Fugle-kvarteret

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fugle-kvarteret
Hadsund
Overblik
Bydel: Fugle-kvarteret
Postnr.: 9560 Hadsund
Kommune: Mariagerfjord Kommune
Indbyggertal kommune: 41800 (2020)
Indbyggertal bydel: 1.000 (2013)
Sogn(e): Vive-Hadsund Sogn
De Gamles Hjem på Timandsvej.
De Gamles Hjem på Timandsvej.
Oversigtskort
Fugle-kvarteret ligger i Nordjylland
Fugle-kvarteret
Fugle-kvarteret
Fugle-kvarterets beliggenhed

Fugle-kvarteret eller Pip-kvarteret er et kvarter i Hadsund beliggende umiddelbart vest for byens centrum. Navnet stammer fra gaderne i kvarteret som er opkaldt primært efter fugle som f.eks Fasanvej og Fuglebakken. Navnet Fugle-kvarteret og Pip-kvarteret bruges almindeligt i det daglige sprog. De første parceller blev bygget i starten af 1950'erne[1] Kvarteret er primært beliggende i et meget bakket landskab der er skabt af smeltevand efter sidste istid for ca. 15.000 år siden. Nord for Vestergade og vest for Markedsgade er der nogle meget stejle skrænter som dannede den gamle kystlinjen før sidste istid.[2]

Kvarteret afgrænses mod nord af Højmarken og Linddalene, mod vest af mark område, mod syd af Thygeslund Skov og mod øst af Hadsund Centrum. Markedsgade, Hobrovej og Timandsvej er de veje som giver adgang til Pip-kvarteret.

Bebyggelsen består af 206 parceller fordelt på 1 lejlighedsblok,[3] 1 plejecenter,[4] 2 rækkehuse og 200 parcelhuse, de er placeret langs Timensvej, Smutvejen, Markedsgade og Hobrovej, den har 16 tilhørende sideveje, Bøgedalen, Vesterled, Elmevej, Egevangen, Fyrrestien, Høgevej, Drosselvej, Fasanvej, Jagtvej, Drosselvej, Skellet, Egernvej, Plantanvej, Spættevej, Fuglebakken, Spurvevej.

Galleri[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Sejlskib på Mariager FjordStub
Denne artikel om geografi i Mariagerfjord Kommune er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi