Dansk Journalistforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg Forkortelsen "DJ" har flere anvendelser, se DJ (flertydig)
Dansk Journalistforbund
Virksomhedsform forening
Hovedsæde(r) Gammel Strand
Cvr-nummer 59783718
Hjemmeside(r) http://journalistforbundet.dk/

Dansk Journalistforbund – Medier & Kommunikation (DJ) er et dansk fagforbund for journalister, grafikere, kommunikatører, fotografer, medieteknikere m.v. DJ blev grundlagt 1. januar 1961. Forbundets medlemmer er dels fastansatte, dels freelancere. DJs formand er Lars Werge, mens Tine Johansen er næstformand.

DJ er er et selvstændigt fagforbund uden tilknytning til hovedorganisationer som LO, AC og FTF, men anses ikke for at være et gult fagforbund, idet forbundet ikke er imod overenskomster og heller ikke er tværfagligt.

Forbundet har 15.500 medlemmer (pr. 1. maj 2012)[1]. Cirka 2.000 af disse er medlem gennem Kredsen af Journaliststuderende, Kredsen af Journaliststuderende i Odense, Danske Journaliststuderende på RUC, Kommunikationsstuderende RUC, som hver især organiserer studerende på forskellige uddannelser. Under DJ's medlemmer hører specialforeningerne Danske Bladtegnere og Pressefotografforbundet. Desuden findes specialgrupperne Distriktsbladgruppen, Foreningen af Billedmedieoversættere, Fotograferne, Freelancegruppen, Visuelt Forum, Kommunikationsgruppen, Organisationsgruppen og TVGruppen.[2]

Journalistforbundet udgiver medlemsbladet Journalisten 15 gange årligt og driver hjemmesiden journalisten.dk.

Forbundet udpeger den komité, der uddeler Cavlingprisen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]