Spring til indhold

Diskussion:Erik Emil Parup

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Erik Parup er ikke beskrevet andre steder end i modstandsdatabasen fra frihedsmuseet - som han udfra min søgning har afleveret sine erindringer til, men det er vist os det - han har ikke øjensynligt spillet en ledende rolle eller blevet skudt/dømt - vil foreslå artiklen fjernet igen da Erik Parup ikke er notabel nok --BillyDK (diskussion) 14. aug 2015, 15:34 (CEST)

Sletningsforslag[rediger kildetekst]

Sletningsforslag: Erik Emil Parup

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag
  • Erik Emil Parup var modstandsmand og medlem af Holger Danske, men er det notabilitetsgivende i sig selv? Nationalmuseets hjemmeside har lidt om ham, og navnet giver godt 5000 hits på goggle. Har haft notabilitetsskabelon siden 2015.
  • Slet - Det er en temmelig tynd artikel, og han har ikke rigtig bedrevet noget, som jeg kan se. Toxophilus (diskussion) 4. apr 2019, 15:59 (CEST)
  •  Kommentar - Spørgsmålet om modstandsfolks notabilitet er tidligere diskuteret her Pugilist (diskussion) 4. apr 2019, 22:36 (CEST)
  • Slet - Uden nogen information om hvad han har lavet efter krigen, kan jeg ikke se at han skulle være notabel. --Kjeldjoh (diskussion) 9. apr 2019, 08:35 (CEST)
  • Slet - Intet i Infomedia - andet en en enkelt meddelelse om behandling af hans bo i skifteretten. Og slet ingenting i Mediestream. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 9. apr 2019, 18:09 (CEST)
Konklusion:
Enighed om sletning. Han ses heller ikke at være notabel basderet på den tidligere generelle diskussion. Pugilist (diskussion) 15. maj 2019, 12:53 (CEST)[svar]

Erik Emil Parup er oprettet igen af en IP-bruger, og en anden bruger, der påstår at være søn af Parup har skrevet nedenstående på diskussionssiden. Er der noget, der har ændret sig angående notabiliteten?

  • Det forekommer mig underligt at personer - uden kendskab til personer og deres gøren og laden - kan anmode om at få folk slettet. Min far - Erik Emil Parup - var ikke en af besættelsestidens store, lysende helte som Flammen eller Citronen. Men har var aktiv i modstandsbevægelsen fra sin hjemsendelse fra Livgarden i april 1942. Først - som så mange andre - med produktion og distribution af illegale blade og tryksager. I foråret 1943 startede han en lille gruppe på 4-5 mand i Vanløse med det formål at sabotere en fabrik der (vistnok) producerede krigsmateriel til nazisterne. "Der var i hvert fald sabotagevagter, så noget må de jo ha lavet." I et forsøg på at skaffe sprængstoffer fik en af dem kontakt til en mand, der hævdede at han kunne skaffe noget trotyl. Men han blev ved med at spørge om de nu var en rigtig modstandsgruppe, hvem de ellers kendte og om de havde noget at gøre med noget skyderi i nabolaget. Til sidst var de overbeviste om at manden måtte være stikker, så to af dem skød ham i Utterslev mose og smed hans lig ud i vandet. Derefter opløstes gruppen og de to flygtede til Sverige. I oktober 1943 fik Bob Ramsing min far med i den nydannede kornetgruppe, han selv var med i. Her deltog Erik Parup i et antal våbentransporter og aktioner. Bl.a. på Den Tyske Postcencur i Tietgensgades Postkontor d. 27 januar 1944. Kort efter denne aktion blev flere af gruppens medlemmer arresteret. Gruppen var blevet stukket. Bob Ramsing flygtede til Sverige - men min far valgte at gå under jorden, da Bob var den eneste i gruppen der kendte hans rigtige navn. De andre kendte ham som Ejner Petersen. Som de fleste ved, blev 4 af gruppens tilfangetagne medlemmer brutalt myrdet senere på året. 9. august 1944 Under en transport ved Osted. Efter endnu en tid under jorde blev min far opfordret til at indgå i en militær gruppe. De såkaldte M grupper. I afsnit VI. Rødovre. Og her deltog han i adskillige aktioner helt frem til 4. maj 1945. Med endnu en periode under jorden i februar 45. Med den viden, finder jeg hele denne diskussion om hvorvidt min fars navn kan nævnes i forbindelse med besættelsen og Holger Dansk Gruppen ganske absurd. Og uværdig. (Skrev Parup (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
  • Slet - Han er stadig blot én blandt mange modstandsfolk, der efter min mening i forvejen har en ganske lav grænse for notabilitet. Artiklen er meget kort og helt uden kilder. Ovenstående beretning er heller ikke en neutral kilde, og har samme problem som at skrive om sig selv. Toxophilus (diskussion) 16. jan 2020, 14:45 (CET)
Konklusion:
Artikeln er konkluderet sletet for mindre end et år siden. Der ikke noget nyt i den efterfølgende (gen)oprettede artikel. Artiklen slettes derfor. Skal artiklen oprettes igen, må det gå over et gendannelsesforslag. --Pugilist (diskussion) 16. jan 2020, 16:56 (CET)

Skal man være død under besættelsen for at komme på Wikipedia ? Det er åbenbart ikke nok at være medlem af modstandsgruppen Holger Danske. Jeg kender ikke Erik Emil Parup, men dette at være oppe mod besættelsesmagten, var livsfarligt, og mange mistede livet. Jeg kender godt udtrykket "Sidste dages hellige", dette udtryk kan man ikke sætte på Erik Emil Parup. Så opret venligst siden igen.(Skrev 10. jul 2019, 14:35 (diskussion • bidrag) 87.60.7.116. Husk at signere dine indlæg.)

Hej, Det er en vanskelig problematik, og den har tidligere været diskuteret her. - Nico (diskussion) 12. jul 2019, 13:07 (CEST)

Hej, at Erik Emil Parup optræder i Nationalmuseet/Frihedsmuseet som medlem af Holger Danske, må vel gøre indtryk på selv den mest garvede. Med venlig hilsen Aksel Ludvigsen