Rune Lund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Rune Lund
Medlem af Folketinget
Folketingsmedlem 2005–2007
2015–
Personlige detaljer
Født 30. oktober 1976 (43 år)
København[1]
Politisk parti Enhedslisten
Uddannelses­sted Københavns Universitet
Links
Biografi på folketinget.dk Vi bliver nødt til at bruge en a procent-variablerne, ellers brokker wd-modulet sig. Så vi bruger en procent-p her, men gemmer det væk med det span som er rundt om: rune-lund. Vi er nemlig kun interesseret i blyanten som bliver indsat uafhængigt at format-parametren. Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Rune Lund (født 30. oktober 1976 i København) er cand.scient.pol. og medlem af Folketinget for Enhedslisten siden 2015. Han har tidligere været folketingsmedlem i Fyns Amtskreds fra 8. februar 2005 til 24. oktober 2007.

Liv og karriere[redigér | redigér wikikode]

Rune Lund er søn af journalist Kurt Lund og lektor Gunhild Paaske. Lund startede sin politiske karriere i Operation Dagsværk og elevorganisationen Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS). Han fortsatte efter studentereksamen fra Vestre Borgerdyd Gymnasium i 1995 med at være aktiv i Operation Dagsværk, hvor han var formand i 1995-1996.

I 1998 begyndte Lund for alvor at blive aktiv i Enhedslisten, hvor han i de senere år har været medlem af både hovedbestyrelsen og arbejdsudvalget. Især i EU-spørgsmål har han været med til at formulere Enhedslistens politik.

Lund var under sin første periode i Folketinget ordfører på områderne: EU, Europarådet, Israel/Palæstina, bistandspolitik og trafikpolitik.

Ved valget i 2015 opnåede Lund 530 personlige stemmer og blev dermed den kandidat i Folketinget med færrest personlige stemmer.[2]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Rune LundFolketingets hjemmeside  Rediger på Wikidata
  2. ^ Rune Lund i Folketinget med færrest stemmer, 20. juni 2015, tv2 Fyn, set 21. juni 2015

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]


DanskStub
Denne artikel om en dansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker