Frie Funktionærer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Frie Funktionærer er et dansk såkaldt gult fagforbund med egen tværfaglig a-kasse, der er uafhængigt af faglige hovedorganisationer og politiske partier. Fagforbundet havde ifølge Danmarks Statistik ved slutningen af 2015 15.000 medlemmer.[1] A-kassen havde ifølge samme kilde ca. 23.000 medlemmer i januar 2017.[2]

Frie Funktionærer blev grundlagt i 1951 som Firma-Funktionærerne og organiserede, som navnet antyder, oprindeligt kun privatansatte funktionærer. I dag er forbundet åbent for alle lønmodtagere. Selvstændige erhvervsdrivende kan blive optaget i forbundets a-kasse. Organisationen tilbyder i lighed med andre fagforbund også juridisk bistand til sine medlemmer, men fører kun en sag, hvis medlemmet ønsker det. Derudover arbejder man for, at medlemmerne har den højest mulige beskæftigelse, bl.a. ved at afholde kurser, tilbyde coaching m.m.

Forbundet arbejder for øget frihed for den enkelte lønmodtager og er således modstander af eksklusivaftaler. Frie Funktionærer er ikke modstander af kollektive overenskomster, men mener, at respekten for individualiteten bør vægtes lige så højt som respekten for det kollektive.

Forbundet har hovedsæde i Odense. Det udgiver medlemsmagasinet FRIE – det er dig, der bestemmer fire gange årligt.

Forbundet er medlem af paraplyorganisationen CESI.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]