Spring til indhold

Søren Egge Rasmussen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Søren Egge Rasmussen
Medlem af Folketinget
valgt i Østjyllands Storkreds
Folketingsmedlem18. juni 2015 – nu
Personlige detaljer
Født2. juli 1961 (62 år)
Fussingø Vandmølle
Politisk partiEnhedslisten
UddannelseTømrer
Uddannelses­stedRanders Statsskole
Links
Søren Egge Rasmussens hjemmeside
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Søren Egge Rasmussen (født 2. juli 1961 på Fussingø Vandmølle)[1] er en dansk politiker som har været medlem af Folketinget for Enhedslisten siden 2015 valgt i Østjyllands Storkreds.

Rasmussen gik på Randers Realskole og fik sin eksamen fra Randers Statsskole i 1981. I 1991 blev han uddannet som tømrer. Senere videreuddannede han sig indenfor økologisk landbrug.

Han begyndte sin politiske løbebane i fredsbevægelsen, i solidaritetsarbejde med Mellemamerika og i fagligt arbejde for bedre arbejdsmiljø og organisering af lærlinge.

Rasmussen flyttede til Århus i 1985, blev medlem af Enhedslisten i 1991, og to år senere valgt til Århus Byråd. Første gang opstillet til Folketinget i 1998, i 2015 blev han valgt ind fra Østjyllands Storkreds.[2] Han blev ved Folketingsvalget 2019 førstesuppleant for Nikolaj Villumsen. Villumsen var kort tid forinden også var blevet til Europa-Parlamentet og afgav sin plads i Folketinget til Rasmussen som derfor kunne fortsætte som folketingsmedlem.[3] Ved Folketingsvalget 2022 blev han genvalgt. Det var da med blot 264 personlige stemmer.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Om Søren Egge Rasmussen På Enhedslistens hjemmeside, set 20. juni 2015
  2. ^ Politiko.no
  3. ^ Ritzau (7. juni 2019), Oversigt: Her er de 179 medlemmer af Folketinget, Kristeligt Dagblad, hentet 19. november 2020

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker
Artiklen om politikeren Søren Egge Rasmussen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.