Danske Fysioterapeuter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Danske Fysioterapeuter
Grundlæggelse 1918
Type Faglig organisation
Hovedkontor Holmbladsgade 70
2300 København S
Antal medlemmer 14.000
Formand Tina Lambrecht
Eksterne henvisninger
Hjemmeside fysio.dk
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Danske Fysioterapeuter er navnet på en dansk faglig organisation og interesseforening for over 14.000 fysioterapeuter og fysioterapeutstuderende, som arbejder for at sikre fysioterapeuters faglige, økonomiske og arbejdsmæssige interesser, og har holdninger til sundhedspolitiske emner som forebyggelse, sygdomsbehandling og genoptræning.

Foreningens 10.000 erhvervsaktive medlemmer arbejder blandt andet i kommunerne (ca. 3.500), på hospitalerne (ca. 2.000) og på private klinikker (ca. 4.500). Omkring 650 ejer en klinik med ydernummer, og ca. 200 ejer en klinik uden ydernummer. Danske Fysioterapeuter er medlem af Sundhedskartellet, Forhandlingsfællesskabet og FTF. Desuden samarbejder foreningen med DSA. Siden den 1. april 2013 har Tina Lambrecht været foreningens formand.

Danske Fysioterapeuter forhandler overenskomster for alle de offentligt ansattes medlemmer. Derudover har foreningen private overenskomster blandt andet med Falck Healthcare. Foreningen forhandler også overenskomst med Danske Regioner og Kommunernes Landsforening for praktiserende fysioterapeuter med ydernummer. Derudover rådgiver Danske Fysioterapeuter medlemmerne om forhold vedrørende arbejdslivet fra kontrakter, over løn og barsel til arbejdsmiljøproblemer og karriereudvikling.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]