Diskussion:John Hornbech Christensen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: John Hornbech Christensen

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag
Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

John Hornbech Christensen har gennemført en lang række løb og er desuden administrerende direktør for Fakta A/S. Er det notabelt? --|EPO| COM: 15. aug 2020, 11:39 (CEST)

  • Slet - Hans løbskarriere giver ikke notabilitet. Det er imponerende og jeg kunne nok ikke gøre det samme, bevares, men det er ikke en professionel karriere, og han har ikke vundet medaljer, men blot deltaget. Største merit er topposten i fakta, men jeg synes ikke det er nok. Toxophilus (diskussion) 15. aug 2020, 12:04 (CEST)
  • Slet - den beskrevne idrætspræstation er ikke relevant i notabilitetssammenhæng. Karrieren i erhvervslivet er tættere på, men ifølge Wikipedia:Kriterier for biografier skal man op i en højere liga, før det vil være naturligt med en bigorafisk artikel her. Økonom (diskussion) 15. aug 2020, 21:30 (CEST)

* Slet - Mellemledere under direktionsniveau hører under kriterierne for biografier til personer der ikke er notable nok. Fakta ejes af Coop, der har en direktør og en bestyrelsesformand, så selvom kæden har 370 butikker i Danmark kan den administrerende direktør for kæden ikke få en side. John Cambrick (diskussion) 16. aug 2020, 21:17 (CEST)

Selskabet Fakta er ikke stiftet af Coop, men er senere opkøbt af Coop, men udgør dog stadig en selvstændig virksomhed. Derfor skal Fakta naturligvis betragtes som en virksomhed, og ikke som et "underudvalg". Hvem der present ejer Fakta, er af ringe eller mindre betydning i denne sammenhæng. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 18. aug 2020, 14:15 (CEST)
  •  Formalia - @Hornbech: Du har måske en holdning til dette sletningsforslag.
  • Slet - Som artiklen fremstår, ser jeg ikke at han opfylder Wikipedia:Kriterier for biografier.--Kjeldjoh (diskussion) 17. aug 2020, 11:06 (CEST)
  •  Kommentar Wikipedia:Kriterier for biografier#Erhvervsfolk har tydeligvis overset at man også bør kunne være automatisk notabel selvom firmaet ikke er børsnoteret. Fx vil direktørerne for Grundfos, Danfoss og DSB ikke være automatisk notable fordi firmaerne ikke er børsnoterede. Det på trods af at de firmaer med stor sandsynlighed vil være at finde i OMXc25, hvis de var. Hvis Fakta var børsnoteret tænker jeg også de ville have en mulighed for at have været i OMXc25 og John ville have været automatisk notabel. Direktør for en virksomhed med en omsætning på 10 mia. kr. bør i min verden være automatisk notabel.
Ligeledes skal man være opmærksom på at kriterierne for OMXC25 skifter hver 6mdr., så en person der var direktør for en virksomhed, der nu er i OMXC25, kan have været direktør for virksomheden, mens den ikke var i OMXC25. Eller omvendt man kan have været direktør for en virksomhed, der lige når at være i OMXc25 i 6mdr. --Santac (diskussion) 18. aug 2020, 10:24 (CEST)
I øvrigt skal man bide mærke i, at disse kriterier tilsyneladende kun tager stilling til, hvem der er automatisk notable. Læser man lidt længere nede i forhold til afsnittet om notable erhvervefolk, så vil man i afsnittet Ikke nok finde en linje med følgende formulering: "Mellemledere under direktionsniveau", det må vel som udgangspunkt betyde, at personer der udfylder en post som direktør, eller på direktionsniveau kan være notable, hvis vi skønner, at de er det, så sagen om erhvervsledere er hverken helt klar eller åbenlys. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 18. aug 2020, 14:11 (CEST)
Der er generelt en tendens til at læse kriterierne under automatisk notable, som om det er mindstekav for artiklerne. Jeg er helt enig i at denne person sagtens kan være notabel og opfylder kravet om at være over "Mellemledere under direktionsniveau".
Ligeledes er det nu højere oppe præciseret at Fakta er en selvstændig virksomhed, som tilfældigvis er 100% ejet af Coop. --Santac (diskussion) 19. aug 2020, 10:54 (CEST)
  • Behold - Med de kommentarer der nu har været her i diskussionen om forståelsen af, hvad der er, eller kan være, udslagsgivende som notabilitet for danske erhvervsledere, så vil jeg gerne tillade mig at advokere for, at en kædedirektør for en stor kæde som Fakta er ganske notabel, især hvis vedkommende har haft stillingen i flere år, og navnlig hvis der tillige er andre væsentlige stillinger/poster forud for kædedirektørstillingen at forholde sig til. Ser vi på kategorien "Direktører fra Danmark" vil vi jo også se, at den består af mange flere personer, end blot dem, der er "automatisk notable" iht. Wikipedia.dk's kriterier. Jeg har inden min stemme her for behold dog været nød til at wikificere artiklen, indsætte passende links, kategorier og et mindre udvalg af kilder (der kan vist også findes mange kilder til løbekarrieren, men det har jeg ikke orket, at kaste mig over). Alt dette manglede i den grad i artiklen, så jeg forstår såmænd godt tanken bag sletningsforslaget - og sproget det var .... ja, jeg ved ikke hvilket udtryk, jeg skal bruge, men prøv selv at læse det i versionen før mine opdateringer!! Ole Ryhl Olsson (diskussion) 19. aug 2020, 20:48 (CEST)
  • Behold - Kombinationen af leder for en landsdækkende butikskæde og en imponerende resultatliste i ultrasport giver artiklen relevans. - Nico (diskussion) 19. aug 2020, 21:23 (CEST)
  • Behold - Det er blevet en fin lille artikel efter Ole Ryhl Olssons formatering. --Santac (diskussion) 20. aug 2020, 08:40 (CEST)
Konklusion:
Ikke konsensus for sletning. --Pugilist (diskussion) 24. aug 2020, 10:10 (CEST)