Halfdan E

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Halfdan E
Halfdan E..jpg
Information
Pseudonym Halfdan E
Født Halfdan Nielsen
21. november 1965 (53 år)
KøbenhavnRediger på Wikidata
Oprindelse Fløng, Danmark Danmark
Beskæftigelse musiker, producer og filmkomponist
Eksterne henvisninger
halfdane.dk

Halfdan E (Nielsen,[1] født 21. november 1965 i Fløng[2]) er dansk musiker, producer og filmkomponist.

Hans fremadrettede tilgang til det at lave musik, og hans forkærlighed for den skæve vinkel har bragt ham succes lige fra hans rolle som producer, til hans filmkompositioner bl.a. i Per Flys trilogi (Bænken, Arven og Drabet) og Hans Petter Molands Gymnasielærer Pedersen.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Halfdan var blandt pionererne der tilbage i midten af 80'erne begyndte at eksperimentere med sampling og elektronisk musik. Det var netop i rød tråd med dette, at Halfdan indledte sit samarbejde med forfatteren og lyrikeren Dan Turèll. Samarbejdet afstedkom de to anmelderroste udgivelser Pas på Pengene (1993), Glad i Åbningstiden (1996) og julesangen "Jul Igen", der er at finde på NOW Christmas 2008.

I de unge år medvirkede han som bassist i bands som Dieters Lieder, Poul Krebs, Gangway og Laid Back. Her var han aktiv både i studiet såvel som ved koncerter rundt i Danmark og resten af Europa. Han arbejder stadig med pop- og rockmusik, hvor hans hans rolle dog har ændret sig fra bassist til producer, når han samarbejder med store danske navne såsom TV2, Tobias Trier og Peter Belli.

Han medvirkede i børneprogrammet SKRÅL på DR1, hvor forskellige børn besøgte ham i hans studie, hvor de producerede en sang sammen.

I de senere år har rollen som filmkomponist domineret hans professionelle virke. Særligt optaget er han af mødet mellem det konventionelle orkesterpartitur og brugen af alternative instrumenter og lydeffekter. I 2012 lavede Halfdan E en ny kendingsmelodi til DSB på fire toner til afløsning af Niels Viggo Bentzon på tre toner fra starten af 1980'erne.[3]

Halfdan har indtil videre vundet tre Robert priser ud af i alt fem nomineringer samt to Danish Music Awards ud af fire nomineringer.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Hilmar Vester (30. januar 2011). Borgen vinder to priser i Frankrig. Nyheder - Kultur, DR. 
  2. ^ Bine Madsen (4. oktober 2010, updateret 11. maj 2012). Borgens musikalske bagmand. Nordjyske Stiftstidende. 
  3. ^ Malene Lembcke Petersen (5. december 2012). Banedanmark skifter lydspor: Nye toner på perronen. Nyheder - Indland, DR. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

MusikStub
Denne danske musikrelaterede biografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi