Diskussion:Kim Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Artículo bueno-blue.svg Artiklen Kim Larsen er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Emblem-star.svg Artiklen Kim Larsen har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 43, 2020.

Stock post message.svg Huskeliste for Kim Larsen: rediger · historik · overvåg · opdater

Nuvola kdict glass.svgSenest gennemgået den 10. november 2015 (6 år og 196 dage siden) af Toxophilus. Artiklen er listet i kvalitetsmærkede artikler til eftersyn.

  • Udvid indledningen så den omfatter hele artiklen. Nævn de forskellige bands han var med i, og eventuelt periode og meget kort hvis de er berømt for noget. Skriv også om skuespilskarriere. Toxophilus (diskussion) 1. nov 2015, 17:40 (CET)
  • Der burde skrives mere om Kim Larsen som tekstforfatter og/eller komponist. Hvornår skrev han begge dele, hvornår satte han musik til andres tekster? Rmir2 (diskussion) 1. nov 2015, 18:24 (CET)
  • Delafsnittene under "karriere" er for korte til at give fyldestgørende information. Rmir2 (diskussion) 1. nov 2015, 18:28 (CET)
Melodi Grand Prix Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Melodi Grand Prix, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Melodi Grand Prix-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Video-x-generic.svg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg har skrevet om Kim Larsen i den tyske udgave af Wikipedia, hvor jeg hævdede at Kim Larsen er en af det mest kendte, hvis ikke DEN mest berømte danske sanger.

Siden en anden kiggede på den danske side, må man da få tvivl om dette er tilfældet, selvom jeg ved at det er. Så det ville glæde mig hvis nogen kunne bakke mig op. Det kan jo ikke være, at min tyske tekst om Kim Larsen er større end den danske...

Hilsen Michael


Hej Michael!

Kim Larsen er stor! Det kan du få alle mine papirklip på! Men om hvorvidt han er den störste , det tvivler jeg på. Det forbavser mig at der ikke er det mindste om Annisette & Savage Rose? Dødens Triumf gik jo trods alt en halv evighed på det kongelige ...

mvh // Jens M Andreasen


En biografisk artikels størrelse har ikke noget at gøre med hvor berømt/populær personen er. Årsagen til at den danske artikel ikke er større, er blot at ingen med stor interesse for Kim Larsen har arbejdet på artiklen endnu. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 9. maj 2005 kl. 09:21 (CEST)

Vedrørende "nationalskjald", der fylder 70 snart[rediger kildetekst]

Er afsnittet om hans "indkomst" overhovedet relevant. I så fald skal det opdateres, jeg har lige hørt i radioen, at hans formue er 5x. millioner kr. (fik ikke fat i ciffer 2, derfor x.)

Tiden med Gasolin kan vel skrives og dokumenteres bedre. Der må vel være nogle, der ligger inde med den ret opreklamerede "dokumentar" om Gasolin? Her kan vel findes megen relevant information.

Tiden efter Gasolin er også med store "huller" i diskografien. Der kan vel som minimum skabes en totalliste over udgivelser.--Ramloser (diskussion) 17. okt 2015, 21:48 (CEST)

