Hassan Preisler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Hassan Preisler
Hassan Preisler.jpg
Hassan Preisler læser op af sin første bog Brun mands byrde
Personlig information
Født 12. juni 1969 (49 år)
Nationalitet Danmark Dansker
Bopæl København
Beskæftigelse Skuespiller, dramatiker, radiovært og forfatter

Hassan Preisler (født 12. juni 1969) er en dansk skuespiller, radiovært, forfatter og dramatiker.

Hassan Preisler har siden sin uddannelse spillet roller i en lang række teaterforestillinger og film. Som skuespiller har Hassan Preisler f.eks. spillet på Aarhus Teater, Teater Nordkraft, Teater Får302, Teater Grob, Østre Gasværk Teater, Edison, Cafe Teatret. Blandt de film, han har medvirket i, er Grønne hjerter, Behavior, Om kærlighed, Små fejl, Stykke for stykke. Sammen med Sandra Yi Sencindiver var han kunstnerisk leder af teaterkompagniet danskdansk, som han siden er udtrådt af.

I dag skriver Hassan Preisler dog primært dramatik til en række teatre samt bøger på forlagene Lindhardt og Ringhof og Carlsen.

Hassan Preisler debuterede i 2013 med romanen Brun mands byrde (ISBN 978-87-113-8741-2, udgivet på Lindhardt og Ringhof), der høstede ros fra anmelderne. Han modtog i september 2013 Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris for bogen.[1] Bogen var desuden nomineret til DR Romanprisen 2014.[2]

Hassan Preisler har skrevet dramatik til Aarhus Teater, Malmö Stadsteater, Teatergrad og Det Flydende Teater.

Han har en fast klumme sammen med Maise Njor i Berlingske og var vært på mandemagasinet Min lille HassanRadio24syv, som han modtog radioprisen (Prix Radio) for i 2017, indtil han overtog programmet Det Næste Kapitel efter Iben Maria Zeuthen.

Han er født i Charlottenlund og opvokset i Bern, Berlin og Bagsværd og har en datter med filminstruktøren May el-Toukhy, som han er skilt fra.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanmarkStub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi