Fødevareforbundet NNF

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fødevareforbundet NNF
Virksomhedsinformation
Grundlagt 1. april 1964 Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer 53369413 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/53369413 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Fødevareforbundet NNF (tidligere Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet) er et dansk fagforbund (organiseret som et industriforbund), der organiserer såvel faglærte som ikke-faglærte arbejdere inden for bager-, slagter- og mejeri-industrien samt visse andre områder. NNF har traditionelt været tilknyttet LO, men fra og med d. 1. januar 2019 er NNF medlem af Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Antal medlemmer[redigér | redigér wikikode]

NNF Forbundet har ca. 27.000 medlemmer og organiserer ansatte inden for følgende brancher: bager, slagter, mejeri, sukker- og chokoladeindustrien samt tobaksindustrien. Den nuværende forbundsformand er Ole Wehlast.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Forbundet er stiftet som Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet 12. marts 1980 ved en fusion af Dansk Slagteriforbund, Bageri-, Konditori- og Mølleriarbejdernes Forbund, Tobaksarbejderforbundet i Danmark og Sukkervare- og Chokoladearbejdernes Forbund. 1. januar 1983 kom også Mælkeriindustriarbejdernes Forbund til. 1. januar 2009 ændrede forbundet navn til Fødevareforbundet NNF.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]