Tænker at hans indkomst kan være relevant, men at der ingen grund er til at nævne regnskaberne år for år. Mere som en for form engangsoplysning som "Ved udgangen af regnskabsåret XXXX var hans firmas egenkapital på XX millioner". Men måske hans firma skal have et helt afsnit for sig selv, men beskrivelse af hvad det egentlig er for et firma han har, altså hvad det varetager, hvornår det blev oprettet og lignende?
Tænker også at hans biografi kan inddeles i noget alá "Fødsel og yngre år", "Gasolin", "Første solo-tid", "Kim Larsen & Jungle Drums", "Anden solo-tid og Midt om Natten", "Kim Larsen & Bellami" osv. Altså en opdeling efter hans bandmedlemskaber?
Og så skal der selvfølgelig skabes en totalliste over udgivelser - det er jeg helt enig i. mvh Tøndemageren (diskussion) 17. okt 2015, 22:07 (CEST)
Listen over "Bands" er ganske fin til afsnitsinddeling af den musikalske karriere. Så får vi flg. afsnit:"Opvækst", "Ungdomsårene", "Gasolin", "Første solo-tid", "Kim Larsen & Jungle Drums", "Anden solo-tid og Midt om Natten", "Kim Larsen & Bellami", "Kim Larsen & Kjukken". Det kan også overvejes, om "solokarriere" skal indgå som underpunkt under hvert afsnit, altså "soloalbums" som underrubrik under hhv. "Gasolin", "Kim Larsen & Jungle Drums", "Kim Larsen & Bellami", "Kim Larsen & Kjukken". Men hvem påtager sig opgaven?--Ramloser (diskussion) 18. okt 2015, 19:51 (CEST)
Listen over bands synes jeg ikke bør have et særskilt afsnit. Hvis der som I foreslår bliver oprettet nogle underafsnit til hans karriere, så kommer det mere naturligt i denne sammenhæng. Toxophilus (diskussion) 18. okt 2015, 20:00 (CEST)
Det var i hvert fald min tanke, at det skulle laves på den måde. mvh Tøndemageren (diskussion) 18. okt 2015, 21:00 (CEST)

Forklædt som voksen[rediger kildetekst]

I forhold til kilder til at Forklædt som voksen stadig er blandt de mest solgte albummer i Danmark, skal vi nok have kilder der påstår det samme, som er yngre end Rasmus Seebachs seneste albummer - de er muligvis bedre sælgende, men er ikke sikker. Har ikke kunne finde kilder på det ene eller andet. Dog mener jeg at en kilde fra 2004, om at FSV stadig er blandt de bedste sælgende dansk albummer nogensinde, måske er lige gammel nok? Måske bare mig? mvh Tøndemageren (diskussion) 25. okt 2015, 18:24 (CET)

Jeg ved ikke om jeg forstår hvad du mener. Jeg har tidligere refereret en kilde fra 2007 hvor FSV er det 2. mest solgte album (efter Midt om natten), med 540.000 eksemplarer. Jeg har svært ved at forestille mig, at dette skulle være blevet overgået siden. Seebach når "kun" op på 260.000 med Mer' end kærlighed (2011).--z33k (diskussion) 2. nov 2015, 15:31 (CET)
Pointen er lidt, at skriver vi (i 2015) at albummet stadig er blandt de mest sælgende, bør kilden ikke være hverken otte eller 11 år gammel. Skriver vi stadig, skal vi gerne have en kilde der siger det i 2015. Eller skal der stå at albummmet pr. 2007 (eller 2004) var det næstbedst sælgende (eller en anden formulering, der gør at tidspunktet ikke længere er vigtigt). Jeg er ikke umiddelbart klar over hvor meget Seebachs albummer har solgt, ved bare de har været succesfulde, så kunne jo godt være de havde solgt meget. mvh Tøndemageren (diskussion) 3. nov 2015, 14:21 (CET)

Eftermæle[rediger kildetekst]

Jeg påtænker ikke selv at udføre opgaven, men i betragtning af den overvældende omtale, mindeudsendelser og optog, som er gennemført som hyldest til Kim Larsen, bør der vel skrives et afsnit "eftermæle", som omtaler disse "events"---Ramloser (diskussion) 5. okt 2018, 15:29 (CEST)

@Ramloser: Er helt enig i at vi selvfølgelig skal beskrive den store reaktion der blev vist over hele Danmark i forbindelse med hans bortgang. mvh Tøndemageren (diskussion) 7. okt 2018, 19:28 (CEST)

Var han ikke født i Kerteminde?[rediger kildetekst]

Jeg kommer fra Kerteminde egnen og er altid blevet fortalt at Kim Larsen var fra Kerteminde omkring Taarup.. Så kan det virkelig passe at han er fra København?? Ingolf2k (diskussion) 5. okt 2018, 19:47 (CEST)

