Forbundet Træ-Industri-Byg i Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Forbundet Træ-Industri-Byg i Danmark (TIB) var det landsdækkende fagforbund tilknyttet LO for en række faggrupper inden for byggeriet og træ- og møbelindustrien. Den 15. december 2009 annoncerede TIB, at de arbejdede frem mod en fusion med Fagligt Fælles Forbund (3F) ved udgangen af 20101. Den formelle sammenlægning skete d. 1. januar 2011 efter, at sammenlægningen var blevet godkendt på de to forbunds kongresser.

Godt 70.000 snedkere, tømrere, gulvlæggere, maskinsnedkere, bygningssnedkere, møbelpolstrere, træindustriarbejdere, savværksarbejdere, glarmestre, orgelbyggere, sadelmagere, tapetserere og ortopædister var organiseret i TIB.

Forbundet blev dannet i 1997 gennem en fusion af Snedker- og Tømrerforbundet og Træindustriforbundet, og forbundsformanden var til 2008 Arne Johansen, hvorpå den tidligere næstformand, Johnny Skovengaard, overtog formandsposten.

Forbundet havde til huse i Mimersgade 41 på Nørrebro, København. D. 1. januar 2007 trådte en gennemgribende ændring af forbundets struktur i kraft, som reducerede antallet af lokale afdelinger fra 31 til ti. De ti afdelinger var ved sammenlægningen i 2010:

Bornholm sorterede direkte under forbundet.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  • 1 Pressemeddelelse: TIB og
  • 3F TIB og 3F arbejder frem mod en fusion i 2010.