf.org. Hentet 4. maj 2018. 
  11. ^ "Qualification System Tokyo 2020". International Federation of Gymnastics. Hentet 20. maj 2018. 
  12. ^ "Tokyo 2020 Qualification System". Fédération Equestre Internationale. Hentet 3. juni 2018. 
  13. ^ "Tokyo 2020 Qualification System". Fédération Equestre Internationale. Hentet 3. juni 2018. 
  14. ^ "Tokyo 2020 Qualification System". Fédération Equestre Internationale. Hentet 3. juni 2018. 
  15. ^ https://da.wikipedia.org/wiki/VM_i_h%C3%A5ndbold_2019_(m%C3%A6nd)
  16. ^ Tokyo 2020 Qualification System confirmed. International Handball Federation. 4. marts 2018. Hentet 6. maj 2018. 
  17. ^ "Qualification System Tokyo 2020". International Judo Federation. Hentet 16. maj 2018. 
  18. ^ "Qualification System Tokyo 2020". World Karate Federation. Hentet 7. juni 2018. 
  19. ^ "Tokyo 2020 Qualification System Sailing". www. sailing.org. Hentet 6. maj 2018. 
  20. ^ "First Laser radial and 49erFX nations confirmed for Tokyo 2020". aarhus2018.sailing.org. Hentet 11. august 2018. 
  21. ^ "First Phase of Tokyo 2020 Olympic Qualification Concludes Sailing World Championships". aarhus2018.sailing.org. Hentet 11. august 2018. 
  22. ^ "First Phase of Tokyo 2020 Olympic Qualification Concludes Sailing World Championships". aarhus2018.sailing.org. Hentet 11. august 2018. 
  23. ^ "First Laser radial and 49erFX nations confirmed for Tokyo 2020". aarhus2018.sailing.org. Hentet 11. august 2018. 
  24. ^ "First Phase of Tokyo 2020 Olympic Qualification Concludes Sailing World Championships". aarhus2018.sailing.org. Hentet 11. august 2018. 
  25. ^ "Qualification System Tokyo 2020". International Shooting Sport Federation. Hentet 30. maj 2018. 
  26. ^ "Qualification Process for Surfing Competition at Tokyo 2020". www.isasurf.org. Hentet 5. maj 2018. 
  27. ^ "Qualification System Tokyo 2020". Fédération Internationale de Natation. Hentet 13. juni 2018. 
  28. ^ "Qualification System Tokyo 2020". Fédération Internationale de Natation. Hentet 18. juni 2018. 
  29. ^ "Qualification System Tokyo 2020". Fédération Internationale de Natation. Hentet 18. juni 2018. 
  30. ^ "Qualification System Tokyo 2020". Fédération Internationale de Natation. Hentet 18. juni 2018. 
  31. ^ "Qualification System Tokyo 2020". Fédération Internationale de Natation. Hentet 18. juni 2018. 
  32. ^ "Qualification System Tokyo 2020". World Taekwondo. Hentet 3. Juni 2018. 
  33. ^ "Qualification System Tokyo 2020". International Tennis Federation. Hentet 12. juni 2018. 
  34. ^ "Qualification System Tokyo 2020". cdn.dosb.de. Hentet 7. maj 2018. 
  35. ^ "Qualification System Tokyo 2020". International Weightlifting Federation. Hentet 9. juli 2018. 
  36. ^ "New Bodyweight Categories Approved". International Weightlifting Federation. Hentet 9. juli 2018. 

  Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]