@Ingolf2k: Det er det vores kilder siger. Har du andre verificerbare kilder, der siger noget andet, må vi jo se på det derfra. mvh Tøndemageren (diskussion) 5. okt 2018, 22:08 (CEST)
Jeg har set et billede af kirkebogsindgangen for hans fødsel der viser at han blev født på fødeklinikken på Julius Thomsensgade 22, og blev bragt hjem til sine forældres adresse i Sølvgade. Men han blev døbt i Emmauskirken i Kerteminde den 26 december.Maunus (diskussion) 6. okt 2018, 11:58 (CEST)
Så du siger at han godt nok blev født på Vesterbro men at han blev døbt i Kerteminde? Især delen om dåben, kan der findes referencer hertil? mvh Tøndemageren (diskussion) 6. okt 2018, 12:00 (CEST)
Jeg kunne uploade billedet af kirkebogen, men tror ikke jeg har rettigheder til det. Men hvis nogen vil se det kan jeg sende det på email. Jeg torr hans mor var fra Kerteminde - hans forældre blev gift i samme valgmenighedskirke.Maunus (diskussion) 6. okt 2018, 12:05 (CEST)
Her er en diskussion hvor noget information stemmer overens med min antagelse. Nemlig at han er fra Kerteminde på mødrene side.Maunus (diskussion) 6. okt 2018, 12:06 (CEST)
Jeg tror Peder Bundgaard's bog nævner at han er døbt i Kerteminde. Men jeg har ikke bogen.Maunus (diskussion) 6. okt 2018, 12:08 (CEST)
Så det vi efterlyser er rettighederne til kirkebogen, samt en med adgang til Peder Bundgaards bog? mvh Tøndemageren (diskussion) 6. okt 2018, 12:27 (CEST)
Ikke nødvendigvis. I kan også bare vælge at stole på hvad jeg siger. Maunus (diskussion) 6. okt 2018, 12:43 (CEST)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Det kan vi, men nu skal vi jo kunne dokumentere påstandene - og der kan vi jo ikke bruge en tilfældig wiki-brugers ord til særligt meget hehe ;) mvh Tøndemageren (diskussion) 6. okt 2018, 12:48 (CEST)

Alt hvad der står i vores artikler er baseret på tilfældige wikibrugeres påstande om hvad de har læst i kilder. Men hvis ikke det kan godtages må du jo bare på biblioteket. Så er spørgsmålet om andre vil stole på hvad du påstår at have fundet der....Maunus (diskussion) 6. okt 2018, 12:55 (CEST)
  • Nu har jeg fundet link til kirkebogen i rigsarkivet. [1], så kan I selv verificere.Maunus (diskussion) 6. okt 2018, 14:29 (CEST)
- og jeg kan anbefale DIS’s genveje til samme her og videre her, de er generelt nemme at navigere i. Brams (diskussion) 6. okt 2018, 14:46 (CEST)

Faktuel fejl ![rediger kildetekst]

Under afsnittet sygdom og død, står der at der d 3. Januar 2018 blev udsendt en pressemeddelselse om at Kim Larsens prostatakræft var blevet fjernet.

Det står der intet om - hverken i denne eller andre pressemeddelelser - der står blot at han er i behandlinger.

Jeg foreslår derfor at denne oplysning fjernes, med mindre der kan hæftes en behørig kildeangivelse på at det skulle være udtalt at kræften var væk/fjernet

https://www.facebook.com/180236828723325/posts/1633945236685803/ BrianOlesen1983 (diskussion) 23. jan 2019, 01:01 (CET)

Commons:Deletion requests/File:Mindested Kim Larsen Prinsessegade København 2018-10-10.jpg[rediger kildetekst]

please see: c:Commons:Deletion requests/File:Mindested Kim Larsen Prinsessegade København 2018-10-10.jpg. The file will be deleted unless Otkaer gives permission to use. --C.Suthorn (diskussion) 1. okt 2019, 19:13 (CEST)