Fødevareforbundet NNF

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fødevareforbundet NNF
Virksomhedsinformation
Grundlagt 1. april 1964Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmesideRediger på Wikidata
CVR-nummer 53369413Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/53369413Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Fødevareforbundet NNF (tidligere Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet) er et dansk fagforbund (organiseret som et industriforbund), der organiserer såvel faglærte som ikke-faglærte arbejdere inden for bager-, slagter- og mejeri-industrien samt visse andre områder. NNF har traditionelt været tilknyttet LO, men fra og med d. 1. januar 2019 er NNF medlem af Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Antal medlemmer[redigér | redigér wikikode]

NNF Forbundet har ca. 27.000 medlemmer og organiserer ansatte inden for følgende brancher: bager, slagter, mejeri, sukker- og chokoladeindustrien samt tobaksindustrien. Den nuværende forbundsformand er Ole Wehlast.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Forbundet er stiftet som Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet 12. marts 1980 ved en fusion af Dansk Slagteriforbund, Bageri-, Konditori- og Mølleriarbejdernes Forbund, Tobaksarbejderforbundet i Danmark og Sukkervare- og Chokoladearbejdernes Forbund. 1. januar 1983 kom også Mælkeriindustriarbejdernes Forbund til. 1. januar 2009 ændrede forbundet navn til Fødevareforbundet NNF.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]