Fanta

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgMaskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.
Dele af teksten fremstår usammenhængende med forkert placering af punktum. Der er ord som "drinken" der er tydeligt fejloversatte.
Fanta
Fanta 1500ml.jpg
1.5 liter Fanta fra Sverige/Danmark
Type Sodavand
Producent The Coca Cola Company
Oprindelsessted Tyskland Tyskland
Introduceret 1941; 81 år siden (1941)
Hjemmeside Officiel hjemmeside

Fanta er en sodavand produceret af The Coca-Cola Company. Navnet kommer fra det tyske ord Fantasie, som betyder fantasi. Fanta blev i 1940 udviklet af doktor Schetelig, hovedkemiker på Coca-Colas tyske datterselskab i Essen. Da de allierede stoppede handelsforbindelserne med Tyskland under 2. Verdenskrig, kunne producenten ikke længere importere de nødvendige ingredienser til at fremstille Coca-Cola. Den administrerende direktør på Coca-Cola Deutschland, Max Keith, fik idéen til at producere en frugtdrik ud af de produkter, som stadig var tilgængelige i Tyskland under 2. Verdenskrig. Fanta blev lavet af restprodukter fra oste- og syltetøjsproduktion. I 1941 blev Fanta introduceret på det tyske marked. Rettighederne blev i 1946 overtaget af The Coca-Cola Company og drikken blev introduceret i USA i 1960. Fanta blev introduceret i Danmark i 1964.


I 2008 fik Fanta Orange mere appelsinsaft i drikken og fik en ny smag. I Danmark kan man også få Fanta Funky Orange og Fanta Exotic.

I dag er Fanta varemærke for adskillige læskedrikke med forskellige smage, som er udbredt over næsten hele verden.


Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]