Rune Lund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Rune Lund
Medlem af Folketinget
Folketingsmedlem 2005–2007
2015–
Personlige detaljer
Født 30. oktober 1976 (44 år)
København[1]
Politisk parti Enhedslisten
Uddannelses­sted Københavns Universitet
Links
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Rune Lund (født 30. oktober 1976 i København) er cand.scient.pol. og medlem af Folketinget for Enhedslisten siden 2015. Han har tidligere været folketingsmedlem i Fyns Amtskreds fra 8. februar 2005 til 24. oktober 2007.

Liv og karriere[redigér | redigér wikikode]

Rune Lund er søn af journalist Kurt Lund og lektor Gunhild Paaske. Lund startede sin politiske karriere i Operation Dagsværk og elevorganisationen Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS). Han fortsatte efter studentereksamen fra Vestre Borgerdyd Gymnasium i 1995 med at være aktiv i Operation Dagsværk, hvor han var formand i 1995-1996.

I 1998 begyndte Lund for alvor at blive aktiv i Enhedslisten, hvor han i de senere år har været medlem af både hovedbestyrelsen og arbejdsudvalget. Især i EU-spørgsmål har han været med til at formulere Enhedslistens politik.

Lund var under sin første periode i Folketinget ordfører på områderne: EU, Europarådet, Israel/Palæstina, bistandspolitik og trafikpolitik.

Ved valget i 2015 opnåede Lund 530 personlige stemmer og blev dermed den kandidat i Folketinget med færrest personlige stemmer.[2]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Rune LundFolketingets hjemmeside  Rediger på Wikidata
  2. ^ Rune Lund i Folketinget med færrest stemmer, 20. juni 2015, tv2 Fyn, set 21. juni 2015

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker
Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Rune Lund kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.