Diskussion:Gunhild (dansk dronning)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Feminisme Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kvinder, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kvinde- og feminisme-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Sletningsforslag: Gunhild (dansk dronning)

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Emnet er allerede omfattende behandlet i Sigrid Storråde. Denne artikel har en meget mindre kritisk tilgang til diverse krøniker, der er iøvrigt heller ingen kilder. Så {{slet}} Gunhild af Polen eller alternativt, gør den til redirect til Sigrid Storråde. mvh Per (PerV) (diskussion) 15. aug 2016, 18:40 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet alternativt Symbol redirect vote2.svg Omdirigering. En redirect vil have den fordel, at hvis en anden bruger ønsker at genoprette artiklen, vil brugeren kunne se at emnet allerede er dækket af Sigrid Storråde. mvh Per (PerV) (diskussion) 15. aug 2016, 18:48 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold – men selvfølgelig så vidt muligt forbedr den og tilføj kilder. Jeg synes ikke artiklen Sigrid Storråde har en sådan kvalitet at det kan berettige til tvungen sammenskrivining. Der er voldsomt få kilder i Sigrid Storråde i forhold artiklens længde, og den taler generelt om "sagaer" og "krøniker" uden på noget tidspunkt at specificere hvilke. Ifølge den artikel er Sigrid og Gunhild muligvis samme person, og muligvis forskellige personer. Ud fra dette synes jeg godt man kan have en artikel om Gunhild. Brug hellere energien til at forbedre artiklen Gunhild (dansk dronning), og link selvfølgelig gerne til Sigrid Storråde. Mvh. Kartebolle (diskussion) 16. aug 2016, 08:06 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Har i det mindste rettet iw, linket til diverse personer, men hvis vi skal beholde denne stump af en artikel bør den i det mindste udbygges fra en wiki, som lyder ret troværdig. mvh Per (PerV) (diskussion) 16. aug 2016, 16:55 (CEST)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar – eller udbygges med brug af troværdige kilder. Vi er ikke afhængige af hvad der er skrevet på andre Wikipediaer. Mvh. Kartebolle (diskussion) 16. aug 2016, 16:59 (CEST)

Symbol comment vote.svg Kommentar Du er velkommen til at finde "troværdige kilder" ud over diverse krøniker. Jeg gør det ikke! mvh Per (PerV) (diskussion) 16. aug 2016, 17:03 (CEST)

 • Symbol keep vote.svg Behold – jeg synes at artiklen skal beholdes frem for en En redirect ---Zoizit (diskussion) 16. aug 2016, 17:06 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Det afgørende må være, om vi kan afklare om det er én eller to forskellige personer. Hvis det er to forskellige, vil en redirect være misvisende, uanset indhold. - Nico (diskussion) 16. aug 2016, 17:15 (CEST)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar Enig med Nico. Jeg læner mig op ad en wiki, hvor de skriver "or it could be that Sigrid is a confused duplicate memory of the same historical wife". Hvis det ikke er tilfældet, og vi kan finde nutidige historikere, der fastslår hendes identitet, så synes jeg også, vi skal beholde artiklen! mvh Per (PerV) (diskussion) 16. aug 2016, 17:41 (CEST)
   • Nogle har måske fået det indtryk at nogle kilder omtaler en person med et navn, og andre kilder omtaler en person med et andet navn, og at der måske i virkeligheden er tale om den samme person. Jeg har intet belæg for at sige at Olav Tryggvasons saga er sand, men vil nævne at sagaen i afsnit 91 (link) siger at Svend Tveskæg på et tidspunkt var gift med Gunhild, datter af venderkongen Burislav. Gunhild blev syg og døde, og kort giftede Svend sig igen med Sigrid Storråde. Så de to kvinder optræder altså begge i samme dokument. Det må for mig at se være nok til en artikel om hver uanset nogens teorier om at Sigrid Storråde eller måske begge er fiktive. Mvh. Kartebolle (diskussion) 16. aug 2016, 18:08 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold – Enig med Kartebolle - Nico (diskussion) 16. aug 2016, 18:58 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold – men bør omskrives. Rmir2 (diskussion) 17. aug 2016, 16:51 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Som Rmir2 (diskussion • bidrag • e-mail). Tostarpadius (diskussion) 7. okt 2016, 07:37 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar – Artiklen er nu udvidet med kildebelæg. Jeg foreslår at afstemningen om sletning afsluttes. Bemærk, at hun IKKE er den samme Gunhild som Gunhild af Polen. Den fejlagtige henvisning i artiklen om Harald Blåtand er ligeledes rettet. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 3. nov 2016, 17:04 (CET)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Artiklen beholdes.
- Sarrus (db) d. 6. nov 2016, 11:02 (CET)