Søren Egge Rasmussen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Søren Egge Rasmussen
Medlem af Folketinget
valgt i Østjyllands Storkreds
Folketingsmedlem 2015-nu
Personlige detaljer
Født 2. juli 1961 (58 år)
Fussingø Vandmølle
Politisk parti Enhedslisten
Uddannelse Tømrer
Uddannelses­sted Randers Statsskole
Links
Søren Egge Rasmussens hjemmeside
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Søren Egge Rasmussen (født 2. juli 1961 på Fussingø Vandmølle)[1] er en dansk politiker og medlem af Folketinget for Enhedslisten siden valget i 2015.

Rasmussen gik på Randers Realskole og fik sin eksamen fra Randers Statsskole i 1981. I 1991 blev han uddannet som tømrer. Senere videreuddannede han sig indenfor økologisk landbrug.

Han begyndte sin politiske løbebane i fredsbevægelsen, i solidaritetsarbejde med Mellemamerika og i fagligt arbejde for bedre arbejdsmiljø og organisering af lærlinge.

Rasmussen flyttede til Århus i 1985, blev medlem af Enhedslisten i 1991, og to år senere valgt til Århus Byråd. Første gang opstillet til Folketinget i 1998, i 2015 blev han valgt ind fra Østjyllands Storkreds.[2]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanskStub
Denne artikel om en dansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker
Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Søren Egge Rasmussen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.